Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lyd-ikonet er forsvundet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lyd-ikonet er forsvundet"— Præsentationens transcript:

1 Lyd-ikonet er forsvundet
Lyd-ikonet er forsvundet fra proceslinjen, og nu kan jeg ikke finde noget sted at regulere lyden eller slå den til og fra: Proceslinje Klik én gang på hver side - for at komme frem til den næste ……. osv.

2 Lyd-ikonet er forsvundet
Klik først på den lille pil Vis skjulte ikoner for at se om det gemmer sig blandt de skjulte ikoner.

3 Lyd-ikonet er forsvundet
Men nej, det er forsvundet, så: Højreklik et tomt sted på proceslinjen, og en menu kommer frem.

4 Lyd-ikonet er forsvundet
I menuen klikkes på Egenskaber med venstre musetast.

5 Lyd-ikonet er forsvundet
Alt efter hvilken Windows-udgave, der er installeret på din computer får du nu forskellige billeder/bokse frem på skærmen. En boks, hvor du kan/skal foretage et eller flere valg, i forhold til din PC kaldes en dialogboks. En pop-up, derimod, er en selvstændig lille side der popper op, når man går ind på en given hjemmeside. Det kan være en boks, som blot kommer med en meddelelse, men det er typisk en irriterende reklame. En reklame som f.eks. denne, der dukker op ovenpå KRAKs hjemmeside.

6 Lyd-ikonet er forsvundet
I Windows Vista ser dialogboksen således ud, og her vælges fanebladet Meddelelsesområde . Der skal være et flueben ud for lydstyrke!

7 Lyd-ikonet er forsvundet
I Windows 7, ser den straks anderledes ud, og her vælges fanebladet Proceslinje. Klik på knappen Tilpas med venstre museknap. Klik evt. på linket her og læs Microsofts Windows hjælp og support om proceslinjen!

8 Lyd-ikonet er forsvundet
Når du har klikket på knappen Tilpas får du dette billede på skærmen. Klik på den lille pil i højre side af knappen ud for Lydstyrke og en gardinmenu folder sig ud. Vælg Vis ikon og meddelelser og luk alle vinduer og dialogbokse.

9 Lyd-ikonet Klik nu på lyd-ikonet i proceslinjen og vælg din foretrukne lydstyrke ved at gribe den lille skyder med venstre musetast og skubbe den op og ned. Lyden slås til og fra ved at klikke på højttaleren. Når lyden er slået fra, vises det i proceslinjen ved at der er et rødt stopskilt ved lydikonet. Boksen forsvinder igen, når der klikkes et tomt sted på skærmen!

10 Lyd-ikonet Dit lydkort sørger for at afspille de eventuelt indbyggede lyde, der kan være i nogle programmer, ligesom det kan afspille musik og andre lydfiler. Lyden skal ud et sted, og derfor skal der bruges højttalere. I en bærbar pc er der indbyggede højttalere, mens der på stationære pc'er som regel skal tilsluttes eksterne højttalere; men måske findes de indbygget i din skærm. Alternativt, eller som supplement, kan du også anvende hovedtelefoner - så generer du ikke resten af familien. Mange højttaleres lydniveau styres direkte fra højttalerne via en volumenknap. For en dels vedkommende skal du dog styre lyden via din pc, og lyden kan justeres individuelt for de forskellige programmer.

11 Lyd-ikonet Åbn de programmer, hvor du vil justere lyden, f.eks Windows Media Player! Klik på lydikonet i proceslinjen og derefter på Mixer, og du får en boks, hvor lydstyrken kan tilpasses med skyderne.

12


Download ppt "Lyd-ikonet er forsvundet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google