Velkommen til Center for Sundhed og Livsstil Nord i Aalborg

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Advertisements

Sådan laver Du et POWER POINT program.
Wegeners Granulomatose Fysioterapeut Sisse Berner
Den 16.august 2010 Regionsgården
Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Hvordan vi arbejder på Hadsund Produktionsskole …..
Livsvilkår for børn på asylcentre
Grundlæggende PowerPoint
Workshop 5.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Langvarigt sygefravær
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
VELKOMMEN TIL HUSET VENTURE FRIHED UNDER ANSVAR…. DIT LIV – DIT VALG……
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Forbrugerrådet, Settlementet og KFUM’s Sociale Arbejde byder velkommen til konferencen Overgældssætning udfordringer og løsninger •
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Introduktion til Sprogpakken
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Vi gennemførte en række interview ifm
EU Socialfondsprojektet
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDEPSYKOEDUKATION Session 5 – Sociale rettigheder og tilbud.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Sådan står det til med sundheden i Nordjylland - hvad kan sundhedsprofiler bruges til? - hvad er social kapital? Tine Curtis Forskningsleder.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Husk at slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op.
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Temaaftener for patienter med Mb
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Indvielse af Center for Kliniske Retningslinier
Fremme af unges mentale sundhed
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Hold dig gode venner med helsepiloten Anette Anker – Sundhedskonsulent Personalepolitisk Messe, Bella Center 12. januar 2010.
Dette er en automatisk lønforhandling. Vær venlig at svare på de næste spørgsmål. Dine svar vil danne grundlag for den næste lønjustering. Næste>>
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Håndtering af Sygefravær
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Tema 6: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Velkommen til Atroseskolen Velkommen til Anden session 1.
“Karriere Vejledning” – hvor er det interessant 
Psykoedukation skizofreni
Mentorprojekt Sisimiut
SUF - gevinstrealisering
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Rehabilitering og hjemmehjælp
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
BLINDE OG STÆRKT SVAGSYNEDES LEVEVILKÅR Muligheder og barrierer for samfundsdeltagelse Anna Amilon, Lena Bech Bojsen, Stine Vernstrøm Østergaard, Anna.
Værktøj: Check dine relationer
Præsentationens transcript:

Velkommen til Center for Sundhed og Livsstil Nord i Aalborg En præsentation I ord og billeder

En kort introduktion til PowerPoint Diasshowet fremføres automatisk, synes du at det går for langsomt, kan du selv styre fremføringen nederst i venstre hjørne. Her har du også mulighed for, at klikke tilbage til et tidligere dias eller se hele showet igen. Selvom vi ikke er vilde med at fortælle det, kan du også afbryde showet, hvilket vi naturligvis ikke regner med, at du gør!

Center for Sundhed og Livsstil Aalborg Er et sundhedsfagligt tilbud, der kan benyttes af de fleste personer med helbredsproblemer. Målet er, at deltagerne kan bevare eller opbygge en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Kurset strækker sig over 8 uger og vi har fokus på både det fysiske, det sociale og det psykiske element. Vi underviser i fysiske træningsformer, personlig udvikling, arbejdsmarkedskendskab og kostvejledning. Desuden tilknyttes hver enkelt deltager en personlig vejleder, der er med til at sikre en positiv udvikling ved hjælp af individuelle mål og løbende opfølgning. Center for Sundhed og Livsstil Aalborg har optag hver 4. uge.

Medarbejdere på Center for Sundhed og Livsstil Aalborg Kirstine Hvelplund Dorte Bøgsted Topp Ole Storm Anette Christensen Gitte Gregersen Projektleder CSL Nord Underviser og vejleder Fysioterapeut Underviser og vejleder Kostvejleder Ruth Bjerregaard Anne Vanggaard Peter Jensen Dorthe Øvad Mette Kuhr Underviser og vejleder Kostvejleder Underviser og vejleder Statistik og adm. Fysioterapeut

Evaluering – hvorfor og hvordan Vi er klar over, at det kan være vanskeligt at dokumentere effekten af kursusforløbet. Derfor har vi arbejdet målrettet på at udarbejde et evaluerings- og opfølgningsforløb, der kan afdække deltagernes karakteristika og fremskridt indenfor områder som f.eks.: Sundhed og sygdom Arbejdsmarkedsrelationer Ressourcer og netværk I løbet af kurset er der evaluering efter hhv. 4 og 8 uger. Efterfølgende er der opfølgning hhv. 3 og 6 måneder efter kursusophør. Det betyder, at vi kan samkøre data fra 4 evalueringer, hvilket giver en solid base for en troværdig og fyldestgørende statistik.

Vidste du at…. Desuden findes der centre i Randers Århus Silkeborg Vejle Esbjerg Haderslev Åbenrå Odense Middelfart Nyborg Svendborg Ballerup Center for Sundhed og Livsstil har centre i hele Danmark, - 16 i alt! Center for Sundhed og Livsstil Nord har centre i Aalborg Frederikshavn Hobro Hjørring Alle afdelinger samarbejder via Landssekretariatet i Silkeborg, her deles erfaringer og viden til glæde og gavn for vore deltagere.

