Rådgivning til gartnerier

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2009 under FS K&T
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
Om kun 3 dage kan du sige goddag til 3 højt kvalificerede kandidater 18 SER Recruitment Østerbrogade 125, 5. sal 2100 København Ø Tlf
› Synlighed skal altid baseres på Sct. Georgs Gildernes vedtagne mål: › At arbejde med personlig udvikling, støtte spejderarbejdet og medvirke til løsning.
ProfIT - fordi IT handler om penge. profIT Mere professionel anvendelse af IT hos virksomheder der:  Ikke udnytter eksisterende indkøbte IT løsninger.
Slutkonferencen Vartov d ved Anders Bech Thøgersen, UC Syd
Hvorfor involvere forskere i forretningsudvikling? Alexandra Instituttet A/S.
Regionale Væksthuse tilbyder eksisterende og kommende væksthuse:
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Forældrerådslagning Keld Bjørbæk, Ungdomskonsulent Tlf
Beskrivelsesværktøj Implementering af bips beskrivelsesværktøj i din virksomhed bips konference 26. september 2011.
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
EA og mig! En historie fra en Gøtze-discipel Maria Baun Lauridsen 23. april 2008.
Virksomheder - definition
Ph.D. Group in Economics Sektion for Økonomi, Syddansk Universitet D
Organisationstruktur
Biblioteket som læringssted: Nye bibliotekarroller – nye biblioteksydelser Handelshøjskolens Bibliotek Århus Odense 15. maj 2002 Fra et bibliotek i bevægelse.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Landbrugets behov og forventninger til natur- og miljøovervågning Herunder anvendelse af modeller Flemming Gertz.
SKANKOMP ARBEJDSPAKKE Opstartsworkshop blev afviklet i oktober med 55 deltagere fra Skandinavien. Her havde vi oplægsholdere og tid i arbejdsgrupper.
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
AGWAPLAN AGWAPLAN Integration af miljø- og landbrugsmål Eksempel på en buttom up tilgang til løsning af udfordringerne i Vandrammedirektivet Irene Asta.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Maksimal nytte af LandbrugsInfo Kongressen Planteproduktion 2004 Herning den 14.
Det Sociale Kapitel
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Temadag om indkøb og udbud Torsdag den 25. oktober 2012 Peter Molbæk Driftsleder ITS.
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Hvad siger landmændene i tilfredshedsundersøgelsen fra 2011?
Integreret Plantebeskyttelse, IPM Kursus for rådgivere den 29. august 2012 på Koldkærgård og den 4. september 2012 hos Gefion.
SRF’s Generalforsamling 23. maj 2012 Landsformand Leo Holm Landsformandens beretning SRF Skattefaglig Forening 1.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Plantekongres 2007 DJF i Aarhus Universitet – hvad betyder det for planteavlen?
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Præsentation af Horsens Erhvervsråd VBI Park Breakfast Club.
Birgit Mikkelsen FC FIRST CLASS. Birgit Mikkelsen FC Hvad? Hvordan?
RÅDGIVERMØDE // IVÆRKSÆTTERI HORSENS ERHVERVSRÅD HVEM ER VI?  Uafhængig medlemsorganisation  Katalysere udvikling og innovation i virksomheder og i turismeerhvervet.
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
ISIS Katrinebjerg  Erfaringer med offentlig/privat samarbejde.
Hvorfor nåede demonstrationslandbrugene ikke ned på 1,7? Jens Erik Jensen.
Hvor tæt er du på IPM? Hør om pointsystemet Landskonsulent Poul Henning Petersen.
AGWAPLAN Ledermøde den 16. april 2007 Side 1 · · AG RICULTURE AND WA TER PLAN S ”AGWAPLAN” Integration af miljø- og landbrugsmål Irene Asta Wiborg, Landscentret.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
LANDBRUGSRAADET Børstingudvalgets anbefalinger Bent Claudi Lassen.
Videnscenter for Professionel Personvurdering Handlingsplan 2013 Generalforsamlingen 19. februar 2013.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Til alle jer, der går på jagttegnskursus - Meld jer ind i Jægerforbundet Meld dig ind i dag! Jægerforbundet kan tilbyde dig at blive meldt ind.
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Integreret Plantebeskyttelse, IPM
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Den glade skole på bjerget.
Præsentationens transcript:

Rådgivning til gartnerier GartneriRådgivningen Oplæg på norsk/dansk konsulentmøde, Sarpsborg d. 9/11 2009 www.gartneriraadgivningen.dk

