RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 1: Dansk Feriehusturisme – et udbudsperspektiv på feriehuset og dets brugere •Formål ▫Sætte forskningsprojektets fokus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Hjerterum og opsøgende funktion
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Forædremøde den
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Region Sjællands Feriefond
- for dig der vil på søen Der er et hav af muligheder i Skanderborg Skanderborg Junior Sejlklub.
Hvor der er fokus på klimaet.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Feriehusoplevelsen - et forbrugerperspektiv på fremtidens feriehus og feriehusområde Jacob R. Kirkegaard Larsen Ph.d.-stipendiat Fremtidens Feriehus og.
Sommer hele året? Den anden bolig og forbruget Oplæg på Dansk Byplanmøde, 2012, Kirsten Gram-Hanssen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Øget samarbejde mellem kultur og turisme v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Kulturseminar, Bymose Hegn 31. August 2011.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Social-sundhed Sundhed er ikke bare gulerødder, fed fisk og motion! Sundhed er også at have det godt med sig selv, sine omgivelser og de ting, man foretager.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
FolkeFerie.dk - Et stykke levende danmarkshistorie 1938Ca. 1962Idag FolkeFerie.dk blev oprettet i 1938 under den ferielov, som Stauning stod i spidsen.
Jacob R. Kirkegaard Larsen
Fem lærere på mentorkursus
Turisme i Region Midtjylland. Potentialer Turismen kan give regional identitet og dermed sammenhæng, bosætning osv. Fælles problemstillinger i regionen.
Camping Temaanalyse 11. oktober 2005 Gennemført af Jysk Analyse i maj 2005 Opkald til 3012 personer, 2310 gik videre Gennemført telefon interview med 608.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Fremtidens Feriehus & Feriehusområde Følgegruppemøde Torsdag den 26. maj 2011 Feriehusområder i Nordjylland – et landskab med oplevelsespotentiale Jacob.
FÆLLESSKAB.
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
For hele familien 7 søndage i foråret Kl 10-13
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Præsentation af forårs-sfo
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
FREMTIDENS CAMPINGPLADS Et samarbejde mellem Videncenter for Kystturisme, Campingrådet, VisitDenmark og Aalborg Universitet.
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Senioridrætten i vækst -idrætsvaner blandt 60+ i Danmark.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Program 09:00:Kaffe & velkomst v/Anette Werenskiold, LOL 09.15:Indlæg og diskussion v/Kira Clausen, Skallerup Klit 09.45:Indlæg og diskussion v/Jesper.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Antropologisk Undersøgelse af Vejle Roklub 2015 DFfR hovedgeneralforsamling 2016 Christopher Furlan.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Fem lærere på mentorkursus
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
min sommerferie på malorca
Team Nordahl og Skibet Skole
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Oplevelser og afledte effekter
Arbejdspladsernes Motionsdag, Formandsmøde 2018
ÅRSPLAN FOR __________________________________ Sendes til sekretariatet sammen med certifikat og evalueringsskema, når I ønsker at søge om Det Grønne.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
– 13. Årgang Nr. 48 December 2018 December, december fyldt med traditioner, travlhed og hygge. Dagene er korte,
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
Lige adgang til lejligheder og sæsoner for alle
Præsentationens transcript:

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 1: Dansk Feriehusturisme – et udbudsperspektiv på feriehuset og dets brugere •Formål ▫Sætte forskningsprojektets fokus og kvalitative tilgang i relation til den eksisterende viden ▫Afdække relevante problemstillinger omkring børnefamiliens motiver, adfærd og oplevelsesønsker i et dansk feriehus •Metode ▫6 dybdeinterviews med stakeholders (4udlejningsbureauer + 2 turistbureauer) ▫Litteraturstudie: Forskning og undersøgelser (DK + Internationalt) ▫Observation af feriehuse – placering og indretning (guidet rundtur) ▫Pilotinterviews med brugere (lejere) – ikke muligt i afviklingsperioden

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 2: Forskning i feriehuse – et ejerperspektiv •Forskning har fokus på ejerne… og ikke på lejerne •Profil af en feriehusejer ▫Egetforbrug dominerer i feriehusene ▫Midaldrende/ældre, socialt velstillet ▫Daglig-fritid / weekend-fritid / feriebrug ▫Kompensationsteori – en skrøne? ▫Hverken lokal eller turist •Motivation ▫Komme væk hjemmefra – og være hjemme ▫Afslapning og samvær med aktivitet ▫Tilbage til naturen – med nutidens komfort Afviger lejernes motiver fra ejernes? Divergerende oplevelsesmønstre som må tages i betragtning?

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 3: Feriehusets lejere – Sæson og segment •Sommersæsonen fuldt booket – og ingen brede ”skuldre”… •Børnefamilierne kommer alligevel kun i skolernes ferier… •Feriehusgæsten er en tysker… ”Forlængede weekender er mere typisk for feriecentrene… det er feriehusene ikke så gode til” ”Man [Feriecentrene] har rigtig mange som kommer for weekenden – fra fredag til søndag – det har man ikke ret meget af i sommerhusene.” Weekendophold / Miniferie for danske børnefamilier – et skridt mod sæsonudvidelse?

