Visioner for uddannelse og opkvalificering af social- og sundhedspersonale Karen Stæhr 29. August 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
institutionsleder Jette Melin
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Dialog og læring i klagesager
Helene (Sofie Kort) Sloth
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Torsdag den 2. april, 2009 Jeg har optaget min sidste video Jeg vil ikke vise jer flere.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VISIONER FOR UDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER INDENFOR.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
Ændringer i LUP.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Sygeplejerskens virke
TERM modellen Introduktion til øvelse
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
”Vigtige værktøjer i kronikerbehandlingen - Lægemidler”
“Hvilken del af ’stille’ forstod du ikke?”. Alle har brug for at føle sig sikker...
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Social- og sundhedshjælper
Sygeplejerskeuddannelsen
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Status Palliativ indsats Danmark
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
CUPP konference Roskilde 9. november 2010 Sundhedsuddannelserne Campus Næstved.
Jeg ønsker at få mere ud af livet Jeg har taget en beslutning.
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord, Juni 2010-februar Halsnæs, Frederikssund, Allerød, Hillerød.
Kliniske retningslinjer!
Ledelse på tværs i VEST. Gødstrup Nye patienter i akutmodtagelsen Neurologi.
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Pitch af sygeplejerskeuddannelsen af Lykke og Trine
Tværfaglig regional workshop Tidlig opsporing af kritisk sygdom
Implementering af akutuddannelsen i klinisk praksis
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Mette Faber, Strategi- og Planchef, overlæge, marts 2010
1 Temadag den 25. marts Lokale uddannelsesudvalg Rolle og opgavefordeling mellem Fagligt udvalg Skoler.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Progression i arbejdsmarkedsparathed Et kvalitativt forløbsstudie af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtageres forløb mod arbejdsmarkedet Sophie Danneris.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Virkeligheden er ikke en case Mangfoldighed er ikke til stede som viden – skal udforskes Mange historier – perspektiver og interesser Et barn – tilfældigheder.
Uddannelse og profession
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden FSK Landskursus 8.november 2014 Birgitte Grube European Oncology Nursing Society Past President.
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
1 & Afslutningsseminar for modelkommunerne 27. September 2011 Kl Hotel Munkebjerg, Vejle 1
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Velkommen v. Susanne Lauth, Formand for SOF-SVS/Sygeplejefaglig direktør Sydvestjysk Sygehus På egne og SOF-SVS formandsskabets vegne vil jeg gerne byde.
Introduktion af projektet til Ledermøde for Ældre- og Sundhedsområdet
Temadag 2018.
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Hospicemetoder i praksis – den palliative indsats på plejecentre
Bekendtgørelse 2016 Studieordning 2019.
Præsentationens transcript:

Visioner for uddannelse og opkvalificering af social- og sundhedspersonale Karen Stæhr 29. August 2013

Jeg er blevet bedt om… …hvad er det vigtigste jeg har hørt i dag ? …at fortælle om, hvilke kompetencer social- og sundhedspersonalet har brug for i varetagelsen af den palliative indsats overfor KOL-patienter. …at fortælle om, hvordan FOA sikrer social- og sundhedspersonalets kompetencer indenfor området.

KOL-patienterne har brug for: Gitte: Nu har jeg prøvet [at kontakte] hjemmeplejen to gange [i akutte tilfælde]. Og det har ikke virket særlig godt nogen af gangene, så det er ikke særligt betryggende for mig, vel? Og [min datter] siger: ’Du gør det bare igen mor, du ringer bare til mig.’ Der sker noget. Og den anden vej skal der åbenbart gå så lang tid, og de skal lige snakke og de skal lige… Det kan jeg ikke bruge til noget, det kan jeg ikke vente på

Kompetencerne FOAs plejegrupper arbejder face 2 face med KOL- patienter Der skal stilles kompetencekrav til frontmedarbejderen Klinisk retningslinje – Tidlig identificering af behov for palliativ indsats Tværfaglighed er en styrke, der skal dyrkes

Hvad har FOA gjort? Grunduddannelse Ny bekendtgørelse og uddannelsesordning for social- og sundhedsuddannelsen (1. januar 2013) – Sikrer, at alle social-og sundhedshjælper- og social-og sundhedsassistentelever under grunduddannelsen udvikler kompetencer i relation til borgere med KOL og i relation til palliativ pleje. Område fagene (med teoretiske mål) Valgfrit speciale fag (med teoretiske mål) Praktik mål

Hvad har FOA gjort? Efter-, videreuddannelse ArbejdsMarkedsUddannelser med mål, som er rettet mod det palliative område og specifikt KOL.

Hvad har FOA gjort? Efter-, videreuddannelse KUA-forløb – Længere forløb (op til 40 dage) – Opbygget af AMU-uddannelser – Opbygget af basis- og fagmoduler (alvorligt syge og palliation samt den kronisk syge borger) Akademiuddannelse i sundhedspraksis – Videregående uddannelse – Svarer til 1 årsværk – Egen praksis nuanceres med teori

Hvad har FOA ellers gjort ? KOL og palliation har været fagligt tema flere gange i vores fagblad for social- og sundhedssektorens medlemmer. Iværksættelse af kompetenceudviklingsprojekter – Personalepolitiske projekter (OK-projekter) – Forhandles med KL og Danske regioner

Tak for ordet