Kursus for instruktører i seniordans

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Rundt om modstand mod læring – hvordan motiverer man?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Nonne historie.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Læringsstile og lektier
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
Er mit barn klar til skolestart ?
Demokratisk dannelse i skolen
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Jeg støtter barnet ved:
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Kultur i organisationer
Joken, der bringer dig held!
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Livets Ord September 2009.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Hold fast, hold ud eller hold igen
Moderne Kvinder Frøkongen.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Relationer – børn og voksne
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
- Hvad kan I forvente som forældre?
Dansen omkring handicapbegrebet
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
M ÅLGRUPPEANALYSE EgoTrap. Maj: Interaktivitet Charlotte: Elevforudsætninger Kristian: Lærerne som gatekeepers Jesper: Konceptforslag.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Teori og praksis i pædagoguddannelsen ›V. Lene Storgaard Brok, UCC og Lisbeth Haastrup,
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Hva er god klasseledelse ?
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Hvad kan jeg opnå ved træning?
Netværksmøde Oplevelser på åbne biblioteker. Kaffe Erfaringsudveksling, hvordan er det gået i efteråret? Evt. sparringsøvelse Planer for foråret Planlægning.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Kursus for instruktører i seniordans v. Christian Obel og Mads Christensen

Kursus for instruktører i seniordans BØRN OM ALDERDOM: De gamles blodårer er tit kalkuleret. Derfor kommer det hele ikke frem til hjernen - Knud, 9 år Den fysiske forskel på gamle og unge mennersker er, at det knirker i koblingerne, og at de tit er mere udadvendte i benene. De er ofte skadede og bukker under for store højder - Frode, 8 år

Kursus for instruktører i seniordans Det handler om at vedligeholde Form og fysik på det niveau man er… og få oplevelser

Seniordans Hvad skal jeg gøre … Seniordans Hvad skal jeg gøre …. - Det handler om at forstå målgruppen, sætte mål efter den og tilpasse undervisningen til dem

Fokus på dette - Forståelse af motorik, sociale forhold og tilpasning af danse/undervisning

K 1-niveauet: Udførsel af den konkrete undervisningshandling Tre kompetenceniveauer for undervisning (Erling Lars Dale omsat til folkedans) K 1-niveauet: Udførsel af den konkrete undervisningshandling K2-niveauet: Planlægningen, tilrettelæggelse og organisering af undervisningshandlingen K 3-niveauet: At kunne uddrage læring gennem refleksion over undervisningshandlingen fx at kunne se sammenhænge om hvordan og hvorfor aktiviteten gik som den gjorde, og ikke mindst uddrage læring af den gennemførte aktivitet gennem refleksion med sig selv og andre

Refleksion Feedback / diskussion (K3 – niveauet)

Hvad er Seniordans ?

Hvad er Seniordans ?

Hovedforskelle ? Enlige især damer Fysiske skavanker Stor mødedisciplin Mange ressourcer Kommer for det sociale

Senior dans kontra folkedans? Dansetradition ? Foreningstradition ? Hensyn / tilpasning ?

Forsimpling ? Åbning for ”snyd” ? Tilpasning af undervisning Opgaver Forsimpling ? Åbning for ”snyd” ? Tilpasning af undervisning

Forsimpling ? Åbning for ”snyd” ? Tilpasning af undervisning Opgaver Forsimpling ? Åbning for ”snyd” ? Tilpasning af undervisning

Danseforsimpling / danserum

Danseforsimpling / danserum Da min bedstemor fik gigt, kunne hun ikke bøje sig og lakere sin tånegle mere. Så det gør min bedstefar for hende, selv om han selv har gigt i sine hænder. Dét er kærlighed! Hvis man synes, man er blevet lidt rynket i ansigtet, kan man bare få sig en lille ansigtsløftning. Så går man til frisøren og sætter sig i en stol. Så klipper de rynkerne væk og svejser et ungt og frækt udtryk på - Agnete, 10 år

Hvad er Pointen ? Dans er bevægelsesglæde Folkedans som brugsværktøj Hvad skal til for at folk kan være med Hvem har du med at gøre.

Hvad er Pointen ? Dans er bevægelsesglæde Du skal fokusere på glæden ved at danse De skal have mulighed for at opleve glæden De skal have trygge rammer til at udfolde sig

Hvad er Pointen ? Folkedans som brugsværktøj Dansens skal ”skæres til” så den stadig ligner sig selv. Alle skal kunne være med – nogle gange skal alle gøre noget andet, andre gange skal nogle ”snyde” .

Hvad er Pointen ? Hvad skal til for at folk kan være med Dansevalg overvejes Trin overvejes. Figurer overvejes. Tempo overvejes. Undervisningsmetode overvejes

Hvad er Pointen ? Hvem har du med at gøre. Bredt vue over gruppe Enlige / sociale normer Særlige hensyn til enkelte Der er mange ressourcer i gruppen Folk ved godt, hvad de selv kan

Program Valg af danse Trin Figurer ”Omdrejning” / pardans Komplicerede figurer ? Trin – kan man snyde ? Håndfatninger ? Omdrejninger (pardans) – hvor meget rundt ? Trin Hoptrin / gangtrin - rytme / flow Kan man øve trin ? Hvad skal øves Figurer Kan de forsimples så meningen stadig er klar (omdrejning, antal takter, det er OK med pauser..) Kan man lave figurer uden at alle deltager ? Er det lettere med andre fatninger ”Omdrejning” / pardans Kan man tage andre trin ? Kan man danse mindre rundt (måske 2 frem, 2 rundt – eller slet ikke rundt)

Rum Plads til alle Faste rutiner for hoptrin/sideløb/totrin/vals eller omdansning/kæde/kryds Præcise tip til folk, som kan lette dansen (eller til dem, der vil lave den ”korrekt”) Særlig støtte/hjælper med til visse dansere Udskiftning ved visse danse Faste danseforløb (start/slut, så folk kan tage det, de vil) Rotationsordning for kvinder Særlige forhold v. rullestole/hjerneskadede/nye Pauser i undervisningen Sang / Kaffe / lignende

Motorik for instruktører i seniordans Det handler om at vedligeholde form og fysik på det niveau man er… og få oplevelser

Motorik for instruktører i seniordans BØRN OM ALDERDOM: Alderdom er, når støddæmperne i knæene ikke virker længere (Gustav, 6 år)

Kroppen bliver ældre Muskler Knogler og led. Seniorer er forskellige Hvad er Pointen ? Kroppen bliver ældre Muskler Knogler og led. Seniorer er forskellige

Hvad er Pointen ? Kroppen bliver ældre Input svagere Balance / styring svagere Stærk automatisering Indre oplevelser

Hvad er Pointen ? Muskler Skal jo bruges! Dans er

Hvad er Pointen ? Knogler og led Knogler forvitrer Led bliver stive Kugleled slidte Skader !

Hvad er Pointen ? Seniorer er meget forskellige! De har hver deres historie Typisk har de hver især skavanker De tackler det forskelligt OBS på ægtepar!!

Hav respekt for deres krop Og hav respekt for deres valg Hvad er Pointen ? Hav respekt for deres krop Og hav respekt for deres valg