Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Advertisements

Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
EU Socialfondsprojektet
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
VI VIL : – Velfærd, konkurrenceevne, sammenhængskraft HVAD ER vores udgangspunkt : –Arbejdsmarkedet –VEU ET FÆLLES ANSVAR : –Hvad kan AMU bidrage til.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
Møde i LUU Horsens Lokale efteruddannelsesudvalgs opgaver og samarbejdet med skolerne.
Rollerne, EUD Roller i uddannelsessystemet ”DET FAGLIGE SELVSTYRE”
Arbejds- og Udviklingsgruppe Seminar 2
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
Uddannelsescenter Holstebro
KUU – kombineret ungdomsuddannelse
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Mercantec 1 BAI’s skolekonference Forsyningssikkerhed og Garantikurser.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
ERFA Gaffeltruck 2012 Hotel Faaborg Fjord Hans Kjeldgaard Christiansen TUR.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Konference for det administrative personale Trin 1 afstignigsprøven - Rutebilchauffør 17. december 2007 Esbjerg Højskole.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Michael Kaas-Andersen Muligheder med mere… Selandia CEU – Bredahlsgade 1 – 4200 Slagelse, telefon ,
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
Ph.d-studiet ved ASB Informationsmøde 11. november 2008.
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Konference for faglærere inden for gaffeltruckuddannelserne Hotel Scandic Bygholm, Horsens den 10. og 11. august 2015 Velkommen!
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Kollektiv afkortning AMU 2017.
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Opsøgende VEU.
Det kommende udbud – refleksioner og debat
Den Udbud og prøver i Amu
Præsentationens transcript:

Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU? Programmet Hvad er AMU?   Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU? Hvem er ”Det udviklingsansvarlige efteruddannelsesudvalg”? Hvordan udvikles arbejdsmarkedsuddannelser? Hvad er arbejdsmarkedsuddannelsernes kendetegn? Hvordan gennemføres arbejdsmarkedsuddannelserne? www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Hvad er AMU? AMU er korterevarende uddannelser, som giver landsdækkende/anerkendte kompetence og har til formål at imødekomme ufaglærtes og faglærtes behov for erhvervsrettet voksenuddannelse og efteruddannelse.   AMU udgør et bredt, samordnet udbud af erhvervsrettet voksenuddannelse og efteruddannelse, der består af arbejdsmarkedsuddannelser og udvalgte enkeltfag fra erhvervsuddannelser AMU bidrager til at skabe et fleksibelt arbejdsmarked ved at give den enkelte mulighed for løbende at tilegne sig kvalifikationer og kompetencer, som efterspørges på arbejdsmarkedet AMU-målgruppen er faglærte og ufaglærte , der har mulighed for at kunne få VEU-godtgørelse i forbindelse med deltagelse i AMU. Der er principielt frit optag på AMU så medarbejderteams med forskellig uddannelsesbaggrund kan deltage sammen i uddannelse, for eksempel når der indføres ny teknologi eller en ny organisering af arbejdet. www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Udarbejde fælles kompetencebeskrivelser (lovens §2) Hvem laver AMU? AMU realiseres i et samarbejde mellem Undervisningsministeriet, efteruddannelses-udvalgene og VEU-rådet samt de uddannelsesinstitutioner, som udbyder AMU. De forskellige roller og opgaver er fastsat i lovgivningen. Efteruddannelsesudvalgene er nedsat af arbejdsmarkedets parter inden for større brancheområder. Lovgiverne ønsker, at den ekspertise, som arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer har om jobudviklingen og uddannelsesbehovene på de ufaglærtes og faglærtes arbejdsmarked, har mulighed for at blive omsat til relevante og tidssvarende uddannelser. Efteruddannelsesudvalgenes opgaver er i lov og bekendtgørelse beskrevet som eks.: Analysere behovet for grundlæggende arbejdsmarkedsrelevant kompetenceudvikling hos voksne m.v. (lovens §2) Udarbejde fælles kompetencebeskrivelser (lovens §2) Udvikle arbejdsmarkedsuddannelser (lovens §10) - Lovbekendtgørelse nr. 381 af 26. marts 2010, Bkg. af lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v. - Bekendtgørelse nr. 802 af 22. september 2003 om fælles kompetencebeskrivelser for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse og om arbejdsmarkedsuddannelser www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Hvem er ”Det udviklingsansvarlige efteruddannelsesudvalg? ..er det efteruddannelsesudvalg, der har ansvaret for at sikre udviklingen af relevant arbejdsmarkedsuddannelse inden