Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
-En lærerig arena for alle aldre
Danehofskolens værdigrundlag
Hjerterum og opsøgende funktion
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Kreativitet og innovation i ALT
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Læringscentret og nye vejledningsformer
Velkommen til Lagoni SFO
Lærerprofessionen.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Jeg støtter barnet ved:
Det gode klasserådsarbejde
Landdistriktsudvikling •Det afgørende er hvad man gør lokalt Hanne W. Tanvig, Seniorrådgiver KVL.
Kommunikation / it.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Nu er vi ved DEL 3 Flere tegn og signaler et tegn (fx et symbol) kan godt bruges som et signal: fx kan dannebrog signalere at at vi nu er i Danmark og.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012
Integration af mennesker, processer og arbejdspladser... En fornyet tilgang til design af fremtidens bygning.
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Gentofte Kommunes skolevision
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Hastrupskolen 2005.
VISUEL UDDANNELSE Kan først opprioriteres, når regeringen får kendskab til fagets tidssvarende indhold og ikke længere kommer med beretninger om deres.
V/ Troels Boldt Rømer, formand for Danske Skoleelever
Situationsbestemte byboliger - boliger til skiftende leveformer Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Planlægning Center for Bolig og Velfærd, Realdania.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Understøttende undervisning, lektiehjælp og fordybelse Agi Csonka Formand for Rådet for børns læring.
Al undervisning understøtter alle børns læring og udvikling.
Formål og mål for dagen Viden om og forståelse for, hvad det vil sige at se sin arbejdsplads ud fra et arbejdsgangs- eller procesperspektiv Kendskab til.
Børns behov for samspil på biblioteket?! Thessa Jensen, ph.d. Lektor, Aalborg Universitet.
Reel brugerdeltagelse
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Præsentationsteknik Hvorfor skal I lære præsentationsteknik? Hvad kan I bruge det til i hverdagen? Det med præsentationer, er det ikke bare noget man kan.
Affald i naturen Affald i naturen er ikke godt og det er blevet værre og det var det blevet ved med at være hvis ikke vi ikke havde skraldemænd/damer.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Målformuleringer i et børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Fundet på Sofiedalskolen i Aalborg

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Tredive eller halvtreds års manglende fokus på skolebyggeri og indretning af skoler har sat sine spor. Mange steder er der et udtalt behov for at om- eller nybygge, og det er glædeligt at se, at opgaven tages op med alvor og entusiasme overalt i kommunerne. Billede fra Rødekro Skole

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Hvorfor har man valgt at inddele skoler i mindre rum? Befinder vi os godt i rum med parallelt modstående vægge? Nej – vel? En skole, der lever op til samtidens krav, må kunne tilbyde brugerne anderledes rammer, end den skole, der er designet til at servicere industrisamfundet Billede fra Hellerup Skole

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Skolen er børnenes arbejdssted. De har samme ret til medbestemmelse i forhold til læring og fritid som voksne har på deres arbejdsplads. Vi skal altså ikke bare tage børnene med på råd, vi skal sikre, at de kan være medstemmende om deres læringssituation. Billedet er fra Allensbach Grund- und Hauptschule, Konstanz

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Tryghed og kreativitet går hånd i hånd i læringsmiljøet Billedet er fra Allensbach Grund- und Hauptschule, Konstanz

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Læring og oplevelse stiller krav til fællesfladerne. Rummet uden for klasserne kan inddrages til kreative arbejdsområder, hvor arbejde veksler med socialt samvær. Her giver fællesfladerne på en gang adgang til skolens øvrige faciliteter og fungerer som væresteder. Billederne er fra Sdr. Vang skolen i Kolding

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Transparens er mere og andet end glaspartier i væggen. Transparens er en holdning til åbenhed og demokrati. Billederne er fra Ringstabek skole, Nærum Gymnasium og Nibe Skole

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Åbne skoler og transparens stiller krav til fleksibel indretning. Projektakvariet anvendes til arbejde individuelt og i små grupper. Persienner kan gøre projektakvariet semi- transparent. Billede fra Rødekro Skole

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Lys og rum står for indblik og udblik. Billederne er fra Futurum skolen i Håbo

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Gode rammer skaber tryghed for børnene Man kan klæde børn i uniform, men ikke forhindre at de sutter på tommelfingeren! Billederne er fra Calstock Primary School, Plymouth

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Computerrummet kan jo lige så godt være et sjovt sted. Kreativ aulaindretning. Aulaen er ofte skolens største rum. En kreativ udnyttelse som her i Allensbach har tillige gjort den til et attraktivt lære- og værested. Billederne fra Allensbach Grund- und Hauptschule, Konstanz

Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten www.ankermikkelsen.dk Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten Teamarbejdet om børnenes læring stiller nye krav til medarbejdernes arbejdsplads Arbejdsforholdene bør opfordre til at arbejdet naturligt foregår på skolen. Billederne er fra Futurum skolen i Håbo