Set fra Humanistisk Samfunds perspektiv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Inspirationstema: Børns rettigheder
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Hierarki for styringsredskaber
Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Frøslev-Padborg skole
Lærerprofessionen.
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Forældremøde X årgang.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Religionsdiskrimination, andenordensdiskrimination og religiøse samlingssteder Kasper Lippert-Rasmussen Institut for Statskundskab, ÅU, og CESEM.
Hvornår må I kræve bekendelse af medarbejderne?
KULTUREN OMKRING “VIRKSOMHEDSTURNÉEN”
Area-konvent 2013 ”FRED I VORE HJERTER” af DG Mona Østergaard Klit.
Kultur i organisationer
Sune Lægaard Center for studier af lighed og multikulturalisme
”Kaldet til kærlighed”
?.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Kulturforståelse niveau C Formål: Formålet med kulturforståelse er, at eleverne udvikler deres evne tl at kommunikere såvel inden for som på tværs af kulturer.
Hvad er læring? Redegørelse for læringssyn og dettes betydning for genstandsfeltet: Mennesker med ADHD.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Studieweb Kaare og Jonathan.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Evangelisk Luthersk Netværk - for fremtidens Kirke.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Tirsdag den 18. september 2007 Freddie Rieper-Holm
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Evangelisk Luthersk Netværk - for fremtidens kirke.
Den lærende organisation
Thea, Line, Amanda, Jacob, Dan og Nicoline
R ELIGION OG D EMOKRATI Adam, Diran, Jakob, Astrid, Trine, Nicolai, Mathilde og Therese.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
Lærerpræsentation.
Vision mission værdier handleplaner
Reformation.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Kære Gud jeg takker dig 1, S1
Eksistentielle spørgsmål udspringer af eksistentielle behov
KNÆK KODEN.
KNÆK KODEN.
Hverdag med Handicapkonventionen
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
KNÆK KODEN.
”Baptistkirken vil:”.
Samarbejde om data ErhvervsInfo
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Set fra Humanistisk Samfunds perspektiv Åndsfrihed og de 21 teser Set fra Humanistisk Samfunds perspektiv

Flot initiativ og tak for invitationen Tak for invitationen til at være medunderskriver og til at deltage her i dag. I Humanistisk Samfund havde vi seriøse overvejelser om vi kunne medunderskrive de 21 teser. Et par af mine favoritter: Tese 3 "Åndsfrihed styrker og udvikler et samfund, fordi forskellige og modstridende overbevisninger kan mødes og modsiges i gensidig respekt.” Tese 6 "Åndsfrihedens ledetråd er ”munden fri, hånden bundet.”

Humanistisk Samfunds perspektiv Humanistisk Samfund arbejder for, at mennesker frit skal kunne vælge at leve uden religion og religiøs indblanding. Humanistisk Samfund ønsker et samfund, hvor der er fuld religions- og livssynsfrihed, uden en statskirke. Til grund for Humanistisk Samfunds arbejde ligger de humanistiske værdier om menneskers ligeværd og respekt for hinanden. Det enkelte menneske har værdi i sig selv og menneskeheden har værdi for os alle.

Sætter I lighedstegn mellem åndsfrihed og religion? Formuleringerne i de 21 teser giver indtryk af, at religion og åndsfrihed er meget tæt forbundet, næsten det samme. I hvert tilfælde kristendom og åndsfrihed. Mener I det?

Debat Var processen med at udarbejde de 21 teser udtryk for åndsfrihed? Hvorfor ikke brede diskussionerne og det forberedende arbejde ud til flere – også folk I er grundlæggende uenige med?

Krav til medarbejdere Holdningsmæssige krav til medarbejdere? I Danmark løser de fleste velfærdsopgaver af ikke-religiøse aktører. Derfor er det ikke et praktisk problem i dag. Hvad hvis det ændre sig? I Tyskland udgøres 60% af sygehussektoren af private aktører, hvoraf den største er den katolske kirkes organisation Caritas. Hvilke praktiske problemer giver dette for medarbejdere og patienter i Tyskland.

Ateister og åndsfrihed ”Danmarks flag er en korsfane” Hvad gør det ved vores fællesskab og sammenhold i Danmark at I omtaler Dannebrog som et kristent symbol som I godt kan forstå at ikke-kristne ikke vil have inden for deres dør? Er det ikke bedre at omtale Dannebrog som et flag, der symboliserer nationen Danmark og som vi derfor alle har lyst til at flage med? Hvorfor vil I som kristne tage patent på danske symboler?

Ikke religionslighed i Danmark I Danmark har vi ikke religionslighed. Vi har kun religionsfrihed. Hvor meget fylder det i de 21 teser om åndsfrihed?

Særlig diskrimination af ikke-religiøse livssyn I Danmark er der er en særlig diskrimination af ikke-religiøse livssyn. Dansk lovgivning anerkender ikke at man kan have et ikke-religiøst livssyn. Her er et helt konkret problem med åndsfriheden i Danmark – hvor meget fylder det i 21 teser om åndsfrihed?

Tak for invitationen Og tak fordi i lyttede. Sidsel Kjems Humanistisk Samfund