for et givet jobområde. Efteruddannelsesudvalgenes sekretariater varetager den daglige kontakt med Undervisningsministeriet og forestår udvikling og udarbejdelse af forslag m.v. Kerneopgaven er bl.a. at udvikle arbejdsmarkedsuddannelser på områder, der ikke er dækket af anden offentlig eller privat uddannelse. Undervisningsministeriet indkalder årligt efteruddannelsesudvalgenes ansøgning om tilskud fra Puljen til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelser mv. (UUL-puljen) til den konkrete uddannelsesudvikling. Ansøgningen skal begrundes i en arbejdsmarkedspolitisk redegørelse. Der skal efterfølgende søges om godkendelse i Undervisningsministeriet af den færdigudviklede arbejdsmarkedsuddannelse. Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor og Kødbranchen har seks FKB’er, heraf: FKB 2689 Madfremstilling - restaurant, kantine og catering FKB 2778 Mad til grupper med varierede behov for ernæring www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Hvordan udvikles arbejdsmarkedsuddannelser? Alle uddannelsesmål i AMU skal tilknyttes en fælles kompetencebeskrivelse (FKB). Ordet ”fælles” dækker over, at kompetencebeskrivelsen omfatter både arbejdsmarkedsuddannelser og enkeltfag En FKB indeholder en beskrivelse af et jobområde, som er målgruppens arbejdsmarked, og dets tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer og udgør rammen for udvikling og tilkobling af arbejdsmarkedsuddannelser. Arbejdsmarkedsuddannelser beskriver mål (handlingsorienterede) for en kompetenceudvikling, med udgangspunkt i beskrivelsen af et jobområde og de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer. Hver arbejdsmarkedsuddannelse er således tilkoblet en FKB, som ligeledes afgør, hvilke institutioner der får godkendelse til udbud af uddannelsen. Hver arbejdsmarkedsuddannelse har desuden en økonomisk ramme med et taxametertilskud og en deltagerbetaling. Uddannelsesinstitutionerne har et programansvar i forhold til markedsføringen af uddannelserne og gennemførelsen af den konkrete undervisning. www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Hvad er Arbejdsmarkeds-uddannelsernes kendetegn? En arbejdsmarkedsuddannelse beskrives med en handlingsorienteret målformulering, som afgrænser den job-/arbejdsfunktion, som uddannelsen skal kompetenceudvikle til. Arbejdsmarkedsuddannelser beskrives af efteruddannelsesudvalg inden for deres respektive FKB’s jobområder, da jobområdet udgør den kontekst, som arbejdsmarkedsuddannelsen skal ses i. En udviklet arbejdsmarkedsuddannelse kan tilkobles flere fælles kompetencebeskrivelser. En arbejdsmarkedsuddannelse kan ses både som en afsluttet uddannelse og som et element i en samlet kompetenceudvikling inden for et jobområde. En arbejdsmarkedsuddannelse fører til samme landsdækkende kompetence uanset på hvilken uddannelsesinstitution i Danmark, den er erhvervet. Undervisningens konkrete indhold kan være forskelligt, men AMU-uddannelsen udbydes, gennemføres og bedømmes i forhold til uddannelsens centralt godkendte handlingsorienterede målformulering, der lægger rammerne for blandt andet valg af undervisningens indhold. www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Hvordan gennemføres arbejdsmarkedsuddannelser? Arbejdsmarkedsuddannelser kan gennemføres og tilrettelægges af den enkelte udbyder, hvis primære opgave at oversætte arbejdsmarkedsuddannelsernes handlingsorienterede målformulering til konkret undervisning og dermed fastlægge vejen ad hvilken, kursisterne kan nå uddannelsernes centralt godkendte mål. Derfor indeholder handlingsorienterede målformuleringer ikke anvisninger på undervisningens afholdelse og tilrettelæggelse. Arbejdsmarkedsuddannelser skal udbydes åbent, men adgangen forudsætter, at kursisten har bopæl eller beskæftigelse i Danmark, og institutionerne skal sikre, at disse betingelser er opfyldt. Uddannelsesinstitutionen skal sikre, at kursisterne optages på den uddannelse, der er relevant i forhold til den pågældendes forudsætninger og behov for kompetenceudvikling. Efter afslutning af hver arbejdsmarkedsuddannelse bedømmer læreren, om kursisten har nået de centralt godkendte handlingsorienterede mål, og denne bedømmelse danner baggrund for udstedelse af et uddannelsesbevis. Ved tilsyn skal uddannelsesinstitutionen kunne redegøre for grundlaget for bedømmelse af konkrete kursister på en arbejdsmarkedsuddannelse. Det kan for eksempel være praktisk udførelse af opgaver, skriftlige opgavebesvarelser, projektopgaver eller andet. www@khru.dk Efteruddannelsesudvalget for køkken, hotel, restaurant, bager, konditor og kødbranchen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby