Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk rørforbindelse til Svenstrup. Aalborg d. 11. august 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop til 4H’s landsmøde d. 12. maj 2007 – Moar, må jeg lege med…? Moar, må vi gerne lege med…? - om samarbejde med andre!
Advertisements

Vi har et rigtig godt tilbud så konverter til fjernvarme nu.
Hvalpsund Kraftvarmeværk A.M.B.A
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Lagring af vedvarende energi Jens Brandt Sørensen
Uggelhuse Langkastrup Kraftvarmeværk A.M.B.A
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Solvarmeprojekt MKV Ekstraordinær generalforsamling 5. Marts 2013.
Ny Rute 26 – Viborgvej Ved Lading, Sabro og Mundelstrup
Hedensted Fjernvarme Generalforsamling 2012 Strategiplan.
Møde vedr. overtagelsen EFKF Stigsborg Brygge d. 07. marts 2012.
Dronefly til særlige indsatser. Idé Resumé/Forklaring • Vi ønsker et til flere dronefly indkøbt til særlige indsatser, fx brande i Albertslund eller rocker/bande.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
Hvordan kan vi hjælpe jer videre Juni 2013 v/ vindmøllerådgiver Kristian Sejersbøl.
Samfundsøkonomiske gevinster og omkostninger ved udvikling af ”orphan drugs” v. Dorte Gyrd-Hansen Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU.
Jørgen Birk Mortensen Samfundsøkonomiske perspektiver på energiinvesteringer i byggeri og renoveringer. Oplæg ved Gate21 konference den 31. august 2010.
Alle vores sponsorere skal betragtes som samarbejdspartnere
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Beboermøde
Den glade CEO og iværksætter!
Møde vedr. AKF overtagelse af EFKV. Ferslev d. 04. oktober 2011.
Infrastruktur om gasstationer - Partnerskab mellem Fredericia kommune, Tide busser og Bionaturgas Danmark.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Beskæftigelseskravet
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
Afløsningsopgave 2.
Biogas og Fjernvarme v/Henrik Andersen – Dansk Fjernvarme.
Folkebibliotekernes ebogsservice eReolens strategi for e-bøger Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde 28. marts 2014.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Opfølgende analyser af Hærvejsmotorvej
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Disposition Indledning Hvad samarbejdes der om ?
Spørg først dig selv: Hvad koster varen andre steder?
Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?
Informations- kampagne om unødvendig kemi. Formål med mødet  Orientere om  Kampagnens baggrund  Målgruppe  Ønsker til form  Budskaber  Formalia.
Markblokke Skovrejsning - på eksisterende landbrugsarealer Særlig drift – på skovarealer Konsulentmøde 12. marts 2009.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Sparekassen Himmerland ”Lad os sætte gang i væksten sammen ” Guldkorn til vækst 16. november 2011.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Sådan opnår du en god pris på salgsafgrøder Konsulent Jacob Winther Nymand Landscenter Planteproduktion.
Driftsleder, Løgstør Fjernvarmeværk
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Præsentation.
Hvordan sikrer du dig bedst, når du handler korn? Specialkonsulent Morten Haahr Jensen Landscentret, Plan & Miljø.
Kørselsordningen - En status 1. halvår 2009 Fjernlånskonferencen og 29. maj 2009 Leif Andresen Styrelsen for Bibliotek og Medier ”stand-in” for.
Samfundsmæssige betydning af klimaændringer indenfor landbruget Brian H. Jacobsen, FOI, KU (KVL)
Peter Lynggaard Investering og Finansiering Kapitel 5 - 7
Tilskud som instrument til fremme af rationel hypertensionsbehandling IRF den 31. januar 2008 Specialkonsulent Elisabeth Thomsen Medicintilskudssektionen.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Gennemgang af brugerøkonomi ved etablering af 1 MW biomasseanlæg og ved lukning af værket Borgermøde onsdag den 27. januar 2016 Uggelhuse-Langkastrup.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
SUF - gevinstrealisering
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Implementering og dokumentation
Implementering og dokumentation
Best practice i sociale medier
Mere grøn varme – lavere priser
Hvordan bliver en 20’er til en kylling?
Bestyrelsesmøde 15. december 2017 Peter Fugmann.
Tildelingsmodeller til skoleområdet
og Næstved Fjernvarme A.m.b.A.
Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019
Fakta om Spar Bonde Spar Bonde blev stiftet i 2001 af en række landmænd, der så behovet for en indkøbsklub. Spar Bonde drives af SLF, LMO, SAGRO og Centrovice.
Præsentationens transcript:

Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk rørforbindelse til Svenstrup. Aalborg d. 11. august 2008

Situation for EFKV og forbrugere •EFKV er hårdt ramt af de stigende gaspriser. •Er tvunget til at præsenterer de 420 forbrugere for en ekstraregning på ca. 5 mil. pr. år. •Varmesituationen er en økonomisk katastrofe som kan få fatale følger for den enkelte familie samt for udviklingen af lokalsamfundet. •I forhold til nabobyer som Dall Villaby, Svenstrup og Nøvling går byudviklingen i stå. •Med den ny varmeregning er husene i snit faldet kr. i værdi.

Komplikation •Det har været svært at finde en løsning hvor Aalborg Kommune Fjernvarmeforsyningen (AKF) overtager EFKV. Dette skyldes, at den model der ligger til grund for overtagelse, baseres på 25 års drift af værket. De fiktive driftsomkostninger, nyanskaffelser og gasprisberegninger som indgår i beregning af div. tillæg gjorde det, i 2007, dyrere for 70% af vore forbrugere, hvilket, på det tidspunkt, gjorde overtagelsen uinteressant.

Spørgsmål •Hvordan får vi lavet en løsning, der giver rimelige varmepriser i EFKV’s forsyningsområde. •Hvordan får vi lavet en hurtig løsning, så vi minimere de problemer varmepriserne giver.

Svar •EFKV ønsker at etablere en rørforbindelse til AKF i Svenstrup Syd og dermed gøre det muligt at købe overskudsvarme.

Svar - fortsat •EFKV gennemfører projekt og tager risiko. •EFKV vil kunne køre en hensigtsmæssig stand by drift af motor. •EFKV vil planmæssig kunne afvikle gæld. •EFKV vil herefter kunne tilbyde varme til rimelige priser. •Personlige/familie kriser undgås •Lokal og byudvikling i harmoni med nabobyer.

Baggrund •Vi mener, at der er gode muligheder for at gennemføre et sådan projekt, baseret på lignende løsninger. Vi har kendskab til 2 lignende projekter, Grindsted-Uggerhalne og Rebild, hvor det er lykkedes at koble et decentralt kraftvarmeværk til hhv AKF og Skørping FV.

Samfundsøkonomiske beregninger. •Rebilds tilkobling til Skørping har mange lighedspunkter til vores situation og i dette projekt har der ikke været problemer med de samfundsøkonomiske beregninger. •I modsætning til Rebild/Skørping projektet er der i vores løsning tale om køb af overskudsvarme samtidig med at naturgaspriserne er steget. Begge forhold taler for en yderligere positiv samfundsøkonomi.

Forpligtelser vedr. gaskøb. •Hvis vi driver gasmotor på stand by, ligner det Rebild løsning, hvor det har været muligt, at lave aftale med naturgasselskab. •Sag vedr. Grinsted-Uggerhalne afgjort til Aalborg FV’s fordel.

Anbefaling? •EFKV ønsker hurtigt at komme videre. •Vi vil gerne i gang med at lave et projektforslag og vil gerne have tilsagn om AKF’s opbakning og medvirken. •Kan AKF give dette tilsagn?