Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Dansk Folkeoplysnings Samråd Folkeoplysningspolitik.
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Ørestad Skoles værdier
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Folkeskole-reformen August 2014.
Arbejdspladsudvikling
Skolepolitiske visioner og mål
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Vi gennemførte en række interview ifm
Introduktion til Sprogpakken
MADKULTUR OG MÅLTIDER I ISHØJ KOMMUNE.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende?
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Måltidet – lyst og fællesskab
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Mad, Måltider og Pædagogik
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Alle børn er alles ansvar
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende.
Fritidspas.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Skolebestyrelsen Havnbjerg Skole Skolens Værdisæt – i korte træk Mål “Skolen skal være et sted, hvor alle trives til glæde og gavn for et godt læringsmiljø.”
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Skolebestyrelsens beretning Søgårdsskolen.
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Hvad er vores kommunikationsmål
Alle børn med i idrætsfaget
Præsentationens transcript:

Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004

Udfordringer i vores hverdag Der er behov for at opkvalificere forældrene i forbindelse med ‘den nye forældre rolle’ (fælles begrebsverden) Forældre viser usikkerhed og forandringsangst grundet manglende indsigt og afstemning af forventninger Viden om barnets læringsstile formidles sjældent mellem forældre og lærere. Forældrenes indsigt kan bidrage til at skubbe processen videre. Information fra kommune og SKUB ikke ‘personlig’ nok for forældre – de kan bedre relatere til kommunikation fra deres barns lærere og skole Der kommer hele tiden nye forældre til

En løsning? - Kommunikation baseret på web og skabeloner mm. Vi forestiller os en fælles minimums kommunikation, som kan integreres på jeres hjemmeside  Nemt + billigere udvikling gennem samarbejde + mulighed for tilpasning Fyldt med konkrete eksempler på læringsstile og børnenes læringslyst  Levende billeder med mange indgange Gode og dårlige eksempler på hvordan forældrene kan støtte deres børns læring Mulighed for at bruge eksemplerne på forældremøder med tilhørende spørgsmål til at stimulere debat Indbygget evaluering

Hvad vil vi? Skolebestyrelse på Maglegård vil gerne drive et pilotprojekt - gerne sammen med andre skoler Er der interesse for et forældreuddannelsesprojekt?  Hvad synes SKUB, kommunen og øvrige skoler?  Skal vi udarbejde en projektbeskrivelse Målsætninger og succesparamenter Målgrupper Tidsplan Budget  Hvordan er proceduren?

Maglegårdsskolens Mad- og måltidspolitik Lysten til at lære og gode arbejdsvaner fordrer en god psykisk og fysisk tilstand hos eleverne. Maglegårdsskolens mad- og måltidspolitik er en vigtig forudsætning for læring, og samtidig et centralt element i det sociale liv på skolen, hvor det pædagogiske idegrundlag prioriterer børnenes aktive medvirken i læreprocesserne.

Maglegårdsskolens Mad- og måltidspolitik Det er skolens mål: 1. At der udvikles viden og forståelse for madens og måltidernes betydning for læring og det sociale fællesskab 2. At denne viden og forståelse omsættes i sunde kostvaner 3. At skolen medvirker til at gøre frokostpausen til en rolig stund, hvor børnene får tid til at spise den medbragte eller købte mad 4. At der etableres en madordning, hvor eleverne får mulighed for at købe velsmagende og sunde mad - og drikkevarer 5. At madordningen bliver permanent og fortsat udvikles

Maglegårdsskolens Mad- og måltidspolitik Dialog på forældremøder Optimering af rammerne om spisningen Frugtkvarter Behovet og interesse for en madordning analyseres Store smagedag Indhentning af tilbud En bæredygtig løsning Involvering af kommunen i opkrævning af forældrebetaling

Mad- og måltidspolitik Er der behov for en erfaringsudveksling om madordninger på tværs af skolerne? Vil en repræsentant fra jeres skole deltage, hvis vi inviterer til et enkelt møde for madudvalgsfolk? Skriv en eller flere adresser på den fremlagte liste.