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 4: Feriehusets lejere – rejsemotivundersøgelser VisitDenmark: Feriehusundersøgelsen (2005) og Danmarks Statistik •Rejsemotiver generelt: ▫Natur – mest markant blandt tyskere ▫”Ha’ det sjovt” – attraktioner og forlystelser vigtigt for danskere og nordmænd ▫Afslapning + samvær – primært et dansk motiv •Feriehusundersøgelsen ▫”Gode naturoplevelser” = gåture og vandring? -> Projektets berettigelse… ▫Den kvalitative forskel – dybere forståelse af motiver… også børnenes! ▫Ikke blot ”hvad” – men ”hvorfor” og ”hvordan”…

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 5: Natur eller moderne komfort…? ”Feriehuse med udsigt til vand er nummer ét…” ”Der er noget dragende i at komme helt ud til havet. Og har man havudsigt så rykker det endnu mere…” Danmarks Statistisk: Ingen statistisk belæg for, at havudsigt har en signifikant indflydelse på udlejningen… ”Topproduktet er poolhuset” ”Poolhuset er afsætningsmæssigt stagnerende (…) De er for dyre i drift og passer ikke ind i nutidens snak om CO2 venlighed.” ”Udviklingen går dog imod større og bedre huse med mere luksus. De dyreste huse er generelt de huse, der bliver booket først…” Hvilken rolle spiller faciliteter vs. miljø i valg/brug af feriehus…? Vægtes luksus og komfort frem for beliggenhed…?

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 6: Ved havet er der så skønt – men hvorfor…? Hvordan bruger børnefamilien feriehusområdet - byen, naturen og stranden - når vejret ikke er til parasol og badebukser? Hvad er egentlig en god naturoplevelse for hele familien? Kan man give dem oplevelserne i området? ”Man ved egentlig ikke så meget om, hvordan de bruger naturen. Man tror… men man ved egentlige ikke så meget om det. Men koblingen mellem strand og børn tror man på – det kan man klart se på vestkysten.” ”Den typiske danske sommer er ikke helt badevejr eller til solbadning – men enten er man ved stranden ellers er man ude at se noget.” ”… er det dårligt vejr, så tager man af sted på udflugt.”

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 7: Fred og ro – i livlige omgivelser…? Er fred og ro i børnefamilien betinget af, at børnene ikke skal forholde sig i ro? Hvad indbefatter denne veksling mellem spændingsfattige og spændingsmættede oplevelser – i den enkelte familien og i feriehusområdet? ”Det er ”fred og ro”, der er det primære – et fristed ift. hverdagens stress og jag, som den moderne familie er underlagt” ”Selv om man har børn med, så vil man stadig have fred og ro – eller dem ved siden af vil have fred og ro” ”Folk vil derhen, hvor folk er. Hvis der ikke er andre, så er stedet nok ikke så godt.” ”I højsæsonen er byen fyldt af turister” Forskning: fred og ro udgør ikke et dominerende aspekt børnefamiliens ferie…

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 8: At være sammen – og hver for sig…? Hvad består familie-samvær i feriehus egentlig af? Er man sammen hele tiden - eller kan man være sammen hver for sig? Kan forholdene forbedres for at fremme Familiens samvær? Feriehusene har en social mission i fremtiden – at skabe samvær i familien. Motivet er at være sammen, for det er man ikke til hverdag: man er sammen hele dagen, en hel uge – man vågner sammen, spiser sammen, laver mad sammen, går til ting sammen – det er den vigtigste værdi for ferien i et feriehus ”For den fortravlede familie betyder det utroligt meget, at det bliver en succes at komme ud og have tid til at være sammen med ungerne…” Forskning: Forældre vil i løbet af ferien også gerne have tid til sig selv…

PILOTSTUDIE (forår) Forløb af brugerundersøgelsen (2010) METODE • Feriehusudlejnings- bureauer [4 interviews] • Turistbureauer i caseområderne [2 interviews] • Oberservationer ifa. guidet rundtur • Litteraturstudie af feriehusejeres motiver • Tysk pilotstudie (april-maj) • Pilotinterviews med feriehuslejere ( juni / primo juli) 1. Delrapport BRUGERUNDERSØGELSE (sommer / efterår) Observationer: Adfærd blandt feriehusbrugere observeres gennem ophold i de to caseområder + evt. GPS-registreringer / dagbogsreportage. Lejere : Interviews med danske, tyske og norske børnefamilier i de to caseområder [ca. 2 x 15 interviews] Ejere : Foreløbigt afdækket via sekundære data. HØJSÆSON (juli-august) SKULDER/LAVSÆSON (oktober)