HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mellemtrin EMU.
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
LEAN Akademy.
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Egenkontrol.
Landbrugets økonomi og Grøn Vækst - Muligheder og trusler
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Baggrunden for indførelsen af PALS
Modul 1 - Processer.
GMP og HACCP i restauranter
Mikkel Myrup Grønland, industrialisering og et nyt sprog kaldet CSR.
EU og det danske sundhedsvæsen
Arbejdsmiljøcertificering
Fremtidig finansiering af foderstofkontrol Henrik Nielsen & Lis Marianne Hansen PLANTEDIREKTORATET.
Ressourceoptimering og vurdering af kemi i produkter – To værktøjer Maria Strandesen FORCE Technology ReThink Business/Region Midtjylland 29. nov 2012.
Produktion og Logistik
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Gode arbejdspladser tager hånd om stress Håndtering af stress og andre risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Tilpasning af produktionen på kort sigt
Kvalitetsstyring som ledelsesværktøj.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Vidstrup Parallelvej 15, DK-9800 Hjørring
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
EU’s demokrati – hvem bestemmer? Gammel Hellerup Gymnasium 16. Januar 2014 Rasmus Nørlem Sørensen Oplysningsforbundet DEO.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
ITS Danmarks årsmøde d. 12. april 2011
Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
Peter Nedergaard: Domstolens politiske rolle
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Quality Management Systems
Illustrationer til undervisningsbrug
1 Definition: ”Teknisk bistand omfatter enhver form for bistand i forbindelse med reparation, udvikling, fremstilling, samling, prøvning, vedligeholdelse.
Be prepared! Hvad skal I sørge for at have klar -inden udbuddene kommer? Dea Cordt Kragh.
9. december Optimering af produktionsprocesser Ledelsessystemer som et nyttigt værktøj i optimeringsprocesserne Konsulent Christian.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Baggrunden for en ny international aftale EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaforandringerne.
Documentation methods
GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
D A N S K V A R E F A K T A N Æ V N Kursus om produktsikkerhedsloven.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation og dataproblemer 2. november 2004.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Ole Knudsen Coop Norden AB Food Varesikring 10. januar 2006 Plantekongres.
Datalogi - 1. modul - systemudvikling - LCK 1 Håndtering af systemudvikling! Efterår 2000 Datalogi LCK.
Repetition: Ekspert review. ? Principper? Udfordringer? Hvornår i udviklingsprocessen? Fordele/ulemper ekspertreview i forhold til brugertest?
Sikkerhedskrav til lægemiddelemballage 1)Velkomst - overordnet orientering om nye krav til begrænsning af forfalskede lægemidler 2)Gennemgang af sikkerhedskrav.
CSR – en integreret del af Corporate Governance? Birgit Aagaard-Svendsen, formand for Komitéen for god Selskabsledelse.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
DATATILSYNENES ROLLE OG OPGAVER
På vej mod en ny mARKEDSFØRINGSLOV erhvervslivets vinkel
Kvalitet i plejen.
Ældning af installationer
Risikovurdering Livet Forstås Baglæns - men må leves forlæns.
Hygiejne 3.
Hygiejne Fredag 13/
DS/EN Krav til overensstemmelsesvurdering af konstruktionskomponenter
Cost & Schedule risiko analyser (CSRA)
Præsentationens transcript:

HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt Introduktion og historie Stella Maris Srednja šola Zagorje

Hvad skal astronauterne spise?? Metoden fra Hazard analysen og pointeringen af kritiske kontrolpunkter forberedte NASA´s behov for fuldstændig frihed fra mulige katastrofale sygdomsfremkaldende bakterier og giftstoffer.

Ikke endnu et akronym!! H.A.C.C.P står for: Hazard Analysis= Hazard Analyse Critical = Kritisk Control = Kontrol Point = Punkt H.A.C.C.P er et system der er konstrueret for at sikre at maden er sikker at spise ved at overvåge og kontrollere produktionen snarere end at vente på at teste slutproduktet.

HACCP PRINCIPPERNE Find risici og forebyggende foranstaltninger. Fastslå “kritiske punkter” og grænser. Fastslå, “kontroller og sæt grænser for kritiske punkter”. Etabler overvågning. Planlæg korrigerende handlinger. Etabler undersøgelse af procedurer. Udvikl og oprethold dokumentationen.

HACCP OG FORDELE Hvad er fordelene ved H.A.C.C.P? Giver større tiltro til produktionssikkerhed. Forhindrer risici opstår i processen, derfor er der mindre spild. Koncentrerer resurserne ved kristiske niveauer i processen. Nedbringer omkostninger hvis det er udført korrekt. Understøttelse til “rettidig omhu” i forsvar ved domstolene.

HISTORIE HACCP er ikke et nyt system. Konceptet blev udviklet i 60´erne af Pillsbury-selskabet da det arbejdede med NASA og U.S.A.´s militære laboratorier for at sørge for sikker mad til rumekspeditionerne. For at garantere at maden som skulle bruges til rummissionerne var sikker, måtte man sikre at alle de fremstillede produkter blev testet, hvorved meget lidt blev anvendt til det egentlige formål. En ny fremgangsmåde var derfor nødvendig.

LØSNINGEN Det praktiske og proaktive HACCP-system er udviklet fra disse bestræbelser for at forstå og kontrollere fejl i fødevaresikkerheden. Haccp er i stor udstrækning blevet anvendt af industrien siden slutningen af 70´erne og er nu internationalt anerkendt til sikring af fødevaresikkerhed. HACCP er så effektivt at det har fået tilslutning hos fødevare – og landbrugsorganisationerne –FAO- WHO og vedtaget af mange lande verden over, idet det er blevet standard for god fødevarehygiejne og sikkerhedsprocedurer.

HACCP & Den europæiske Union I Den europæiske Union har HACCP direktivet 93/43 været officielt siden 1995 Direktivet fremsætter følgende:-

HACCP & Den europæiske Union Fødevaresektoren må implementere og fastholde et grundlæggende system for risici analyser, der fører til indentifikationen af kritiske punkter i overensstemmelse med fødevaresikkerheden. VIGTIGT: dette er uden hensyn til produktionsleddet. Direktivet gælder fødevareindustrien og omfatter også restauranter og diner-transportablefirmaer og er uden betydning for størrelsen af virksomheden.

HACCP & Den europæiske Union Pålægget, der fastlægges af direktivet SKAL håndhæves og garanterer overensstemmelse mellem de forskellige levnedsmiddelområder og tager risikofaktorerne og implikationerne i betragning.

HACCP og FREMTIDEN Hjemlige og internationale fødevareregulatorer er tiltagende fokuserede på HACCP som et obligatorisk krav til personer der er beskæftiget i fødevareindustrien. Ydermere kan vi forvente at HACCP eller HACCP-lignende systemer vil blive krævet i yderligere dele af levnedsmiddelområdet og vil omfatte detailsalg- emballeringsfirmaer og landbruget. HACCP er et redskab til at styre levnedsmiddelsikkerhed og det er vigtigt at bemærke at øget lovgivning m.h.t. til HACCP ikke garanterer levnedsmiddelsikkerhed. For at HACCP skal blive virkeligt effektivt i fødevareproduktionen må HACCP-planen være under konstant evaluering og udvikling: