Masterplan for Social & Tilbud

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Konklusion på Workshop om sindslidende
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Valby, Vesterbro, City og Østerbro
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Medborgerskab – på sporet
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Den brændende platform
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Tillid Temadag for AMIR
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Overkant telst og illustration Underkant tekst og illustration Venstrekant, tekst og illustrationHøjrekant, tekst og illustration Grundlinje, navnemærke.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Dialogmøde om 2020 mål Flere borgere skal hjælpes ud af hjemløshed
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Ungebasen.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Hvem er jeg Britta Kempel, leder af det specialiserede socialområde for voksne i Odder Kommune Bestiller ydelser efter Serviceloven: § 101, § 107, § 108,
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Indhold, indsatser, implementering
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Medarbejderkonference 2014 Plan 2021 Temadrøftelse, Central operatør og samarbejdspartner. Præsentation af workshop 4.
© Peter Sindal Lundsberg, Døgnkonferencen 2007 Myndighedsansvar for stofbehandling Oplægsholder: Projektleder, Cand. jur. Peter Sindal Lundsberg.
Den koordinerede ungeindsats
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Empowerment behandling og frivillighed Vingsted 6. Maj 2015.
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Brug for alle – en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere Middelfart den 13. juni 2012 Tværfagligt samarbejde og indsatsplaner.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Forløbsprogram for skizofreni og nye veje i fremtidens socialpsykiatri Forårsarrangement for dig der arbejder med borgere med dobbeltdiagnoser Comwell.
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Tværgående samarbejde –
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Økonomiske overvejelser
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Præsentationens transcript:

Masterplan for Social & Tilbud 2010-2013 Konference: ”Integreret psykiatri og rehabilitering, en fælles platform”. Workshop 2. november 2012 v/Social- & Tilbudschef Britta Martinsen MOL Først lidt om den Masterplan, som Social & Tilbud har arbejdet med siden september 2010. Så synspunkter på et godt samarbejde med den regionale psykiatri – udfordringer og hvad har vi fundet virker.

Masterplan Social & Tilbud 2010 -2013 Baggrunden for at igangsætte projektet: Nyt perspektiv på opgaveløsningen efter kommunalreformen fælles opgave, fleksibilitet og sammenhæng Nye ønsker og behov fra borgerne: recovery, rehabilitering, medborgerskab og mere livsverden Ønske om at blive klogere på, hvad og hvilke indsatser der virker at skabe fleksibilitet at undgå, at borgerne ”falder mellem 2 stole” at skabe flow for borgerne at sikre mindste indgriben afinstitutionalisere mindre systemverden mere livsverden fælles opgave i modsætning til amt – kommune tænkning.

Masterplan Social & Tilbud 2010 -2013 Rammen for arbejdet: Handicapkonventionen Esbjerg Kommunes handicappolitik Serviceloven og andre relevante love

Masterplan Social & Tilbud 2010 -2013 Nøgleord: Fra beskyttet til støttet - myndiggørelse, mestring - medborgerskab - ”Mest mulig i eget liv” - autonomi Flow, fleksibilitet og læring Fra diagnose tænkning til funktionsniveau tænkning – nedbrydning af traditionel målgruppetænkning Bedre styring, viden om effekter og ressourcebevidsthed De traditionelle diagnosebaserede målgruppesøjler er ikke fremmende for at understøtte borgernes udvikling – gav snitfladeproblemer og begrænsninger for borgerne. Indsatserne skal tilrettelægges efter et helhedsorienteret perspektiv  funktionsevne og behov At få et nyt overordent styringssystem – RBS.

Masterplan Social & Tilbud 2010-2013 De strategiske sigtelinjer i Social & Tilbud – politisk godkendt den 18. januar 2011 Tidligt og koordineret indsats i forhold til at få belyst borgerens ressourcer og problemstillinger med efterfølgende iværksættelse af relevante handlinger. Med udgangspunkt i borgerens funktionsniveau ydes der individuel støtte til udvikling af borgerens kompetencer med henblik på, at den enkelte borger er i stand til at føre et liv så tæt på det almindelige som muligt, hvad angår beskæftigelse, uddannelse, fritid og bolig. Hverdagslivet skal tilrettelægges læringsorienteret og fremadrettet for den enkelte borger med mulighed for overskridelse af nuværende tilbudsramme og kompetenceniveau. Via en fleksibel indsats på tværs af formelle strukturer tilgodeses borgerens behov bedst muligt med anvendelse af mindst mulige ressourcer.  Udvikling og afprøvning af metoder i forhold til inddragelse af civilsamfundet. Rammen for projektet har været Dr. David Hunters arbejde med forandringsteorier og performance management. Rigtig mange har været inddraget i forandringsteori-workshops, arbejdsgrupper og interessentmøder: ledere, medarbejdere, brugere, bruger- og pårørendeorganisationer, interesseorganisationer, samarbejdspartnere – såvel interne som eksterne. Følgegruppe med deltagelse af eksterne og interne samarbejdspartnere. Processen har været en kombination af top-down og bottom-up. Kurser og efteruddannelse og ledelsesudvikling har været og er fortsat en stor del af processen.

