Landsprøver Hvert forår på 4. og 6. klassetrin

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Advertisements

Digitale udfordringer på Færøerne
EGAA GYMNASIUM 2014 DIGITALE DELINGSVÆRKTØJER. INDHOLD • Organisation • Samarbejde, Gruppeskrivning og grupperapporter, projektarbejde • Feedback: lærer-elev.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Oplæg for Integrationsrådet 10. april 2013
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Digitalisering.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
5 IT-didaktiske principper
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
We make your teaching go digital
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Læring om PV bremser Projektstyret Opgavestyret Talentforløb
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Skolereform august 2014………………
Brug af tablets/mobiltelefon i undervisningen foråret 2014
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Skriftlig eksamen ungdomsuddannelserne
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Matematik i 4 klasse.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Elevplaner 2009 Det reviderede fælles elevplanskoncept Fælles Mål 2009
Tekstslide med overskrift, indhold og notefelt Overskrift Max 1 linje Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For.
Lena Lindenskov, 3/10-14, DanSMa’s seminar 2014
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
Kompetenceudvikling af mellemledere Erfaringer fra Erhvervsskolen på Selandia.
En dansk folkeskole 650 elever, 3 spor, 0.-9., fire obs-klasser
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Kollegavejledning i praksis Eksempler til diskussion.
DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Hvordan lagrer Amterne data Relationer til Miljøportalen Hans-Erik Jensen Biolog Viborg Amt, Miljø og Teknik, Naturkontoret Skottenborg 26, 8800 Viborg.
Principper for skole-hjemsamarbejdet på Virklund Skole
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Odense tirsdag d. 8. december 2009 Workshop
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane - nogle forholdsvis almindelige betragtninger om drift, implementering.
OPDAG bibliotekerne i Odense - grydeklare tilbud til skolerne.
ELEVINTRA På Skoleintratræf Hvad skal vi nå? Bruge Elevintra til at: Differentiere Dokumentere Evaluere Ved hjælp af billeder, lyd og tekst.
Stormøde for økonomi på AU
Grafisk tryk Malene Brun Sabransky (LH230558). Min opgave  Optegning af skitse/mit rum på alm. Hvid papir  Optegning af skitse/mit rum på sort kardus.
Netværksmøde Oplevelser på åbne biblioteker. Kaffe Erfaringsudveksling, hvordan er det gået i efteråret? Evt. sparringsøvelse Planer for foråret Planlægning.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
S YNKRON VIRTUEL UNDERVISNING. H VORFOR MSN. Let tilgængeligt chat program, gratis Elever bruger / kender det. Mulighed for kamera, lyd. Mulighed for.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Velkommen til fagligt samspil
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Landsprøver Hvert forår på 4. og 6. klassetrin Ca. 600 elever på hvert klassetrin Testen er i 3 fag: færøsk – matematik – natur og teknik Test i både 4. og 6. klasse Diagnostisk test først og fremmest, der skal bruges til internt arbejde på skolerne Klassens faglærer har adgang til resultaterne Dog er det meget forskelligt hvordan landsprøverne bliver brugt internt på de forskellige skoler Mangler en plan samt retningslinjer for, hvordan resultaterne skal bekendtgøres – og bruges konkret på skolerne Der udarbejdes en samlet national rapport – rapporten udarbejdes af Mentamálaráðið Rapportskrivningen er ikke tilstrækkeligt fyldestgørende Landsprøverne sætter sig mellem 2 stole: intern evaluering på skolerne og landsresultater til ekstern brug Landsprøver - Nordisk netværksmøde

Landsprøver Landsprøveopgaverne har hidtil været på papir Foråret 2012 – stadig på papir, og det samme i 2013 Vil gerne lægge om til elektronik – var i denne forbindelse i forbindelse med Utdanningsdirektoratet efteråret 2011 Men prisen var lidt vel høj Så os rundt efter forskellige mulige løsninger Et foreløbigt valg er faldet på et amerikansk program Qualtrix Det er ikke et decideret evalueringsværktøj i pædagogisk forstand, men det kan bruges, idet de fleste opgaver til landsprøverne grundlæggende er multiple choise opgaver Gennemføre forsøg med digitale landsprøver på nogle skoler foråret 2013 i Qualtrix Digitale landsprøver skal gennemføres på alle skoler foråret 2014 Landsprøver - Nordisk netværksmøde

Begrundelse for ændringer af landsprøverne Test på papir hører fortiden til – vi må tage udgangspunkt i den virtuelle virkelighed, der er elevernes dagligdag De indeværende test er for ikke udfordrende for eleverne – nærmest lidt kedelige Der er ikke tilstrækkelig taksonomisk fremdrift i opgaverne Det faglige niveaue er ikke tilstrækkeligt fagligt udfordrende i forhold til aldergruppen En høj grad af genbrug af materiale, som har været brugt før i testene – og som eleverne har med til testen Uafklaret, om eleverne skal slå op, eller de skal drage selvstændige konklusioner på baggrund af kompetencemål Testene tager for lidt udgangspunkt i målbeskrivelse; har stadig for stor tilknytning til en pensumtænkning og måden at lave eksamensopgaver på Tidskrævende og dermed rasende dyrt at indtaste alle resultaterne i regneark For dårligt statistisk materiale fås til efterfølgende og opfølgende analyse Landsprøver - Nordisk netværksmøde

Eksempel på spørgsmål i test i 4. klasse Landsprøver

Eksempel på spørgsmål i test til 6. klasse Landsprøver

Landsprøver Mentamálaráðið gennemfører foråret 2013 forsøg på nogle skoler med digitale landsprøver Gøre det spændende for eleverne at løse opgaverne Nytænke måden at udarbejde opgaver på, så vi udnytter det virtuelle miljøs potentiale Bruge det virtuelle miljø fuldtud (lyd, animationer, filmklip o.a.) Tænke i kompetencer, når opgaverne skal udarbejdes Udfordre evnen til selvstændigt at drage konklusioner på basis af en grundviden Udarbejde gennemført statistisk materiale om elevernes formåen/kompetencer, hvilket bedst gøres, når besvarelserne er digitale Landsprøver - Nordisk netværksmøde