Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
At forholde sig professionelt Anne Skov
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
Erfaringer fra pakkeforløb i Danmark
Dialogmøde 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Samarbejde med frivillige Hovedudvalgets rolle. •14. december Samarbejde med frivillige drøftes på HU- mødet •4. januar tilrettelæggelse.
Valgmøde mandag d. 19. maj Skolebestyrelsens sammensætning • 7 forældrevalgte medlemmer (4 år) • 2 medarbejderrepræsentanter (1 år) • 2 elevrådsrepræsentanter.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Inspiration og viden i din hverdag RANDERS BIBLIOTEK.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Bl. 3. kreds. Kredskonference 4. november 2011 Kommunesamarbejdet og styringsdialogen. v/ Kaj Jensen, Slagelse Kommune.
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Kastrup Rotary Klub Præsentation af bestyrelsen for
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Arbejde i temagrupper Metode:
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Omgangstone og kollegialitet
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Udbredelse af velfærdsteknologi i kommunerne
Dan Zielke og 1.
set fra ledelsens side ved Områdeleder
Budgetorientering 2015 Juni Budgetprocedure & tidsplan Maj & juni 2014:Fagudvalg og økonomivalg orienteres om og drøfter budgetsituationen for 2015.
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Skolestruktur på dagsordenen
Foreningsdag/ Karrieredag
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Lederforum – budget høring. Basisbudget
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Indhold, indsatser, implementering
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Temaplan for vindmølleplanlægning i Norddjurs Kommune Workshop om vindmøller den 3. juni 2010.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Randers Kommune Evaluering af Randers Modellen 2. December 2009.
Den røde tråd fra vision til handling
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Fællesorganisationen Får Oplæg til strategi frem til 2018.
Faktaark vedr. fælles ledelse Hvorfor arbejder vi i Skoleforvaltningen med projektet Fælles ledelse? I forberedelsen af Budget 2016 behandlede Skoleudvalget.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
Udvikling af nye dialogformer
Temamøde om social ulighed i sundhed
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Bevidstgørelser og bekæmpelse af diskrimination
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis? Dialogmøde den 22. maj 2013 v/ Jette Engelbrecht Formand Rådet for Socialt Udsatte Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Rådet for Socialt Udsatte i Slagelse Byrådet besluttede ved ugangen 2010 at få formuleret en Udsattepolitik og etableret et Udsatteråd Rådet er etableret i juni 2011 og har 13 medlemmer Byrådet har godkendt vedtægter og rådet er ligestillet med de obligatoriske Handicapråd og Ældreråd Målgruppen for rådets arbejde Rådets opgaver Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Vision og mission I opstarten afholdt rådet temamøde – for at få afstemt forventninger – i fællesskab formulere rådets opgaver Vision: At et råd der er anerkendt og respekteret for arbejdet for socialt udsatte borger Mission At være talerør for kommunens socialt udsatte borgere At arbejde for forebyggelse af social udsathed At arbejde for en værdig behandling af socialt udsatte borgere Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Værdier Rådets værdier Åbenhed God omgangstone Rummelighed Humor Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Rådets ”model” Udsatterådets ”model” i forhold til Budget og regnskab Udpeget tovholdere og nedsat arbejdsgrupper Derfor også nedsat budget- og regnskabsgruppe Gruppen har rådets kompetence til at udarbejde udkast Anbefaling: vær opmærksom på hvornår budgetprocessen går i gang Til hvem og hvornår I kan sende budgetønsker Budgethøring –høringsfrist Hvis I ikke er høringsberettiget – da arbejde på at blive det Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Arbejdsform Valg af temaer til den kommende budgetbehandling Indsamling af dokumentation Ex. budget 2013 – 2016 – Gadesygeplejerske lykkes Budget 2014 – 2017 Etablering af et Udsatteteam Boliger – skæveboliger og alternative plejehjemspladser Udsattepolitikkens mål for boliger Indsamling af dokumentation vedr. boliger Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Budget 2014-2017 Processen i forhold til dokumentation/fakta i forhold til Skæve boliger: Møde med Forsorgshjemmet Toften Møde med leder af Myndighed Møde med Misbrugscentret Indhentet oplysninger i de 5 boligorganisationer i Slagelse Kommune Indhentet oplysninger fra RKI Arrangeret studietur til København, Sundholm med deltagelse af politikkere og udvalgte medarbejdere Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Budget opfølgning Opfølgning på regnskab – tovholdere i forhold til de 9 politisk udvalg + Byråd Økonomiaftalen mellem staten og kommunerne Udvalgenes budgetopfølgning og aktivitetsrapportering Anbefaling Mangler rådet kompetencer i forhold til budget – få en aftale med kommunen om at få tilkoblet en person, der kan hjælpe og oversætte nødvendig viden Et vigtigt skridt på vejen – først og fremmest at kunne fremsætte budget forslag, der har betydning for udsattes vilkår i jeres kommune Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk

Tak for ordet Jeg håber, at mit indlæg i dag har bidraget med nogle erfaringer, som I kan bruge. Jette Engelbrecht – oplæg til årsmøde den 22. maj 2013 www.slagelse.dk