Det danske konfliktråd- bekymringsstøv Fra en nær ven.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialogdag, socialt netværk Livshistorie
Advertisements

En ny vare på rettens hylder
Fordybelsesdag med fokus på konflikter
Danehofskolens værdigrundlag
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Inddrag nu Kick-off møde
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Kontaktfænomener opstår i relation, og kan kun forstås i den kontekst.
Anerkendende refleksion
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Haslebo, relationer i organisationer kap. 14/15
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lærerprofessionen.
 Krav og vilkår i 2011  At brænde for  At brænde sig  Min bål-strategi  Spørgsmål og kommentarer – ja tak 
Møde med retsmæglere 7. Februar 2011 Ph.d.-projekt Retsmægling: Et alternativ til traditionel domstolsbehandling af konflikter? Konfliktmægling i Danmark.
Børn, bevægelse og motivation
Forældremøde X årgang.
Unge & IT. Kampagne og rekruttering af rollemodeller.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Chris Argyris f
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Dansen omkring handicapbegrebet
København Dias 1 Hvad er meningen med behandling? KABS konference ’Stofmisbrug 2008’ Steffen Jöhncke Seniorrådgiver Antropologisk Analyse.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Læring i et vejledningsperspektiv
Statens frivillighedspolitik
Søren Viemose Konflikter i hverdagen Forhandling i samarbejde
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Lærerprofessionen.
Konflikthåndtering – sammen med brugerne
Konflikthåndtering.
At tale om sexualitet.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Syddanmark 18. marts 2010 Klaus Majgaard.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Den lærende organisation
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Et kritisk perspektiv på helhedssyn Lars Uggerhøj, Aalborg Universitet
Coach Fokusperson Egen dialog Glimtvis dialog
Genoprettende retfærdighed
Projektmentor Lars Kristensen Bygningsingeniør EUR. ING, Projektleder, Konfliktmægler Udarbejdet af Lars Kristensen.
Lidt eftertanker… Vigtigt at de, I lærer, er en teori blandt mange teorier – men det præsenteres som teorien = sandheden Og det er den, I skal kunne til.
FTF Kommunikation og Konflikthåndtering Vinterkonferencen 2013
Sådan bruger du præsentationen
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Hvordan vi beskytter vores børn. ADHD – Ukoncentreret – Impulsiv – Hyperaktiv  ADD – Ukoncentreret – Distræt – Inaktiv.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
CSR – en integreret del af Corporate Governance? Birgit Aagaard-Svendsen, formand for Komitéen for god Selskabsledelse.
Misbrug, psykisk lidelse og recovery
Konflikter og kommunikation
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
En ny vare på rettens hylder
BAM Træningsplaner.
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Det danske konfliktråd- bekymringsstøv Fra en nær ven

Om mig…  Folkeskolelærer, konsulent i BUF,Københavns Kommune, leder af Københavns Skolemæglingsprojekt  Konfliktrådsmægler siden 1998  Master i Læring, master i Konflikthåndtering og mægling; BA i etnografi og Historie  Formand for Foreningen for Mediation og Konfliktmægling

Mine pointer  Personlige møder med neutrale procesledere er et guldæg,men også en plantespire  Vi må sammen passe på guldægget; det er i fare  Indførsel af konfliktråd er et fremskridt,  Højere prioritering og større fokus nødvendigt  Det er vigtigt at holde den etiske fane højt, sørge for kvalitetssikring (gør vi det, vi siger?).  Bland faglighederne  Hold debatten i gang. Forbind den danske og den udenlandske debat

Gammel og nyt paradigme (Vindeløv)  P adskilte uden relation  Objektiv sandhed  Fokus på aftale  Udenforstående kan afgøre konflikten  Sanktion nødvendig  Vinder-taber  P gensidigt forbundne (Ubuntu)  Ingen har patent på sandheden  Fokus på proces og mulig aftale  P deltager i og tager ansvar for løsning af konflikten  Sanktioner mindre betydning  Hensyn til begge

To måder at håndtere krænkelser på  Retributive  Gerningsperson krænker samfund  Skyld og straf vigtig  Standardsanktioner  Følelser og relationer uvedkommende  Retssikkerhed  Restorative  Gerningsperson krænker individ/er  Specifikke sanktioner  Dialog  Følelser og relationer betydningsfulde  Ofte fortrolighed

Principper  Rj på alle stadier i retsprocessen (Eu)  Lav etisk grundlag (Eu, VV og FN)  Frivilligt for såvel offer som gerningsperson (FN)

Forankring  Det er et vilkår at Konfliktråd forankres i Rigspolitiet…  Hvilken betydning har det, at det danske konfliktråd er forankret i politiet  Hvilken betydning har det, at koordinatorerne (med én undtagelse) er politifolk ?  Kultursammenstød…  Politireform…

Paradoks eller….?  Hvilken betydning har det, at det er det samme folketing, der har nedsat den kriminelle lavalder, hævet flere strafferammer og indført konfliktråd?

Smittefare…  Mæglingen risikerer at komme til at ligne det system, den skulle være alternativ til (Kovach og Love)  De forskellige professioner kommer til at mægle på en måde, der ligner deres profession (Vindeløv 2008, p.292)

Patricia Gray  Restorative Justice består både af ansvar, reintegration og restoration. Afhængigt af kontekst og ”the penal climate” kan der betones det ene eller andet element.  Advarer mod at spænde Rj for en vogn, der primært handler om at forstærke den moralske disciplin. Reintegration sker ikke mirakuløst i det øjeblik, gerningspersonen har accepteret ansvaret for sine gerninger.

Konflikttyveri  Mæglerne skal passe på, at de ikke bliver til de nye konflikttyve  Niels Christie på Nordisk Forum for Mægling i Helsinki  Alle har egne interesser. Egeninteresser ofte tabu. Hvilken rolle spiller mæglernes/ politiets/ mæglingsfirmaernes egeninteresser?

Lemonne og Snare  RJ som afledende eller maksimalistisk  Har det danske konfliktråd som funktion at give retssystemet et mere menneskeligt udseende uden at rokke ved kernen i det?

Fremad venner  Lad os skabe et etisk grundlag for konfliktråd  Lad os finde en pengekasse til en uafhængig, løbende evaluering  Konfliktråd kan ikke kun overlades til politiet; skab synergi i mødet mellem flere fagligheder  Ansæt mæglere fra alle samfundslag, også vrede unge mænd og også etniske minoriteter  Et budget er en god ting  Sørg for kompetenceudvikling og supervision  Anerkend nødvendigheden af flere fagligheder  Skab system for kvalitetssikring, herunder løbende evaluering  Skab mulighed for mindre forsøg i ordningen  Lad os lave et dansk rj-netværk

See you out there…  Tak for opmærksomheden 