Om ”kommunikation” •Kommunikator er en af de syv roller i speciallægeuddannelsen •Samtale med patienter, pårø- rende, kolleger og andre perso- nalegrupper.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Advertisements

Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Se en eller flere af de sjove supervisionsvideoer her:
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Almen studieforberedelse
Din egen videoproduktion. 2 ▪ Før optagelserne •Gør jer klart hvilken historie I vil fortælle, og hvordan I vil fortælle den •Planlæg hvilke.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Kvalitetsudvalgsmøde d. 9/5 2012Spl. Dorte Lindholt, DagKirurgisk Enhed ”Skriv din mening” Feedback postkort.
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Lyd-ikonet er forsvundet
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Information om akkrediteringsbesøget 2005 V/ leder/kvalitetskoordinator, navn.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
UDDANNELSER I UDVIKLING – Rediger i Windows Movie Maker Brug det færdige produkt på mobiltelefon Optag video på mobil – 3gp Tag billeder på.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Vejlederens kommunikation
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Introduktion til opgaveskrivning
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Vejledning til oprettelse af CV
DPS årsmøde 2013 Om mellemområdet mellem den psykoterapeutiske træning og den øvrige læring i den psykiatriske speciallægeuddannelse Hanne Stubbe Teglbjærg.
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
MUS 2012/2013 Medarbejderplan. Hvorfor? Mere og bedre fokus på trivsel og kompetenceudvikling for alle medarbejdere.
Årsplan – en kort en lang
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Hannover Messe 2015 Fakta: april Turen inkluderer:
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Gruppevejledning på tæt hold
1. 2 Til venstre finder du de databaser der kan være relevante for Psykologi Til højre finder du vejledninger og links. Bl.a. de to powerpoint-præsentationer.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Gruppen af Yngste Læger. Hvorfor ? Mere Kvalitet- og patientsikkerhed Læring og kompetenceudvikling Selvstændighed Fællesskabsfølelse Kollegialitet Arbejdsglæde.
Farvel til Intensiv – og hva` så Farvel til Intensiv – og hva` så.
Hjemmesider Begynderguide. Editor En editor er et program, hvor du kan skrive dine koder. Se videoen her for gennemgang af, hvordan du kan downloade og.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Vejledning: selvbetjeningssystem
Almen sTudieforberedelse 2017
Hvornår er en uddannelsesplan god? Bliver den brugt?
Modul 3.2 – Forberedelse til læringsteams
Instruktion til mødeledere
GUIDE TIL BRUGEN AF FÆLLES MATERIALER (ELEV)
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
Studieretningsprojektet
Modul 07, Elektronisk post
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Tanja Louise Weis, Erhvervsstyrelsen
Præsentationens transcript:

Om ”kommunikation” •Kommunikator er en af de syv roller i speciallægeuddannelsen •Samtale med patienter, pårø- rende, kolleger og andre perso- nalegrupper er en del af grund- laget for dit daglige virke •I en anden ppt-fil på denne del af hjemmesiden er kopieret Klinik- kens vejledning: ”en guide til den personlige samtale” •Du træner kommunikatorrollen hver dag til stuegang og konfe- rence – på afsnit og med andre •Supervision og feedback kan aftales evt med din kliniske vejleder eller Ole WB

Om at anvende video- materialet •I et ikon på denne del af hjemmesiden er linket til Hjemme- siden er oprettet af en kollega, læge Imran Rashid, som har været på besøg på Hæmatologisk klinik. •Til venstre side er angivet en menu, inkl adgang til to film om kommunikation – to forskellige emner og to forskellige situationer, læge-pt forhold. De to film er også raffinerede ved, at du kan vælge en fremstilling med og uden kommen- tarer. Dvs selv reflektere eller få reflek- sion med i præsentationen. Du kan læse et oplæg om de to videoer i filen: ”Orientering om komm.video.” •Der skal være installeret videofunktion på PC’en (windows media), husk at tænde for lyden.

Om at anvende video- og andet materiale •Prøv også i det daglige (en gang imel- lem) at tænke 1 minut efter samtale ved stuegang – hvordan gik det ? •Var samtalen struktureret, rammer og tid gode, pårørende og personale ind- draget. Havde du kontakt og øjenkon- takt med alle. Hvad kunne du have formuleret anderledes, hvad var godt ? For mange fagudtryk ? Hvad blev besluttet, forstod pt det ? Var din egen forberedelse god (nok) ? •På denne del af hjemmesiden er bl.a. også et hæfte om kommunikation og kultur, og en ppt-præsentation af ovl. Lone Friis om information til AML-pt fra PhD afhandling.

Om materialet vedr kommunikation  Fil med ”personlig samtale” er udviklet i Hæmatologisk klinik.  Øvrigt materiale må anven- des til egen læring, og er ikke obligatorisk, akkredi- teret eller valideret. Men det findes af særdeles god kva- litet.  Brug det med omtanke. Ole Weis Bjerrum Marts 2009