Line Holst Jensen Mette Wybrandt Forældre, børn & læring

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Ørestad Skoles værdier
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Med særlig fokus på de tosprogede forældre
Når lærere samarbejder med forældre
Lederudvikling.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Frøslev-Padborg skole
Folkeskole-reformen August 2014.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Skolepolitiske visioner og mål
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Faglighed og omgangsform
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA Christiane Bech, Udviklingskonsulent og projektleder Lene Mose Nielsen, Underviser.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Højmeskolens Ungestrategi
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Højmeskolens Ungestrategi August Vi laver strategien som en film om en terning.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Den inkluderende skole
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Sunds skole Evaluering
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
27. marts 2009 Landskursus – Landsmøde Tema: Sprog med alle sanser Gl. Avernæs 1.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Værktøjskassen Skoleledelsen. Baggrund Amondo og AZENA har udviklet værktøjskassen for Integrationsministeriet Værktøjskassen er en i en serie af 5 værktøjskasser,
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
- Kom tættere på dit barns skolegang
Vidensbaseret praksis i botilbud
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Det vi skal de næste tre kvarter
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Line Holst Jensen Mette Wybrandt Forældre, børn & læring UDVIKLING AF KREATIVE FAGLIGE VÆRKTØJER Indenfor alle faglige områder INNOVATION AF MØDER & LÆRINGSFORLØB Design, facilitering & undervisning NETVÆRK Netværkskompetence, netværks-organisering & netværkskultur Forældre, børn & læring Oplæg Værktøjer Inspiration Projekter Integration & medborgerskab Oplæg Værktøjer Inspiration Projekter Projektmentor Ideudvikling Fundraising Projektmentor Projektafslutning Værktøjer Værktøjskasser til skole-hjem samarbejde Værktøjskasser til medborger skabs- undervisning MødeBoxen© Startpakke til netværksgrupper MødeBoxen© Startpakke til netværksgrupper Læs mere på www.azena.dk Læs mere på www.amondo.dk

5 skole-hjem værktøjskasser Styrk skole-hjem samarbejdet med fokus på nydanske forældre Kan anvendes af alle skoler uanset antal nydanske elever Indeholder konkrete metoder til at planlægge og gennemføre: Skoleledelsen Fokus på skolens overordnede rammer for skole-hjem samarbejde og forudsætter, at skolen har de øvrige værktøjskasser Team- mødet Forældre- mødet Skole-hjem samtalen & hjemme- besøget Forældre- didaktik Værktøjskasserne kan rekvireres hos Dafolo

Fra viden til praksisrettet værktøj Erfaringsindsamling: Integrationsministeriet Skole & Samfund Tosprogs-Taskforcen UC2 Dettevirker UC Lillebælt Dansk Flygtningehjælp Konferencer, kommuner & skoler Forskning Nordahl (Skole og hjem) Desforges (Impact of parental involvement) DPU (Skole-hjem samarbejde som kulturel selvfølgelighed) Good-Id (Good intercultural dialogue in schools’, Ulla Kofoed m.fl.) Værktøjskasserne er udviklet, afprøvet og evalueret af 10 pilotskoler i Albertslund & Slagelse kommune (2009), og Guldborgsund, Frederiksberg, Sønderborg & Fredericia Kommune (2010)

Jeres erfaringer med anerkendende skole-hjem samarbejdskultur Vend jer mod sidemanden, og tal om: Det I brænder for at udvikle i skole-hjem samarbejdet I har 5 minutter

Formålet med værktøjskasserne Forbedre de nydanske elevers læringsresultater ved at styrke skole-hjem samarbejdet mellem skolen og de nydanske familier ved at: Få de nydanske forældre til at: føle sig trygge i skole-hjem samarbejdet forstå, hvad formålet med skole-hjem samarbejdet er forstå, hvor vigtigt det er, at de deltager aktivt i deres barns skolegang og læreproces, hvilken rolle de kan spille i den forbindelse, og hvilken resurse de udgør for deres barns læringsresultater og videre uddannelses- og erhvervsvalg. Give lærerne mulighed for bedre at forstå de nydanske forældres udgangspunkt. Få afklaret de fælles forventninger til skole-hjem samarbejdet.

Brug værktøjskassen Skoleledelsen til.. Planlægge og gennemføre en dialogproces, hvor skolen stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet for at skabe en anerkendende skole-hjem samarbejdskultur Undersøgelser viser, at det er vigtigt at: Skolens ledelse arbejder bevidst med at opbygge en anerkendende skole-hjem kultur Skolen melder formålet med skole-hjem samarbejdet tydeligt ud og løbende afklarer forventningerne til samarbejdet med forældrene, bl.a. fordi mange forældres skoleoplevelser er anderledes end det, de oplever i nutidens folkeskole At inddrage forældrene som en ressource for deres børns læring og lytte til elevens stemme i skole-hjem samarbejdet

Det er skolelederen, der skal tage initiativet ….til dialogprocessen, der består af en rækker møder, hvor medarbejdere, bestyrelse og elevråd sætter fokus på at skabe en anerkendende skole-hjem samarbejdskultur Brug værktøjskassen som inspiration eller et trin for trin værktøj Afsæt 3 måneder til møderækken, hvor skolen 1. Reviderer skolens principper for skole-hjem samarbejde 2. Planlægger det der konkret skal gøres for at omsætte de nye input til principperne til handlinger i hverdagen. Planlæg i god tid, så møderækken passer ind i forhold til skolebestyrelse, medarbejdere, pædagogisk rådsmøder osv.

Ruten – overblik over dialog-processens møder/aktiviteter

Indhold og tidsplan - overblik over formål med og tid for de enkelte møder

Drejebogen – opskriften til mødet

Brug den selvforklarende værktøjskasse på denne måde…. Afsæt god tid til at orientere jer i værktøjskassen: A. Få med ”Ruten” overblik over møderækken B. Få med ”Indhold og tidsplan” overblik over formålet med de enkelte møder C. Slå op på fanebladet ”Opstartsmøde i ledelses- teamet” og tag drejebogen og Arbejdsarket frem. D. Sæt USB nøglen i computeren og åbn filen”1 – Dias til opstartsmøde i ledelsesteamet”. E. Gennemgå drejebogen. Find systematikken i drejebogen, dias og arbejdsark F. Planlæg et skoleledelsesteammøde, hvor dialogprocessen og tidsplanen tilrettelægges

EKSTRA DIAS

Syn på forældrenes rolle Forventninger til ansvars- og rolle- fordelingen i skole-hjem samarbejdet Syn på forældrenes rolle Pligt Opbakning Deltagelse Ansvar Bruger Mål med uddannelse Uddannelse Samfund/ demokrati Uddannelse (individ i samfund) Kunde-tilfredshed Rationale /mål Kompensere Konsensus Anerkendelse  Konkurrence Magt-fordeling Information Fællesskab Partnerskab Brugerstyring Værdier Tillid Social lighed Demokrati Motivation Læring Kompetencer Service Kvalitet Omstilling Ledelse Værktøjskassen Skoleledelsen • Skoleledelsesteam

Værktøjskassen Skole-hjem samtalen og hjemmebesøget - Arbejdsarket

Værktøjskassen Forældredidaktik FamilieopgaveArk – matematik – eksempel mellemtrin

Værktøjskassen Forældremødet: Aktivitetskort eksempel 1

Værktøjskassen Teammødet Guide Post 2