Eventyret om Eventyrlig leg med sprog

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
100 års fødselsdag Maj 2011.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Er du vokset op i 50-, 60- eller 70-erne..... ?
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Læringsstile og lektier
Hvad gør livet værdifuldt?
GÅ LÆSEVEJEN MED DIT SKOLEBIBLIOTEK! TYVE MINUTTER OM DAGEN….
Hvad gør livet så værdifuldt?
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Velkommen på biblioteket Vi glæder os til at få dig som bruger. Spørg bare, hvis du har brug for hjælp!
Med dejlige varme farver
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
Studietur til Pistoia og Firenze
Velkommen i Valhalla en præsentation af hverdagen...
Kreativ digital matematik
Sofies dejlige dag.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Foråret er over os og det er tid til et nyhedsbrev fra Solsikken. Vi har opdateret vores.
100 år er gået… Tag på historiejagt og lyt til fortællinger
9. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Så er sommerferien slut og det er blevet hverdag i Solsikken. Der er sket en del i Sommerferien.
Jeg støtter barnet ved:
10. ÅrgangNr www.solsikken13.dkwww.solsikken13.dk Så er det blevet 2014 og vi håber at I alle er kommet godt ind i det nye år. Nedenunder.
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvad gør livet så værdifuldt?
Sommer hele året? Den anden bolig og forbruget Oplæg på Dansk Byplanmøde, 2012, Kirsten Gram-Hanssen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Dåserydderen A Videbæk Skole
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
Relationer – børn og voksne
Facebook Ung i Grenå.
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Grøn stues skovtur Alle børnene var på Grøn stue kl. 09. Vi tog vores overtøj og tasker på og gik op mod stationen. Kl. 11 var vi på Klampenborg st. og.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Sig noget pænt PRINT 2-3 SÆT OG LAMINÉR ”SUPER KLASSE KAMMERAT-STOLEN”
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Lærings- og praksisfortælling
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
2 SPROGINSTALLATIONER LOUISE WITTIG 27. NOVEMBER 2014.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
NYE BØRN I BØRNEHAVEN.
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
MIT NYE VUGGESTUELIV.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Det samarbejdende velfærdssamfund Holger Højlund Institut for ledelse, politik og filosofi CBS,
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Børns sprogtilegnelse Hvordan arbejder vi med børns sprog i Vejen Kommune?
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
Der var engang en lille vikinglandsby, hvor den gamle viking Jacob Von Riizz boede. Han var den bedste og den stærkeste viking af alle i landsbyen.
BOG: HUSK: DUÅ: HISTORIEFORTÆLLING: SANGE: REMSER: FORÆLDREOPGAVER:
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Spanien Næste dag Skulle vi Handle STORT! Ind Sammen med Line og pernilles.p Familie Og det tog 2 Timer!!!!!!! Og Så Skulle vi ud og bade. I Dag Skulle.
Ord skaber Da du kom hertil fra et underfuldt sted,
Sommer ferie Her står forfatterne til den her hiristore.
Præsentationens transcript:

Eventyret om Eventyrlig leg med sprog

Der var engang to gode venner, der fik en god ide!

Så ville de gøre de gode ideer endnu bedre! Så kaldte de på alle de folk de kendte der vidste noget om den sag …. og de fik mange flere gode ideer og gode råd…. Lene Vagtholm, skoleafdelingen Susanne Petersen, sundhedsafdelingen Henriette Lindhardt, sprogpædagog Ulla Varneskov Integrationskoordinator Ellen fra FrivilligCenter Vejle Jim, Birthe og kollegerne på Biblioteket Ulla og kollegerne i sundhedsplejen Bestyrelsesmedlemmer i lokalområderne – Ove og de andre Lis, Ditte, Lone, Jørn, Tina, Kamal og flere - medarbejdere i lokalområderne Og mange flere fantastiske mennesker ,

Så søgte de om penge og fik en stor pose dollars…

Vi gik i gang med at finde frivillige læseheste de synes det var en knaldgod idé vi holdt møder, og fortalte om markedsdagene og der var mange der meldte sig til…

Lotte Salling – forfatter og bevægelsespædagog Og de fik nogle gode folk til at komme og holde oplæg, for de vidste meget om børn og sprog…. Lotte Salling – forfatter og bevægelsespædagog Lone Byrner - bevægelsespædagog Henriette Lindhardt - sprogpædagog Annie Poulsen lektor om ICDP og relationskompetence

Og de havde det sjovt….

Og de holdt mange møder efter AI tankegangen og skrev alle ideer op

AI Appreciative Inquiry betyder værdsættende samtaler AI Appreciative Inquiry betyder værdsættende samtaler. At værdsætte betyder at anerkende noget: at anerkende det bedste i mennesker og ting. Det er også at forøge dets værdi. At samtale er at udforske eller opdage, og refererer også til at still spørgsmål, og være åben overfor at kunne se nye potentialer og muligheder .

Endelig kom den store dag hvor de kunne byde velkommen til første markedsdag….

Og de fik mange gæster…..

Og de lavede mange sjove ting…. Bød velkommen på mange sprog.. Snakkede om dyr og natur og bondegården….

Og flere sjove ting….. Legede med kroppen og sanserne…. Fortalte historier og læste bøger…..

Og endnu flere….. Legede, fortalte og spillede Rødhætte…… Spiste frugt, snakkede om det og legede kimsleg…

Flere endnu….. Legede med sange rim og remser…. Lavede spil på en nem måde….

Flere ideer…. Guldlok…. Køkkenskuffen….

Og børnene fik en gave med hjem…

Og vi fik alle sammen mange roser i vores gæstebog….

Og Amra og Amina skrev ned hvor mange, der kom og hvor de kom fra….

Gæster i alt på 4 markedsdage

Og det hele endte lykkeligt med at vi blev medvinder af årets integrationspris som Årets kommune…

Snip snap snude…så er den historie ude….eller er den?? For vi har hygget os… Og haft det sjovt

Hvad skete der bagefter? Var eventyret slut?

Eventyret fortsætter – kun fantasien sætter grænser . Synes godt om · · Del I lørdags var der Leg med sproget-markedsdag for førskolebørn på Jelling bibliotek. Billedet her er fra fortællingen om den kæmpe kolossale roe. 13 PERSONER HAR SET DETTE OPSLAG Læs og lys på Jelling Bibliotek I dag har Jelling Bibliotek haft besøg af førskolebørnene fra børnehaven Grangård. De har været med til at indvie bibliotekets nye lysinstallation Læs og lys af kunstner Karen Noeberg. Kig forbi biblioteket og prøv den nye installation

Se mange flere billeder og andet på… www.vejle.dk/eventyr Her kan du også gå videre til vores facebookside http://www.facebook.com/LaesehesteIVejle?ref=hl