Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De fire trin - sådan kan man arbejde med tobaksforebyggelse og holdninger på væresteder og bosteder Velkommen til denne workshop, hvor jeg vil præsentere.
Advertisements

Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Paradigmeskift i kommunal fysioterapi
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Forbrugerrådet, Settlementet og KFUM’s Sociale Arbejde byder velkommen til konferencen Overgældssætning udfordringer og løsninger •
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Sundhed på arbejdspladsen
Konsulentfirmaet DropUd Telefon: www. dropud. dk
Omsætning af viden til handling
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.
1 & Har du forsøgt at holde op inden for det sidste år? Nu: 40 % blandt de brugere, der ryger Sidste gang: 30.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
- Hvad kan I forvente som forældre?
VEGA-netværkets årlige seminar
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Overkant telst og illustration Underkant tekst og illustration Venstrekant, tekst og illustrationHøjrekant, tekst og illustration Grundlinje, navnemærke.
Hvad handler det om og hvordan kan kommunerne samarbejde?
Socialfondsprojekt ”Fremtidens medarbejdere ”. Baggrund for projektet Samfundsmæssige krav: Skærpede miljøkrav Større affaldsmængder Et mere komplekst.
Rygestop på Rusmiddelcenter i Gladsaxe Kommune Af Sundhedskonsulent Mie Møller Nielsen.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Rekruttering og motivering
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Mogens Damgaard, FL – DAI Frederikssund Kommune
Velkommen til kursus i Virksomshedsservice 27. – 28. april 2009.
Hvad ved vi om socialt udsatte borgeres rygevaner? v/ projektmedarbejder Jane Brinch.
Workshop om organisatoriske udfordringer & strukturelle løsninger v/ projektleder Helle Stuart.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes i praksis?
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Hvordan skaber man røgfrie miljøer? Workshop 4: Hvordan skaber man røgfrie miljøer? Hvad er ledelsens, medarbejdernes og borgernes rolle? Om tobaksforebyggelse.
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
1 SOCIALE PARTNERSKABER I UDSATTE BY- OG BOLIGOMRÅDER.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
INDSATSTEORI I UNGNORD EKSEMPLER – UDFORDRINGER - FORDELE.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Erfaring med BRUG FOR ALLE i Roskilde Kommune Af Anne Haarløv, jobcenterchef Konference 22. november 2012, BRHS.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Sundhedscentret, Stockflethsvej 4, 1 sal
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentationens transcript:

Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard

Baggrund Behov for specielt tilrettelagt rygestoptilbud til socialt udsatte Efterspørgsel fra værestederne Skærpede rygeregler

Formål At motivere socialt udsatte på de københavnske væresteder til stoppe/nedsætte tobaksforbruget At sætte rygning og rygestop på dagsordenen på værestederne

Formålet i 2 niveauer Individniveau Institutionsniveau

Den bærende idé Værestedsmedarbejderne kender brugerne. Borgeren har tillid til værestedsmedarbejderen. Værestedsmedarbejderne har stor erfaring med støtte- og motivationsarbejde. Rygestopforløb kan iværksættes, der hvor brugeren er. Forankring af projektet.

Den københavnske værestedsuddannelse Obligatorisk modul Kost og motion Løsningsfokuseret Samtale RygestopAmbassadørerne Kulturpiloterne Beskæftigelsesmodul

RygestopAmbassadørerne

Øvrige projektaktiviteter Motivere og inddrage værestederne. Systematisk indsamling af viden om rygekultur på værestederne, og hvordan man forholder sig til rygning og rygestop. Støtte til implementering mm. Løbende projektudvikling, dokumentation og evaluering.

Hvad tror vi er afgørende for succes? At værestederne tager ejerskab for projektet. At projektet er tilpasset målgruppen. Vedvarende støtte fra projektet. At holde fast i frivilligheds- og rettighedsprincippet.

Projektets største udfordringer At løfte hele væresteder og ikke kun enkelte medarbejdere. At fjerne berøringsangsten! Værestedernes knappe ressourcer. Konsekvens og retning kontra ikke være på ”moralsk togt”. Struktur og substans kontra fleksibilitet og rummelighed. Evaluering.

Britta Krog: Louise Birkegaard: