FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Advertisements

Introduktion til OK13. Det generelle resultat 2 årig overenskomstperiode Rammen:  1. år: 0,82 % - da reguleringsordning er i minus => ingen lønstigning.
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
KTO-forlig / KL-området – 19. februar 2011 • Pr. 1. april 2011 – 31. marts 2013.
Fjordkredsen DLF, kreds Pensionsmøde Mandag den 28. marts Fjordkredsen
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Ytringsfrihed og sygeplejersker
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VISIONER FOR UDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER INDENFOR.
Søjle 1: Offentlige ydelser
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Foreløbige krav.
KTO-forlig / RLTN-området – 27. februar 2011
Ændring af arbejdsmiljøloven
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FAGLIGHED I EN OMSKIFTELIG HVERDAG.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE FREMTIDENS LEDELSESSTRUKTUR – HVAD ER DER BRUG.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-13 FÅ FOR TRIVSEL.
OK – 2011 / 2013 Resultatet Marts 2011.
TR STORMØDE RESULTAT ORIENTERING.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. ARBEJDSTID SELVTILRETTELÆGGENDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT.
HR Løn og Personale Kim Wissendorff og Mads Vestergaard.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE PRIVAT ANSATTE SYGEPLEJERSKER.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE HVAD ER DE AFGØRENDE SPØRGSMÅL NÅR FREMTIDENS.
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
FORSIDEVARIANT 2 1 LEDER MIN LEDER MIT ARBEJDSMILJØ – OG HVEM LEDER HANS/HENDES? VED GRETE CHRISTENSEN, FORMAND, DANSK SYGEPLEJERÅD PÅ FAGDAG I KREDS MIDT.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ER NUTIDENS KRÆFTSYGEPLEJE RETTET MOD FREMTIDEN?
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KARRIEREUDVIKLING I DSR.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN ER JEG EN GOD KOLLEGA? 1 DOG SÅDAN.
Fælles lederoverenskomst og lederaftale
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE DEN DANSKE BESKÆFTIGELSESPOLITIK - FØR, NU OG.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
Efterskoleforeningen
Temaer for OK18 og en temperaturmåling
Overenskomst-forhandlinger 2018
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
X OK15 resultatet.
Præsentationens transcript:

FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE OVERENSKOMST- FORHANDLINGERNE 2011 RESULTAT FOR DANSK SYGEPLEJERÅD - Det regionale område

FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE LØN TIL HELE LIVET

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING DET SAMLEDE RESULTAT Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover er der afsat 0,34 pct. til øvrige lønforbedringer ATP, seniorordning mv. 0,09 pct. Rammen i alt 3,08 pct. Lønmidlerne bliver fordelt således: I 2011 forbliver lønnen den samme (og dermed er gælden fra reguleringsordningen betalt) 1. januar 2012 stiger lønnen med 2,14 pct. 1. oktober 2012 stiger lønnen med 0,85 pct. 3

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING FORBEDRING AF PENSION Videreførelse af ATP-projekt, hvor det langsigtede mål er, at få alle Sundhedskartellets grupper på højeste sats Forhøjelse af sygeplejerskernes ATP-sats fra kr. til 2.073,60 kr. pr. år fra den 1. januar 2012 Mulighed for ekstra egenbetaling til pension Arbejdsgiver kan fastlægge nærmere retningslinjer for, hvornår besked skal gives m.m. 4

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING LOKAL LØN Ingen større ændringer i den lokale løndannelse Men der afsættes ikke centrale midler til lokale forhandlinger (forlodsfinansiering) I stedet skal arbejdspladserne se på det lokale råderum og der finde midler til lokale lønforhandlinger. Der er ikke aftalt et loft for midler til lokal løn Udmøntningsgarantien fortsætter, men aktiveres først, hvis der igen afsættes centrale midler Øget synlighed på tilbageløbsmidler via forbedret statistikmateriale til forhandlingerne 5

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING ATYPISKE STILLINGER Der indføjes en ny bestemmelse i overenskomsten vedr. atypiske stillinger Atypiske stillinger adskiller sig væsentligt fra en almindelig basisstilling, herunder en sædvanlig specialiststilling eller lign. Eksempler på stillinger, der kan være atypiske Konsulentstillinger, uddannelses- og udviklingsstillinger Kvalitetssikringsstillinger Forskningsstillinger Stillinger der dækker bredt i regionen Stillinger med et særligt tværgående ansvarsområde Stillinger, hvortil der efterspørges særlige kompetencer i form af formel videreuddannelse, forskningskvalifikationer, typisk ph.d., eller stillinger der kræver anden form for specialistkompetence 6

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING ATYPISKE STILLINGER - FORTSAT Grundlaget for en atypisk stilling aftales lokalt Enighed om, at stillingen er atypisk Lønindplacering – en samlet årlig pensionsgivende løn, hvis størrelse tager hensyn til de særlige forhold i stillingen Hvorvidt stillingen er omfattet af arbejdstidsaftalen, eller om ansættelse sker efter reglerne om ansættelse uden højeste tjenestetid 7

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING FOKUS PÅ SÆRLIGE GRUPPER Sundhedskartellet og/eller organisationerne kan sammen med Danske Regioner i overenskomstperioden afdække sammenhænge mellem funktioner, kompetencer og lønmæssige udfordringer for særlige grupper af medarbejdere 8

FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE DET GODE ARBEJDSLIV

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING ARBEJDSTID: ÆNDRING AF SÆRLIGE FRIDAGE 1. maj Personalet har i videst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges fra dagtjenestens begyndelse til kl. 24. Medarbejdere på arbejde honoreres med søndagsbetaling Der gives ikke erstatningsfrihed Grundlovsdag Almindelig arbejdsdag Ændringerne gælder først fra

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING ANDRE ARBEJDSTIDSELEMENTER Varslingsbetaling for inddragelse af fridøgn forhøjes: Før 31. marts 2012: 469,39 kr. Fra 1. april 2012:485,29 kr. Projekt i overenskomstperioden om fremtidens arbejdskraftproblemer. Skal se på forskellige problemstillinger vedr. deltidsarbejde, herunder: I hvilket omfang det er medarbejderne selv eller regionerne, der ønsker ansatte på deltid Hvor meget muligheden for indflydelse på arbejdstilrettelæggelse betyder for valg af deltid/fuldtid 11

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING SENIORORDNINGEN FASTHOLDES Medarbejdere får en bonus fra det år, de fylder 60 år Bonussen kan konverteres til: Seniordage Ekstra pension Kompetenceudvikling 12 Bonus, pct. af sædvanlig løn SeniordagePension, pct. af sædvanlig løn Kompetenceudvikling, pct. af sædvanlig løn 60 år0,8 pct.2 dage0,8 pct. 61 år1,2 pct.3 dage1,2 pct. 62 år +1,6 pct.4 dage1,6 pct.

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING SENIORORDNINGEN FASTHOLDES - FORTSAT Bonussen udbetales i januar året efter, at den er optjent NYT: En medarbejder, der ønsker seniorordningen udmøntet som andet end bonus, skal på eget initiativ give arbejdsgiver besked herom inden 1. oktober året før. Der skal gives ny besked hvert år Øvrige seniorinitiativer Det præciseres i rammeaftalen, at seniorstillinger også er for ledere Pensionen forbedres for tjenestemænd i forbindelse med fratrædelsesordninger 13

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING TILLIDSVALGTE Forbedrede vilkår for tillidsrepræsentanter Parterne er enige om, at tillidsrepræsentanters kompetenceudvikling og faglige ajourføring skal sikres Dette sikres dels ved interne og eksterne kurser samt sammensætningen af opgaverne Forbedring af vilkår for arbejdsmiljørepræsentanter Der skal i den enkelte regioner indgås forhåndsaftale om honorering af arbejdsmiljørepræsentanter 14

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING ØGET FOKUS PÅ ARBEJDSMILJØET Arbejdsmiljøet skal integreres i drøftelser om: Strategi Værdigrundlag Planlægning, opgaveløsning og kvalitet Organisering af arbejdsmiljøarbejder skal aftales lokalt Den nye arbejdsmiljølov implementeres i MED- rammeaftalen 15

FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE FAGLIG OG PROFESSIONSRETTET UDVIKLING

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING UDVIKLINGS- OG FORSKNINGSPULJE Sundhedskartellet og Danske Regioner er enige om, at høj professionel standard og stærk sundhedsprofessionel faglighed er nødvendig for høj kvalitet og patientsikkerhed For at understøtte den faglige og professionsrettede udvikling oprettes en central udviklings- og forskningspulje, der bl.a. kan anvendes til: Udvikling og forskning (herunder løn og eventuelle stillinger) Projekter om overførsel af viden mellem institutioner Samarbejde med uddannelses-/forskningsinstitutioner Udvikling af ny praksis og dokumentation 17

FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE LIGESTILLING

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING LIGESTILLING SÆTTES I FOKUS Ligestillingen på de regionale arbejdspladser sættes i fokus Sundhedskartellet og Danske Regioner skal i overenskomstperioden drøfte, hvilke initiativer der kan iværksættes for at bløde op på kønsopdelingen på det danske arbejdsmarked Elementer, der kan indgå i drøftelserne: Mænds og kvinders valg af job og fag Arbejdspladskulturer og samfundsstrukturer Rammevilkår for ansættelse Kønsdelingen i familien og på arbejdsmarkedet Mere ligelig ledelsesrekruttering, herunder synlige karriereveje og fokus på evt. barrierer 19

FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ØVRIGE FORBEDRINGER

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING ØVRIGE FORBEDRINGER Revision af MED-aftalen Mere smidige rammer for MED-udvalgene, som sikrer fokus på lokale behov Færre obligatoriske opgaver for hoved-MED Lokal drøftelse om øvrige opgaver og indsatsområder Ændring af tjenestemandspensionen Velfærdsforliget fra 2006 betyder, at efterløns- og folkepensionsalderen stiger fra 2019 Som udløber heraf ændres tjenestemandspensionen pr. 1. januar 2019 Forhøjelse af førtidspensionsfradrag Udbetaling af engangsbeløb ved arbejde efter 37 års pensionsalder 21

Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage til de forskellige bulletdesign tryk på denne knap i topmenuen INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING HVORNÅR FORHANDLES IGEN? Overenskomstens længde er aftalt til 2 år Det betyder, at den gælder fra 1. april 2011 til 31. marts