GartneriRådgivningen rådgiver indenfor: Grøntsager Frugt og bær Blomster Planteskoler

Rådgivning til gartnerier GartneriRådgivningen omsætter årligt for 31,6 millioner kroner GartneriRådgivningen har 35 ansatte fordelt: i Odense i Århus (Landscentret i Skejby) i Skælskør

Rådgivning GartneriRådgivningen er en rådgivningsvirksomhed, der tilbyder rådgivning indenfor: Planter Produktion Økonomi Planlægning Ledelse og organisationsudvikling Teknik Miljø Energi Salg og marketing

Langsigtet rådgivning GartneriRådgivningen tilbyder langsigtede rådgivningsforløb med jævnlige besøg i gartneriet. Her gennemgås kulturer, økonomi m.m. og eventuelle problemer bliver derved ofte løst, før de vokser sig for store. Samtidig tages gartneriets fremtid op til drøftelse og der laves langsigtede planer. GartneriRådgivningens konsulenter fungerer som sparringspartner

Udviklingsprojekter GartneriRådgivningen deltager i udviklingsprojekter i gartnerierne. Det drejer sig for eksempel om: Produktudvikling af nye planter Udvikling af nye produktionsmetoder Ledelsesudvikling Udvikling af miljøledelsessystemer GartneriRådgivningen kan både medvirke som ’’faglig konsulent’’ og som projektleder. Endvidere tilbyder GartneriRådgivningen at lave projektbeskrivelser.

Plantepatologisk laboratorium GartneriRådgivningen har eget Plantepatologisk laboratorium som er placeret på Landscentret i Skejby. GartneriRådgivningen tilbyder følgende analyser: Sygdomsundersøgelser af planter i væksthus og på friland Bestemmelse af svampesygdomme, bakteriesygdomme og skadedyr Undersøgelse af vand for vandbårne svampe som Pythium og Phytophthora Undersøgelse af dyrkningsmedier for skadelige svampe og/eller nyttesvampe Større plantepatologiske projekter kan udføres via for eks. Innovationsloven. GartneriRådgivningen samarbejder med anerkendte laboratorier indenfor plantepatologi, både herhjemme og i udlandet.

Implementering af forskningsresultater En væsentlig opgave for GartneriRådgivningen er, at fungere som bindeled mellem forskning og gartnerierne. Der er tæt kontakt til gartnerierhvervets ’’egne’’ forskningsinstitutioner, som Danmarks JordbrugsForskning og Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (KVL). Men der er også kontakt til institutioner udenfor erhvervet, med Syddansk Universitet i spidsen. Eksempler på forskningsresultater der bruges i gartnerierne: Energi- og klimastyring Vækstregulering uden kemi Kvalitet og holdbarhed

Kursusvirksomhed og undervisning GartneriRådgivningen afholder kurser for gartneriejere, ledere og medarbejdere. Kurserne afholdes som: Egentlige kursusforløb Temadage Individuelle virksomhedskurser i gartneriet Kurserne kan eksempelvis omhandle: Planteproduktion IT Ledelsesforhold - HR Kurserne planlægges ofte i samarbejde med gartnerierne.

På hjemmesiden findes også: Formidling af viden GartneriRådgivningen har gennem mange år struktureret sin viden i fælles værktøjer for alle konsulenter. Denne viden findes på http://www.gartneriraadgivningen.dk På hjemmesiden findes også: Nyhedsbreve om planteværn – ’’Planteværnsnyt’’ Konsulenternes fælles opslagsværk – ’’Plantevidenbasen’’ Der kræves abonnement for at kunne trække på disse informationer.

Gartner Tidende Medlemsblad for Dansk Gartneri. Dækker cirka 95% af det professionelle gartnerierhverv med et kontrolleret oplag på 2.737. Udkommer 23 gange om året med 50-56 sider pr. udgivelse. I januar ekstra stort tema-nummer om IPM-messen i Essen, Tyskland, der udleveres som katalog på messen. Ekstra stort tema-nummer om messen Dan-Gar-Tek i Odense, der udleveres som katalog på messen.

Gartner Tidende Elektronisk udgave på www.gartnertidende.dk, der opdateres hver 14. dag. Redaktionens målsætning: At udgive et både aktuelt og fagligt kompetent fagskrift med ind- og udenlandske artikler.

Grøn Plantebeskyttelse Grøn Plantebeskyttelse ApS har til opgave at sikre gartnerierhvervet de nødvendige plantebeskyttelses midler.