Masterplan Social & Tilbud 2010-2013 ”Treklangen” Præciserer metode og måleresultater Tilbud Deltagelses- og støttemuligheder Ønsker og eget perspektiv Præciserer udg.pkt. og opgave Koordinering af borgeren behov og ønsker  i en balance mellem borgerens ønsker – de økonomiske rammer – faglige vurderinger. Myndighedsopgaven udføres med udgangspunkt i Voksen Udrednings Metoden (VUM) – der bestilles målorienteret og tidsbegrænset. Myndighed Borger Beskriver og vurderer borgers funktionsniveau og læringspotentialer Fortæller om sit liv og egne perspektiver

Kræver ny professionel rolle: Tilgangen og mødet med borgeren med et nyt menneskesyn (medborgerskab og autonomi) er et brud med tidligere forståelse - et paradigmeskift. Kræver ny institutionel orden: En institutionel orden er et miljø mennesker fremstiller sammen. Dermed er det et menneskeligt produkt, der er skabt gennem menneskelig aktivitet. Dette kan ske indenfor en kontekst, der er præget af orden, retning og stabilitet. Ifølge Berger og Luckmann er en institutionel orden dermed en ordnet virkelighed. Medarbejderne skal turde ”slippe” borgeren – eksempel fra kursusdag med David Hunter! Skal ikke tænke borgeren i et bruger/patient/klient perspektiv.

Organisationsplan for Social & tilbud fra 1. januar 2012 Social & tilbudschef Voksen Handicap (myndighed, visitation, § 141 handleplan) Beskæftigelsen Finn Kjeldstrup (SEL § 103 samt den specialiserede voksen under-visningen) Handicap Psykosociale problemstillinger Senhjerneskade Misbrug/Udsatte Udviklingscenter Ribe Peter Hauschildt (SEL §§ 85, 104, 107, 108 ) Esbjerg Jens Otto Ravnholt Socialt Rehabiliterings-center Lone Stengaard Center for socialt udsatte Christian Larsen 107, 108, 110 ) Kraftcenter Hanne B. Andersen (SEL §§ 79, 99) Misbrugs-behandlingen Rikke Rødkilde (SEL§ 102 samt sundhedslovens §§ 141 ,142) Krisecenter Inge Høy (SEL § 109) Stab/Udvikling (forvaltningsopgaver, økonomi, udvikling) Fra 18 organisationer med mange paralleltilbud og indsatser til 8 organisationer, som skal samarbejde og kunne lave fælles løsninger  fleksibilitet  fælles opgaveløsning. Nyt er Beskæftigelsen: § 103 indsatser for alle målgrupper. Nyt er Kraftcentret: uvisiterede indsatser for alle målgrupper, akut funktion og opsøgende funktion – ”doorkeeper” og sikkerhedsnet.

Masterplan Social & Tilbud 2010-2013 ResultatBaseret Styring – Performance Management: Nyt overordnet styringssystem Effekten af indsatserne skal måles og dokumenteres Refleksions- og læringsproces skal igangsættes Socialtfagligt IT system implementeres – Bosted og InCorp – der arbejdes på baggrund af VUM Monitorering og læring er lige vigtige elementer. Myndighed bestiller en opgave som er målbeskrevet og tidsbegrænset. Udfordrer medarbejderne som er vant til at tænke at de skal sikre livskvalitet – ikke dokumenterede effekter – at skabe flow bliver nu til virkelighed.

Samarbejde mellem psykiatri og socialpsykiatri Udfordringerne: Forskellige rammevilkår Forskellig faglig baggrund – viden og praksis Snitfladeproblematikker og gråzoner Kendskab og tillid til hinandens vilkår og faglighed

Samarbejde mellem psykiatri og socialpsykiatri Det vi har og det vi har gjort for at bedre samarbejdet? Sundhedsaftalen og tillægsaftalerne Isbryderprojektet om de mest udsatte borgere  fælles temadag 2010 og fælles uddannelsesprojekt 2011 Koordinationsteam - er bibeholdt efter projektperioden Psyko-socialt rådgivningsteam – er bibeholdt efter projektperiode Samarbejdsaftale om akuttilbud – Fønix Uformelt samarbejdsforum – den lokale psykiatriledelse og ledelse af Social & Tilbud Formålet med temadag og uddannelsesprojekt var at få kendskab til hinandens rammer, vilkår og faglighed. Fønix bibeholdes efter udløb af projektperiode. Det uformelle ledelsesforum fungerer fordi der er gensidig respekt og accept af vilkår, rammer og faglighed. Og fordi vi kan drøfte uformelt, konkret sager/problematikker og medarbejderne ved at vi gør det.

Samarbejde mellem psykiatri og socialpsykiatri Hvad gør vi fremover? Sundhedsaftalerne og tillægsaftalerne Uformelt mødeforum Aftale om Den Gode Udskrivelse Screeningsprojektet Fønix og Psyko-Socialt Rådgivningsteam bibeholdes.

Tak for opmærksomheden Britta Martinsen Social & Tilbudschef, Esbjerg Kommune BRMAR@esbjergkommune.dk