Maden stiger dig til hovedet!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Hjertevenlig kost i praksis
BLODETS Ph-værdi.
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Styrk dit immunforsvar
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Slank og lækker.
Forvandl dit liv på 90 dage
Energiomsætning hos mennesket
Kost & Væske Start med at fortælle soldaten at han/hun skal se sig selv som elite – og en elite præstation kan ikke udføres uden tanke på kost og væske.
Illustration fra Kort om kræft figur 4.1.
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Livsstils hold forår
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
av Lajla Ellingsen og Mari By Rise Adresseavisen
Julekalender 2010 For Herren i Huset For Fruen i Huset
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
PROGRAM Introduktion til internettet Hvad er en PC? Musetræning
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
Kommende mærkningsregler og GDA
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
22.maj 12 Globaliseringsredegørelsen Globaliseringsredegørelsen 2012 Grafer og figurer fra temakapitlet: Gældskrisen fører til langvarig lavvækst.
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Et vejledningsværktøj KOT Ansøgningsflow. Forsiden af Optagelse.dk 2.
ELEVOPGAVER I HYGIEJNE
Welcome to the MarineOmega Product Training
Fordøjelseskanalen.
Præsentation Birgitte Hoffmann, bor i Ølstykke. Jeg er 58 år
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Kostberegning.
Grunde til at jeg elsker dig
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Grafer fra temakapitlet Eksporten som drivkraft for vækst og velstand.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Seks veje til din sundhed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Fedtstoffer.
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Start i cirkel Præsentation af hver af os Navn og en bevægelse
Præsentationens transcript:

Maden stiger dig til hovedet! Umahro Cadogan Adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine 1

2

Et indblik i din hjerne 3

Fakta om hjernen Hos voksne udgør hjernen mindre end 2% af kropsvægten…men den bruger store mængder af den ilt vi indånder og store mængder af blodsukkeret Den skal have nok luft og konstant jævnt blodsukker Den er også meget krævende hvad angår vitaminer, mineraler, sporstoffer og fedt Hjernen er en grådig grobrian med primadonnanykker…selvom den er en lilleput! Den ved lige hvad den vil have og laver masser af ballade, hvis man ikke imødekommer dens krav! 4

En grådig grobrian Hjernen er en grådig grobrian med primadonnanykker…selvom den er en lilleput! Den ved lige hvad den vil have og laver masser af ballade, hvis man ikke imødekommer dens krav! 5

Hjernebarken Mellemhjernen Hjernestammen 6

Hjernebarken Mellemhjernen Hjernestammen 7

8

Deep Blue Deep Blue: 3 million MIPS i computer power 3.000.000 instruktioner per sekund Menneskehjernen: 100 million MIPS i computer power 100.000.000.000.000.0 00 instruktioner per sekund! 9

Your brain is very active 10

Very active indeed! 11

12

13

14

Hjerneguf 15

Hjerneguf Sundt fedt: Høj-kvalitets “motorolie” Protein: Byggeklodser Fisk og skaldyr Omega-3 fedtsyrer: Fed fisk, fiskeolie, levertran, hørfrø(olie), ekstra jomfrurapsolie, valnødder og ekstra jomfruvalnøddeolie Fjerkræ: Kylling, Kalve- og oksekød Lammekød Nødder, frø og kerner Andre umættede fedtsyrer: Nødder, frø, kerner, jomfruolier Bælgfrugter & tofu Mejeriprodukter 16

Hjerneguf Blodsukker: Brænde til brændeovnen Vitaminer, mineraler, sporstoffer, mikronæringsstoffer og antioxidanter (kroppens eget “brandvæsen”) Fuldkornsprodukter: Havregryn, usigtet fuldkornsmel, fuldkornspasta, brune ris, vilde ris, rugbrød på 100% fuldkornsmel Grøntsager Frugter Bær Frugter og bær Multivitaminpille Regelmæssige måltider og altid morgenmad Fiskeolie 17

18

19

20

21

22

Hvad er værd at prøve? 23

Kosten Bedre kost j.f.r. mine 10 kostbud Farvel til raffineret sukker Forkæl fordøjelsen Elimination af fødevarer der reageres på 24

Kosttilskud Multivitamin/mineral Fiskeolie eller levertran D-vitamin: Tag blodprøve og øg blodkoncentration til min. 125 nmol/L Mælkesyrebakterier…især ved fordøjelsesproblemer og atopiske sygdomme som astma, eksem, nældefeber og høfeber B-vitaminer…især B6, folsyre og B12 Mangesium, jern og zink 25

26