Mentorordning i Skive.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Livsvilkår for børn på asylcentre
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Infomøde om ungepakken Skive
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Psykoedukation til unge i OPUS
Fællesskab med mere perspektiv. • Forgængeren ”Fællesskab med perspektiv” startede i 2010 • Det nuværende projekt startede juni 2012 • Forankret hos.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Folke skole UU Kom- mune Alder Tværs Udd Instit/ Prod. UV assistent
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
LG Insight, 15. januar 2013 Inspirationskonference - Stik de unge kursen.
Unge-indsatsen i Skive
Betydningen af uformelle og formelle mentorskaber på karrierevejen Birgitte Bruun Kvinfo/Syddansk Universitet 6. oktober 2007.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
•Åbner døre og viser vej ind i det danske samfund •Matcher flygtninge-/indvandrerkvinder med kvinder, på det danske arbejdsmarked •Skaber et netværk af.
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Lone Bojsen og Nicoline Misser UU-Center Sydfyn  Hvad karakteriserer vores unge?  Roller i mentorskabet.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Velkommen hjem fra efterskole….
Hvilke rusmidler appellerer til de unge?
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Mestring af ADHD som voksen.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
UTA-styregruppe Den fælles indsats UU/Kommunen Uddannelsesinstitutioner og Produktionsskolen HG Flex Unge koordinator Spec.pæd. støtte Produktionsskole.
Grundforløbet Dyr planter og natur ( ca 400 elever /år ) Uddannelserne: Anlægsgartner, produktionsgartner og væksthusgartner Landmand, dyrepasser og jordbrugtsmaskinfører.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Fastholdelsesvejledning
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Fremme af unges mentale sundhed
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Ungebasen.
Mentorprogrammet – ” Fokus på frafaldet”. Thomas Bedsted 34 år Uddannet lærer. Arbejdet på ordblinde efterskole. Været leder af intern skole på socialpædagogisk.
Skive Kommune: Hvordan kan kommunale initiativer over for borgere med psykiske problemstillinger sikre gode skoleforløb og bedre tilknytning til arbejdsmarkedet.
Oplæg om mentor og tutorordningen mm. i hg-afdelingen på Skive Handelsskole Klasselærerkursus d. 10/
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Konference om fravær og frafald Torsdag den 5. november 2009 VUC Vejle Torsdag den 12 november 2009 Høje Taastrup Gymnasium 1.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
En samlet strategi for hele skolen giver bonus Struer Statsgymnasium.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Ungeindsatsen En Praksisfortælling ved Kurt Nygaard Jobcenterchef i Jobcenter Horsens.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
Oplæg til konference om unge og misbrug ved Luise Sønder (UU) og Ane Knudsen (HG) Vingstedcentret d. 14/
Forandringsteori i praksis Udviklingsprojekt omkring den nye ungeenhed i Jobcenter Horsens.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Fællesskab med perspektiv. Et job for mandfolk Sjakkultur.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Gadeplansarbejdet i Køge Børne- og Ungeforvaltningen / SSP FEB Jesper Snitgaard.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Mentorprojekt Sisimiut
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
STU-unges veje til at rejse i og med sit fritidsliv
Præsentationens transcript:

Mentorordning i Skive

Baggrund for mentorarbejdet Projekt ”Fokus på frafaldet” 2005-2007 Projekt ”Klar til uddannelse”

Mentorordningen i Skive Mentor til særligt udsatte unge Mentor til unge på ungdomsuddannelserne Mentorsamarbejdet Mentor 9. kl.

Mentorer i UU Skive I UU Skive er vi pt. 3 vejledere, der også har mentoropgaver.

Mentees Unge som ikke er i gang med en ungdomsuddannelse Unge som er i gang med en ungdomsuddannelse, men hvor behovet for mentorstøtte er mere omfattende end ungdomsuddannelsen ”kan klare” Unge i 9. kl.

Typiske problematikker hos unge der har behov for en mentor (slides fra hg) Meget uafklarede - over eller undervurderer egne evner Dårlige skoleoplevelser med i bagagen Manglende opbakning hjemmefra Personlige problemer (angst, cutting, selvmordstanker, depression, småkriminalitet, dødsfald i familie/vennekreds, misbrug (seksuelt, stoffer, alkohol), svigt/omsorgssvigt Sociale problemer (manglende selvtillid og selvværd, mobning, ensomhed, ingen venner) Faglige problemer – mangler grundlæggende kvalifikationer indenfor især dansk, matematik og engelsk. Ordblindhed. Hukommelsesproblemer.

Mentorrollen Motivation via personlige samtaler, fysisk og pr. telefon Efterværn, fx aftale om daglig kontakt i en periode. Hjælp med at finde praktikplads eller ulønnet praktik Aftale mellem den unge og en virksomhed Aftaler med kontaktlærer/studievejleder Møde med familien Morgenvækning Tegning af nødvendige forsikringer Aftaler med misbrugskonsulent Besøg i banken, hos udlejer eller hos politiet Bisidder i retten Se hjul over aktører

Kommunale aktører

Nogle unge har behov for særlig støtte, - de kan ikke selv og har ikke den fornødne støtte i voksne i deres eget netværk. Der er positive erfaringer med mentorstøtte i UU Skive. Mentorstøtte er bl.a. blevet brugt i forbindelse med fastholdelse af unge på ungdomsuddannelserne. Mentorarbejdet kræver en bred/stor vejledningspalet, da de unge har behov for støtte på mange forskellige områder. Det er sjældent nok, at støtte den unge på ét område, da det ofte er komplicerede problemstillinger den unge har, som kræver indsats på flere område på samme tid. Det er vigtigt, at mentor og mentee passer sammen, da mentorarbejdet kræver tillid mellem mentee og mentor. Det er vigtigt, at mentor ”følger den unge til dørs” forstået således, at mentor ikke blot skal være endnu en voksen i den unges liv, der ikke holder, hvad vedkommende lover. Det er vigtigt, at der er handling bag ordene, ellers mister mentor hurtigt sin troværdighed i forhold til den unge. Mentor kan sjældent hjælpe unge til uddannelse, hvor problemet er store faglige vanskeligheder. Mentor kan støtte unge, som har problemer med fravær, fastholdelse og kriminalitet.

Mentorsamarbejdet Kommissorium UU Skive som koordinator for samarbejdet Formelt samarbejde i faste møder Uformelt samarbejde omkring de enkelte unge

Er der nogle spørgsmål…