MUNDTLIG FREMSTILLING

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Måske er I gode venner i et år,
Portfolioeksamen Studieområde 2
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Læringsstile og lektier
Metode i AT Religion.
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
I dag er temaet Visualisering
Det Internationale Område Studieområde 3/
Udarbejdelse af poster
Real Kompetence Vurdering
Caseeksamen – ny grundfagsbekendtgørelse PowerPoint til elever Casevirksomhed HTH
Arbejdspladsudvikling
De sidste undervisningstimer
E-case eksamen En unik eksamensform Du laver et PowerPointshow
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Hvad kan jeg gøre for at blive bedre til at gå til eksamen?
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Roskilde Bibliotekerne Grundlæggende introduktion til projektarbejde
Hvor der er fokus på klimaet.
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
Mindre grimt, tak.
Engelbert H – og den sidste chance
Hvad gør livet så værdifuldt?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Problemløsning Læs opgaven højt Genfortæl opgaven med egne ord
Relationer – børn og voksne
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Synopsis VIP3/2012.
Mundtlig fremlæggelse
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Præsentationer og pitches How to do når man har 10 min.
Vejlederens kommunikation
Henriette Lungholt Formidling og metode – uge 47, efterår 08 Mundtlig kommunikation.
Lederen som kommunikator i organisatoriske forandringsprojekter
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Synopsis VIP13 HH3.
Hvordan spørger man anerkendende?
Projektleder Gert Melchiorsen, medlem af "Troikaen" Ambassadøruddannelsen Funktionsnedsættelser: Funktionsnedsættelser: –Uoplagthed –Søvnløshed –Døsighed.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
SKABELON.
MUNDTLIG FREMLÆGGELSE De fem arbejdsfaser. Forberedelse Hvordan forbereder man en mundtlig fremlæggelse? Når du skal fremlægge et fagligt indhold for.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
Skab kraft i fortællingen Dette er et værktøj for dig, som vil Brænde igennem med dine budskaber på små som store møder Gøre dine ord og billeder til.
Aristoteles’ fem faser
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
MUNDTLIG FREMSTILLING
MUNDTLIG FREMSTILLING
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
- og hvordan du undgår dem…
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

MUNDTLIG FREMSTILLING Teknikker og krav til mundtlig fremstilling

Tjeklisten (til inden du starter) Tales der højt og tydeligt nok? Er tempoet passende? Øjenkontakt med klassen og læreren? Understøtter kropssproget budskabet? Er der hensigtsmæssig anvendelse af hjælpemidler (tavle, power point, etc)? Er der ordentlig sammenhæng i fremlæggelsen? (husk at det er en god ide, hvis du bruger PowerPoint, at have et indledende dias, med en disposition over din fremlæggelse). Er argumentation og dokumentation i orden? Er konklusionen og pointerne tydelige nok?

Den informerende del Start med at informer: giv indsigt i emnet, uden at spilde tiden Sørg for at du gør emnet forståeligt, det kræver dog at du først skal gøre dig nogle overvejelser omkring dette: - hvad er svært og kræver særlig forklaring? - hvor vil det være godt med eksempler osv. osv. Kort sagt, du skal før et oplæg overveje nøje, hvordan du formidler dit indhold, således at tilhørerne kan forstå og bruge den viden, du giver dem.

Skab troværdighed omkring det du siger, det kan bl. a Skab troværdighed omkring det du siger, det kan bl.a. ske ved at du bruger dokumentation. Du skal beskrive og vurdere det arbejde, du har lavet. Dine tilhørere forstår nemlig slet ikke din vurdering, hvis de ikke har fået indsigt i det, du har lavet. Og de får slet ikke noget ud af din fremlæggelse, hvis de ikke hører din vurdering af det, du har lavet. Beskriv din fremgangsmåde, fortæl om både målet med fremlæggelsen og metoden du har valgt. Det behøver ikke at tage lang tid at beskrive, hvordan du har arbejdet. Tilhørerne skal jo ikke kende alle detaljer, men blot have et indtryk af forløbet.

Den vurderende og analyserende del Sørg for at være vurderende og analyserende – det handler ikke om bare at kunne genfortælle. I din fremstilling skal tilhørerne kunne se at du går ind og tager stilling til emnet, at du behandler det. Husk at redegøre for hvorfor du netop tror, tænker, mener og siger, som du gør… Hav din argumentation i orden!

Afrunding Sammenfat hvad du nåede frem til: - Hvilke konklusioner har du draget? Og ikke mindst hvilke nye spørgsmål rejser det? - Sætter din nye viden tingene i et andet perspektiv?