Birgits historie

Egne ressourcer Her er resultatet….. Vi ved hvor vigtigt det er, at være bevidst om egne ressourcer. Vi ved også, hvor svært det kan være, at opnår denne bevidsthed. Derfor har vi spurgt vores deltagere, om de synes, at kursusforløbet har gjort dem mere afklarede i forhold til deres egne ressourcer. Her er resultatet…..

FYSISK TRÆNING Vores 2 fysioterapeuter varetager den fysiske undervisning. Individuelle skånehensyn tilgodeses og sammen med den enkelte kursist udarbejdes der et træningsprogram. Der undervises i Kredsløbstræning Styrketræning Træning med bold Varmtvandsbassin Smertetackling

forhold til målarbejde. Egne ressourcer i forhold til målarbejde. Der arbejdes meget med mål på Center for Sundhed og Livsstil Nord. Vi har spurgt vores deltagere, om målarbejdet har haft en effekt i forhold til egen ressourceafklaring. Her er resultatet…..

Personlig vejledning Hver enkelt deltager tilknyttes en fast personlig vejleder. Igennem hele kursusperioden er der skemalagt vejledning og vejlederen træder til med ekstra støtte og hjælp, til de kursister der har brug for det. Vejledningen er med til at sikre en positiv udvikling ved hjælp af individuelle mål og løbende opfølgning.

Vidste du at…. Center for Sundhed og Livsstil Nord har eksisteret i ca. 2 år og at ca. 400 nordjyder har deltaget på vore kurser.

Tilfredshedsskala I forbindelse med målarbejdet Introduceres vores deltagere til en tilfredshedsskala, som er med til at visualisere målopfyldelsen. Vi har, med udgangspunkt i denne skala, spurgt vores deltagere om, hvor tilfredse de har været med kursusforløbet. Her er resultatet….. Lav tilfredshed Høj tilfredshed

Fysioterapeutisk undersøgelse Alle vore deltagere gennemgår i starten af kurset en fysioterapeutisk undersøgelse, der danner grundlag for den fysiske træning på kurset. Vores fysioterapeuter tilrettelægger et individuelt træningsforløb, der tager højde for eventuelle skånehensyn.

Arbejdsmarkedsafklaring Vi har bedt vores tidligere deltagere tage stilling til, hvorvidt kursusforløbet har gjort dem mere afklaret i forhold til arbejdsmarkedet. Her er resultatet…..

Fysioterapeuten underviser en deltager i, hvordan bolden kan bruges, når der skal tages hensyn til en dårlig ryg. Vi tager selvfølgelig individuelle skånehensyn og tilbyder alternative træningsformer, så alle deltagere får et optimalt kursusforløb.

Vidste du at…. Alle vore medarbejdere er faguddannede, - Det styrker kvaliteten, til gavn for vore kursister!

Sund mad er kroppens brændstof Vores kostvejledere underviser i, hvordan kroppen påvirkes af forskellige fødevarer. Deltagerne får også selv lov til at fremstille sunde retter, der giver energi til mere! Mange af vore deltagere oplever vægttab og øget velvære som en ekstra sidegevinst.

Statens Institut for Folkesundhed I vores spørgeskemaer indgår der også spørgsmål, der handler om deltagernes personlige velbefindende og deres sundhedsvaner. Vi har valgt, at benytte os af nogle få af de spørgsmål, som indgår i Statens Institut for Folkesundheds nationale Sundheds- og sygeligheds undersøgelser (SUSY). Der er udarbejdet statistisk materiale for undersøgelserne fra 1987, 1994, 2000 og 2005. Dermed kan vi sammenligne vore deltagere med et bredt udsnit af den danske befolkning og på de følgende sider kan du se, hvilke forskelle og ligheder der findes. Ønsker du selv at vide mere om SUSY undersøgelserne, kan du besøge instituttets hjemmeside på www.si-folkesundhed.dk

Hvorledes vil du vurdere din nuværende helbredstilstand i almindelighed?

Føler du dig stresset i din dagligdag?

Gør du noget selv for at bevare eller forbedre dit helbred? Statistikken viser en mindre overvægt

Tilbage til arbejdsmarkedet De følgende tre statistikker viser udviklingen i sygemeldinger, arbejdsmarkedsaktivitet og forsørgelsesgrundlag for vores tidligere deltagere.

Er du sygemeldt? Skemaet viser en betydelig nedgang i antallet af sygemeldinger

Arbejdsmarkeds-tilknytning Vi har spurgt vores tidligere deltagere om deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Her ses en markant stigning i 1=I arbejde 2=I arb.prøvning 3=Under uddannelse 4=Andet projekt/kursus 5=Pension 6=Ingen aktivitet

Forsørgelsesgrundlag Vi har spurgt til deltagernes forsørgelse ved hhv. kursusstart, 3 og 6 mdr. efter endt kursusforløb. Der er en klar 1=Sygedagpenge 2=S.U. 3=Pension 4=Revalidering 5=Dagpenge 6=Lønindkomst 7=Kontanthjælp 8=Uddannelsesydelse 9=Ledighedsydelse 10=Intet

Præsentationen er slut - Tak fordi du kiggede med Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på tlf.: 73 13 23 07