Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ølgod kirke 29. maj 2011.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ølgod kirke 29. maj 2011."— Præsentationens transcript:

1 Ølgod kirke 29. maj 2011

2 NÅDEMIDLERNE ”Om Nadveren – et livsmåltid!”

3 Om nadveren - Et livsmåltid!

4

5 NÅDEMIDLERNE ”Om Nadveren – et livsmåltid!”

6 Hokus Pokus … Hoc est corpus Christi
Da Gud ved, at vi har svært ved at tro ham på hans blotte ord, skaber han selv ved brug af nådemidlerne den tro, som gør os retfærdige i hans øjne, idet han altid knytter løftet om frelse til et ydre hørbart, synligt og følbart (og smagbart) tegn: det hørbare ords forkyndelse, dåbens vand, nadverens brød og vin og håndspålæggelsens syndsforladelse (skriftemålet).

7 NADVER: HUSKE TAKKE LEVE EFTER 2.Mos.12 / Mark.14 …
1.Kor.5,7-8: Rens den gamle surdej ud, for at I kan være en ny dej. I er jo usyret brød, for også vort påskelam er slagtet, Kristus. Lad os derfor fejre festen, ikke med gammel surdej, ikke med en slet og ond surdej, men med rene og sande usyrede brød. Joh.1,29: Næste dag så Johannes Jesus komme hen imod sig og sagde: ”Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd.” LEVE EFTER Joh.6: Jesus sagde til dem: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste… Alt, hvad Faderen giver mig, skal komme til mig, og den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort … For min faders vilje er, at enhver, som ser Sønnen og tror på ham, skal have evigt liv, og jeg skal oprejse ham på den yderste dag.” (v.32-40)

8 II. Hvad gavner nadveren?
I. Hvad er nadveren? Alm. brød og vin OG Jesu legeme og blod! II. Hvad gavner nadveren? ”givet for jer” – ”udgydt for jer” … FOR MIG!

9

10

11 II. Hvad gavner nadveren?
I. Hvad er nadveren? Alm. brød og vin OG Jesu legeme og blod! II. Hvad gavner nadveren? ”givet for jer” – ”udgydt for jer” … FOR MIG! III. Hvordan kan det at spise og drikke gøre så meget? Vi hører ordene Vi ser brødet og vinen Vi smager brød og vin Vi lugter vinen Vi føler brødet ”Man ist was man isst!” Man er, hvad man spiser!

12 FOR HVEM? Hosianna = Hjælp / frels / Grib ind og red os!

13 IV. Hvem modtager nadveren værdigt?
DRIKKE SIG EN DOM TIL! IV. Hvem modtager nadveren værdigt? Kun én form for værdighed: At du er en synder, som har brug for syndernes forladelse!

14 Sieger Köder: ”Das mahl mit den sündern”

15 Sieger Köder: ”Ihr habt mir zu essen gegeben”

16

17 FRELSESVISHED 1. Sæt mig, så jeg ser dig, Jesus 2
FRELSESVISHED 1. Sæt mig, så jeg ser dig, Jesus 2. Dåben … frelsen som en gave af Gud 3. Nadveren … Jesus har ”gjort fyldest for dine synder”

18


Download ppt "Ølgod kirke 29. maj 2011."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google