Lydsignaler for forskellige kategorier af skibe

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Test i skibslys Denne lille test lavet til hjælp for den mundtlige del af Duelighedsprøven i sejlads for fritidssejlere. Hvis du svarer korrekt på spørgsmålet,
Advertisements

Lektion 15 – Afgøre om fare for sammenstød
De Internationale Søvejsregler
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Lektion 25 Pligt til at hjælpe andre fartøjer og personer i nød
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Reglernes del 2: Når både mødes
TALENT-DK: Inspirationsmøde
Struktur: ”Quiz og byt”
Vejret Vandet i luften.
Vi tager en tur igennem Pukkelhvalens liv
Forholdsregler under nedsat sigtbarhed
FOKUS! På vores udvikling.
Test i tågesignaler Denne lille test lavet til hjælp for den mundtlige del af Duelighedsprøven i sejlads for fritidssejlere. Hvis du svarer korrekt på.
Lektion 16 – Søvejsreglerne (vigereglerne)
Sexologisk behandling
Lektion 6 - Tid, fart og distance
Farvandsafmærkning Farvandsafmærkning er søens vejskilte og trafiklys, som markerer hvor på havet du kan sejle sikkert - og hvor du skal holde dig væk.
Art Carrier App til Linked In • Man er ikke kun sit cv men også sine innovative tanker og ideer. • Linked In kan se bagud, det er dokumentation af, hvad.
Hvorfor mistede jeg mit job?
Stedlinje er en linje på jorden hvorpå skibet befinder sig.
Lektion 11 – Brug af GPS navigator, waypoints
Lektion 18 Sejlads i snævre løb og trafiksepareringsområder
Lektion 22 – Nødmeldinger og nødsignaler
Quiz i navigationslys Hvad ser du her? 1. Fiskeskib 2.
Birgir Már Norðdahl 1 Hvorfor mistede jeg mit job? Jeg begyndte som truckfører på lageret….
Lanterner og dagsignaler
Alkohol, euforiserende stoffer, sløvende medicin
Særlige regler for sejlads i indre danske farvande
Regel 24 Slæbning og skubning.
Førstehjælp 12 timers kursus Lektion 13 til 16..
22 spørgsmål til mundtlig overhøring til duelighedsprøven
Relationer – Omgangstone
CMS Content Management System To adskilte systemer – Åben – Lukket Det betyder, at forsiden skal bevares i hvert system at hvert system skal have sine.
Sportsmanship Hovedregler Definitioner
Jeopardy carboxsylsyre Etster.
De kan svømme 50kilometer i timen
Samarbejdsøvelse En lille øvelse, hvor man samtidig får lejlighed til at vise sin kreativitet.
Lavet af Christine og Signe 8.C ESSAY. Beskrivelse Man inddrager sine egne meninger og tanker. Ved vi tænker over tingene, danner vi billeder oppe i vores.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Mr. Raggys prøveeksamen
Læseindeks Under gode forhold med hensyn til luminans og kontrast kan normalsynede personer skelne detaljer på 1 bueminut UMTRI 2001 Man skal kunne skelne.
Definitioner 2 Når både mødes 1 (Afsnit A)
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
UDKØRSELSREGLER FOR BILER V/EVENTYRHAVEN
Årsplan – en kort en lang
Læreren som læringsleder
Af Christine Tindahl -kommunikation SKRIV EN FACEBOOK- OPDATERING skriv på vegne af en virksomhed brug 3 minutter på øvelsen.
- og få den karakter du fortjener Træn til en god eksamen.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Sådan lærer Ulvene at sejle i Havets Helte
Team Nordahl og Skibet Skole
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur
Hvorfor mistede jeg mit job?
Kryds og rundkørsler.
Dommerbordskursus.
Hvorfor mistede jeg mit job?
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Førstehjælp ved hjertestop
Genoplivning med hjertestarter
Jeopardy om verdensmålene
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Tæt trafik.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
KORTTURSSTYRMANDSKURSUS
Jeopardy om Verdensmålene
Læringsmål og niveaubeskrivelser
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2019
Jeg er ved at lære, at få overblik over nogle særligt vigtige dele af orienteringsløbet der gør, at alle er med, og alle lærer noget. - for når alle kan.
Præsentationens transcript:

Lydsignaler for forskellige kategorier af skibe Skibe kan kommunikere med hinanden ved hjælp af lyd- og lyssignaler. De forskellige lyd. og lyssignaler skal for eksempel bruges i tåget vejr, i en nødsituation eller hvis man af andre grunde vil gøre andre skibe opmærksomme på noget.  En lang tone er 4-6 sekunder med fløjten, én kort tone er 1 sekunds stød i fløjten. Generelt deles lydsignaler op i: Manøvre- og opmærksomhedssignaler, som bruges for at tilkendegive egne manøvrere for andre skibe i nærheden eller fange deres opmærksom. Eksempler: Der afgives en kort tone for at tilkendegive et drej til styrbord. Tågesignaler, som anvendes i usigtbart vejr. Et sejlskib afgiver en lang tone efterfulgt af 2 kort toner i usigtbart vejr. © Dragør Navigationsskole

Manøvre- og opmærksomhedssignaler Før et maskindrevet skib drejer til styrbord, skal det, når det er i sigte af et andet skib, signalere manøvren med én kort tone. Før et maskindrevet skib drejer til bagbord, skal det, når det er i sigte af et andet skib, signalere manøvren med to korte toner. © Dragør Navigationsskole

Manøvre- og opmærksomhedssignaler Før et maskindrevet skib bakker, skal det, når det er i sigte af et andet skib, signalere manøvren med tre korte toner Et skib, der er i tvivl om, hvordan et andet skib vil manøvrere - og om skibet vil overholde sin vigepligt - kan vise sin tvivl med et advarselssignal. Man afgiver signalet som fem korte toner. ??? Læs mere her: http://navigationsskole.dk/lydsignaler-i-tage.html © Dragør Navigationsskole

Tågesignaler Et maskindrevet skib, der gør fart gennem vandet, skal give en lang tone mindst hvert andet minut. Hvis skibet er stoppet, skal det give to lange toner med højst to minutters mellemrum Andre skibe end maskindrevne skibe skal give en lang og to korte toner med højst 2 minutters mellemrum (også hvis de ligger stoppet i vandet!). Andre skibe er: sejlskibe, fiskere/trawlere, skibe begrænset i sin evne til at manøvrere, slæbebåde (som viser signaler som slæbebåde) og skibe ikke under kommando. © Dragør Navigationsskole

Tågesignaler – skibe til anker Skibe for anker skal ringe med skibsklokken hvert minut i fem sekunder. På store skibe (over 100 meter) skal man bruge skibsklokken i stævnen - og bagefter en gong-gong i agterenden af skibet i fem sekunder. Store skibe på over 100 m, der er gået på grund, skal bruge det almindelige ankersignal, og tilføje tre tydelige slag fra klokken lige før og lige efter klokkesignalet, samt 5 sekunders brug af gong-gong som afslutning på signalet. Læs mere her: http://navigationsskole.dk/lydsignaler-i-tage.html © Dragør Navigationsskole