Børn, bevægelse og motivation

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Den 16.august 2010 Regionsgården
Inddrag nu Kick-off møde
Natur og science i børnehøjde.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Lærings- og praksisfortællinger:
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
God trivsel = God læring
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Lærerprofessionen.
Forældremøde X årgang.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Jeg støtter barnet ved:
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Sydbank Padborg Region
Hold fast, hold ud eller hold igen
Den nødvendige opdragelse i en børnefamilie
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
- Hvad kan I forvente som forældre?
Alle børn er alles ansvar
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Den inkluderende skole
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Hva er god klasseledelse ?
Et fagligt løft af folkeskolen.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Skolen og den sociale arv
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Motivation Landsforeningen af Væresteder Landsmøde 10.november 2009
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Mobning gentænkt V/ Helle Rabøl Hansen. Cand. Jur. og adjunkt. Århus Universitet. Institut for Uddannelse og Pædagogik /eXbus, exploring bullying in schools,
…………Skal blive så dygtige som de kan
Kropslig læring - oplæg UCC. Mikael Lytzen
Strategiske pejlemærker
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Alle børn med i idrætsfaget
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Børn, bevægelse og motivation Martin Thomsen Langagergaard Børn, bevægelse og motivation Martin Thomsen Langagergaard Tak for invitationen. Jeg vil sige noget i ca. 30min. Og så lade de sidste 15min. Til spørgsmål. Ikke alt – men noget! Børn og unge i bevægelse

Glæde At opleve glæde er en fundamental del af livet og opleves meningsgivende for barnet eller den unge Glæde er også den eneste følelse, der gør barnet eller den unge i stand til at udnytte sine ressourcer bedst muligt og opleve trivsel

Martin Thomsen Langagergaard Kompetence Undersøgelser viser, at trivsel I idrætten afhænger af udøverens (barnets) mulighed for at udvikle kompetence… 4 elementer skaber forudsætning for udvikling af kompetence: Tilknytning – og en positiv relation Anerkendelse – for at udvikle selvværd Indflydelse og medindragelse Udvikling – at blive stimuleret og “forstyrret” Børn og unge i bevægelse

Kompetence Forskning viser at der er forskel mellem drenge og piger i oplevelsen af kompetence, men at denne forskel først træder i karakter i puberteten. Drenge orienterer sig primært mod competitive parametre, ex. vinde/tabe, at udvikle nye færdigheder og demonstrere mestringsevne. Pigerne orienterer sig primært mod selvopfattelse, sammenligning og feedback fra veninder, lærere, pædagoger, trænere og forældre.

Træneren, læreren og pædagogen er ofte med til at påvirke og skabe motiverne Det kan være at sætte ord på det positive i fællesskabet, at understøtte kropslig kompetence og anerkende initiativer til samspil med gruppen Gennem iagttagelse og dialog med ”Anton” og de relationer ”Anton” er en del af, bliver det i et vist omfang muligt at skabe et billede af motiverne For de inaktive børn og unge er der ingen tvivl om, at de relationer som de indgår i har afgørende betydning for deres fravalg eller tilvalg af idræt og bevægelse Det skaber grundlaget for trænerens, læreren og pædagogens opgave om, at skabe en motiverende kontekst, ”Anton” i samspil med andre har mulighed for at opleve glæde, kompetence og tilhørsforhold

”(…) at børn der hele tiden står på sidelinjen, altid sidder på bænken eller ikke får opmærksomhed – ikke i samme grad udvikler kompetence eller positiv selvopfattelse. Konkret betyder det, at træneren skal motivere og skabe rammer for, at alle børn – uanset kompetenceniveau i den specifikke idrætsgren – skal have mulighed for at udvise og demonstrere deres aktuelle kompetence i idrætten”.

Selvtillid

Flow

”Motivation af dem der ikke gider…” Martin Thomsen Langagergaard ”Motivation af dem der ikke gider…” Viden om motivation er afgørende for trænere, lærere og pædagoger! De inaktive børn og unge der ikke selv løber ind i hallen, springer begejstret i bassinet eller drøner rundt på multibanen, har brug for støtte, pejlemærker og relationer der inspirerer, viser vej og bekræftende legitimerer idrættens og bevægelsens kvaliteter. Idrættens arenaer, multibanerne og græsarealerne kalder ikke altid på bevægelse som en lineær logik – men råber også nogle af banen inden de når frem! De inaktive skal tages i hånden, hvis intentionen er at de gennem idræt og bevægelse både skal ”få det bedre” og ”blive bedre”! Træneren, læreren og pædagogen bærer gennem partnerskabet et ansvar for, at det enkelte barn gennem mange forskellige relationer oplever glæden ved bevægelse på egen krop. Børn og unge i bevægelse