TJEK PÅ TEAMET.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kollegavejledning i teori
Advertisements

Klasseledelse PIE 18/
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Struktur: ”Quiz og byt”
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Medborgerskab – på sporet
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Nyt ansvar.
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Undersøgelse af lærernes behov for faste arbejdspladser på Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen København Nord.
NOEA/Aalborg Universitet
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Mediecentret som rum og funktion Skoleudvikling og skolebiblioteksudvikling – to sider af samme sag.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
VISION Det bedste til vore børn! Oplæg til Pædagogisk Råd.
Speciale i virksomhedsstudier og pædagogik, RUC, 2006/2007.
Lærermiddelkultur(er)?
FREDERICIA GYMNASIUM OG HF KULT-FAGET CHRISTINA SPANGGAARD, SEPT. 2011
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Strategisk kompetenceudvikling
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
Kontaktforældre Program
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Refleksioner og opsamling ift. i går
Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009 Jesper Gath.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Biblioteket som læringscenter
Mediecentret som rum og funktion Skoleudvikling og skolebiblioteksudvikling – to sider af samme sag.
Center for selvejende dagtilbud : værdigrundlag TRO Er det vi ved, vi er og vil!
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Regler omkring tavlen Det.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Vores fælles fremtidige opgave med gråzoneelever……… ”Hvordan vil du fremover indtænke ”gråzoneelever” i din undervisning”? Hvordan ser du din egen rolle.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Ledelse i forskellige retninger
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Fra god til exellent Når det gælder kriterium 3: Medarbejdere  Faldgruber i HRindsatsen  Rationalet bag valgte metoder  Kvalitet i førstelinieledelse.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Temadag for TR.
Lokale lønforhandlinger
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Kvalitetsarbejde på Hospitalerne
Lokale lønforhandlinger
Den Økologiske Produktionsskole
Præsentationens transcript:

TJEK PÅ TEAMET

MØDER OG FÆLLES FORBEREDELSE Er der egnede lokaler og faciliteter til forberedelse og møder? Er ventetiden acceptabel? Er der struktur på møder? Er der afklarede forventninger til fælles forberedelse? Er der aftalt spilleregler for samarbejdet? Har I fastlagt evaluering af teamets arbejde? Har teamets lærere mulighed for at undervise sammen?

LEDELSE Kender du teamkoordinatorens opgaver? Accepterer du teamkoordinatorens rolle? Har teamkoordinatoren udelukkende en formidlende rolle til skolens ledelse? Er skolens ledelse synlig, når lærerne i teamet finder det nødvendigt? Giver ledelsen sparring og opbakning til teamet - og til dig?

SAMMENSÆTNING OG KOMPETENCER Er der kendte principper for teamsammensætning? Inddrages personlige forhold fx køn og alder ved teamdannelse? Kender og accepterer du teamets fælles opgaver og mål? Har dit team faglige forudsætninger for at udvikle fagområder? Kan dit team få den nødvendige faglige efteruddannelse? Er der i dit team rum for konstruktiv kritik? Er der i dit team respekt for læreres autencitet - og forskellige holdninger og opfattelser?

TEAMET OG FÆLLESSKABET Har du mulighed for at skifte team? Er videndeling på tværs af teamet struktureret? Har I på skolen flere forskellige slags team? Finder fælles pædagogiske drøftelser sted i pædagogisk råd?