Nanna Højlund, FOA, formand for PASS

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
CBS’ Uddannelser Kvalitetsseminar 7. marts Formål med kvalitetsseminaret •Kvalitetsudvikling af uddannelser –Inspiration til fortsat udvikling.
Advertisements

Skolebestyrelsesvalg 2012
Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Hotel- & Restaurantskolen den 15
BEDRE TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I REGION HOVEDSTADEN Niende Laboratorium 26. februar 2013.
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
1 Idræts og Fritidspolitik - Kick–off konference 26. januar 2011.
Hvad så med kirkernes sociale ansvar? Konference og høring på Christiansborg d. 22. oktober 2013.
Konference 14. april ’10 Forskerparken i Odense Ressourceregnskab i øjenhøjde Konference og repræsentantskabsmøde Den 14. april 2010 kl –
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Miljøvurdering – Slagelse Kommuneplan 2013 Identifikation af væsentlige miljøfaktorer Overskrifterne • Kommuneplan 2013 • Miljøvurdering.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Præsentation af sæsonen 2012 i SSIF Cykling og et tilbageblik på det 2. år i cykelklubbens historie.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Velkommen til Sundhedsfagligt Forum. Udarbejdet af Dorthe Overgaard, seniorforsker og sundhedsfaglig forskningsleder Velkommen til Sundhedsfagligt Forum.
Program Velkomst v. næstformand for PASS, Ursula Dybmose LUU opgaver Fra fællesbestyrelse til LUU LUU opgaver ifølge loven Status for delegeringer Arbejdet.
Sosu-konference DGI – byen 11. maj 2010
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Status på reform af patientklagesystemet Erfaringsudvekslingsmøde for DH-udpegede medlemmer af Patientklagenævnet og Patientskadeankenævnet torsdag den.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Administrationsseminar, den 27. april 2010 Administrationsseminar Tirsdag, den 27. april 2010.
1 Velkommen til Årsmøde 2012 for de regionale familieambulatorier v/ May Olofsson, overlæge og leder af Videncenteret og Familieambulatoriet Region H Hotel.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Studiepraktik Program:
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
Sygepleje til patienter med ovariecancer – Hvordan bliver vi bedre?
Præsentationskonference – forårsversion af EASY-A Jørgen Rendsvig afdelingsleder.
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
Biblioteket som læringscenter
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Type af klage1. klageinstans2. klageinstansRegel 1. Klage over undervisningen/ uddannelsen SkolenErhvervsuddannelses-loven § 69 2 Klager over en skoles.
Udlejningsejendommenes energi Konference 9. november 2009.
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Kl Velkomst v/Peter Rindebæk, DI Aalborg, adm. direktør, Bladt Industries A/S. Kl Forudsætninger for et kraftcenter på vindenergiområdet.
Velkommen til Konference om det opsøgende arbejde 13. Oktober 2011 Anne Birch, UNIC.
Velkommen til Fællesledermøde. Program for i dag.
Velkommmen til strategisk seminar for Sundhedsstrategisk Forum - dag 1
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Elbilpartnerskabsdag Michael Rask og Andreas Moltesen.
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Bibliotekets rolle i børns læring. Afholdes 3-4. maj 2007 på Danmarks Biblioteksskole.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Kompetencerejsen Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Konference om telepsykiatri Fredag den 16. januar 2009, Søndersøparken, Viborg.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
National handicapkonference, Nyborg Strand maj 2010 Peter Sørensen Glostrup Kommunalbestyrelse. Socialdemokraterne. Medlem af Socialudvalget. Medlem.
Uddannelseskonference 26. marts 2007 Nanna Højlund 1 Nye opgaver, nye social- og sundhedsuddannelser? Velkommen til konference den 26.marts 2007 Udvalget.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Velkommen til konference 2016 Lokale Uddannelsesudvalg Kl – 9.45 Velkomst, dagens program v/ Formand Kaj Andersen, 3F kl –10.20Virksomhederne.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Konference 2017 Velkommen til konference 2017 for
Velkommen til dialogmøde Region Syd
Velkommen til dialogmøde Region Sjælland og Region Hovedstaden
Velkommen til dialogmøde Region Nord og Region Midtjylland
konference om det praktikpladsopsøgende arbejde
Greve Kommune Parternes ønsker til samarbejde om ny LUP
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Udbygning Mariagerfjord Renseanlæg Borgermøde 12
Præsentationens transcript:

Nanna Højlund, FOA, formand for PASS Velkomst Nanna Højlund, FOA, formand for PASS

Dagens program 12.45 Velkomst – formål med konferencen ved høringsperiodens afslutning v. Nanna Højlund, FOA, formand for PASS 13.10 En fortælling fra det kommunale og regionale landskab v. Ursula Dybmose, KL, næstformand for PASS og Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner medlem af PASS 13.30 En stafet til PASS v. Søren Clausen, dir. for SOSU-Sjælland 13.50 Pause 14.10 Parternes ønsker til samarbejde om ny lokal undervisningsplan (LUP) og eksempler på kommunale ønsker v. Mette Mønster Westergaard, formand for LUU SOSU Sjælland 14.40 Det vigtige samarbejde mellem ministeriet, skoler og arbejdsmarkedets parter om udvikling af erhvervsuddannelserne v. departementschef Jesper Fisker, Ministeriet for Børn- og Undervisning 15.00 Afslutning og orientering om de kommende aktiviteter v. Nanna Højlund, FOA, formand for PASS

Processen frem til i dag Revisionen af social- og sundhedsuddannelsen har været en proces med udfordringer Der viste sig mange ønsker til revision af næsten alle dele af uddannelsen Uddannelsens store samfundsmæssige betydning betyder, at en revision er kompliceret

Mange har bidraget Alle interessenter har bidraget til, at det bedst mulige resultat er blevet nået Praktikken har fra begyndelsen af processen bidraget med viden om kompetencebehovene på arbejdsplad-serne og viden om praktikken Skolerne har bidraget med input til revisionen af de faglige mål

Godt resultat PASS-udvalget er meget tilfreds med resultatet og forventer, at den reviderede uddannelse vil være til gavn for arbejdsmarkedet, praktikken og skolerne Der er kommet flere forslag til revision af uddannelsen, som ikke er medtaget i denne omgang PASS forventer, at nogle af de strukturelle ændringer kan komme med i en ny revision inden alt for længe

Plan for den sidste del af revisionen Bekendtgørelsen har været i høring, og ministeriet vurderer høringssvarerne Uddannelsesordningen har været i høring på skoler PASS-udvalget vurderer nu høringssvarerne fra skolerne Det er planen, at uddannelsesordningen er godkendt og tilgængelig i sin endelige form i uddannelses-administration den 15. maj Den reviderede uddannelse er klar den 15. juli 2012

Høringsvarerne Tak for høringssvarerne Flere temaer går igen i høringssvarerne Det gælder fx: Den reviderede uddannelses konsekvenser for skolernes økonomi Skolerne samarbejde med de lokale uddannelsesudvalg

Høringsvarerne Temaer fortsat: Den reviderede uddannelses faglige niveau Anvendelsen af taksonomier De personlige mål indgår i de faglige mål Forslag til ændringer – herunder til ændringer i for-muleringer

Information og dialog PASS-udvalget vil gerne bidrage med mest mulig information om uddannelsen og gerne i dialog med alle interessenter Materiale om uddannelsen bliver lagt på hjemmesiden Der bliver holdt konferencer og møder om den reviderede uddannelse Igangsættelsen af den reviderede uddannelse er samtidigt en god anledning til at markedsføre og informere om uddannelsens værdi og betydning for den fremtidige velfærd