kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Lærerprofessionen.
Kladde til informationsdias
Børn og sorg - og sprældøde døde
DANS OG DANNELSE ULLA GAD.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
International? Ja tak! Skolelederkursus Herning, 21. September 2005
Lærerprofessionen - en definition.
Folkeskolen, forældrene og deres børn! 
Bruges efter behov som ”velkomst”
Konference: Sproget skaber virkeligheder, Foreningen for 2-sprogede småbørns vilkår, Vejle den 20. marts 2012 ”Når alle er forskellige er ingen anderledes”
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Fortællinger fra kanten
Hold fast, hold ud eller hold igen
Hvordan passer jeg på mig selv ?
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Når læreren tager skolen ud af skolen Trine Hyllested Underviser på læreruddannelsen, Holbæk, UC-Sjælland Tak fordi jeg må formidle min forskning på.
Juhu – nu skal jeg lære at læse….
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
DANS OG DANNELSE ULLA GAD. ”Jeg elsker at danse kantede bevægelser, men cirkler er kedelige.” Jakob, 1. klasse.
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skolereformen og ”FUF”
Sexuel udvikling Anette Løwert.
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Lærerprofessionen.
Informationsmøde på Byvangskolen
Håndtering af en møgsag
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Kursus for kontaktforældre
Konfliktforebyggelse
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
De seks bedste billeder fra gruppen
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Læreruddannelsen Silkeborg
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Evaluering.
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Demokrati-perspektiver i dansk læreruddannelse
Velkommen til Risskov Skole
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
professionsideal for lærere
Didaktiske planlægningsmodeller
Præsentationens transcript:

kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem

”Det samfund, som du nu lever i (som jeg regner med består af respekterede og veluddannede mennesker), vil blive skiftet ud med halvstuderede og nærmest uvidende (voksne) mænd og kvinder.” Brev 13.12.1843 fra Lucretia Bourke, født som slave i 1797, til datteren Margaret, da hun ønsker at vende tilbage til St. Croix ”Jeg fatter dem ikke [indvandrere der laver ballade]. Man kan jo alt i Danmark, Det er gratis at tage en uddannelse, og man kan blive alt – sådan er det ikke alle steder” Mohammed, Htx-elev med palæstinensisk baggrund

”Det var lidt nedgørende at lærerne i begyndelsen ikke forventede det samme af indvandrerbørnene, men senere fik jeg lærere der behandlede os ens” En af mine veninder derhjemme [Kokkedal], siger at det er racistisk, når mine veninder i klassen spørger hvorfor jeg går med tørklæde. Jeg tror bare de er nysgerrige. Laila, Htx-elev med marokkansk baggrund

Unge med anden etnisk baggrund diskrimineres ved tildeling af praktikpladser Men det handler også om realistiske forventninger illustreret ved den alternative overskrift til figuren. Diskriminering og generalisering er en naturlig egenskab – vi gør det hele tiden igennem hele livet, ja vi gør det endda lettere for andre at diskriminere ved den beklædning vi tager på, det sprog vi taler og de værdier vi signalerer. Det kunne have været interessant at vide, inde for hvilke brancher diskriminering er mest udbredt – mit bud er at det er der hvor små virksomheder dominerer. Unge med anden etnisk baggrund diskrimineres sjældent ved tildeling af praktikpladser

”Mange unge med indvandrerbaggrund oplever, at deres forældre prøver at presse dem til et liv, som de ikke ønsker sig. Det handler om retten til det kærlighedsliv, den unge ønsker sig, men det handler også om konflikter om tørklæder, om at gå til fester med alkohol og andre konflikter, som opstår i mødet med den danske ungdomskultur.” Fra Radikale Venstres 10-punktsplan til bedre integration Hvor går grænsen mellem det offentliges indblanding og forældres ret til at påvirker deres børn i en bestemt retning? Bortset fra at der næppe er sammenhæng mellem de der lavede ballade i februar og generationskonflikter – er det da et godt spørgsmål, hvorfor det offentlige skal blande sig i at der er forældre der ikke synes at deres børn skal gå til fester med alkohol eller nødvendigvis mener, at den seksuelle lavalder skal have betydning for dem Og er det kun indvandrerforældre der helst ser, at deres børn gifter sig med nogle der ligner dem selv?

15-årige og alkohol 34% af drengene og 30% af pigerne i Danmark har været fulde mindst ti gange inden for det sidste år. 4% af drengene og 1% af pigerne i Frankrig har været fulde mindst ti gange inden for det sidste år. European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs

Fra ”Gud, Konge og fædreland” til ”Lighed, demokrati og velfærdsstat” ”Ved Børnenes Underviisning skal der i Almindelighed tages Hensyn til at danne dem til gode og retskafne Mennesker, i Overensstemmelse med den evangelisk-christelige Lære, samt til at bibringe dem de Kundskaber og Færdigheder, der ere dem nødvendige for at blive nyttige Borgere i Staten."

§ 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere, gør dem fortrolige med dansk kultur og historie, giver dem forståelse for andre lande og kulturer, bidrager til deres forståelse for menneskets samspil med naturen og fremmer den enkelte elevs alsidige udvikling. Stk. 2. Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

”Jeg har fortalt min mor at det ikke er så godt, at hun siger til min lillebror, at han skal slå igen, hvis nogen slår på ham i skolen” Mamet, ejendomsmægler med iransk baggrund

Er larmende adfærd resultatet af kulturel mangfoldighed eller mangel på opdragelse? Og gør det nogen forskel for hvordan det skal håndteres? Vi skal stå ved, at vi laver reglerne for det offentlige rum – og insistere på at de overholdes

Lakmustesten er hvad man kan gøre for de forudsætningsløse Hvis ovenstående er korrekt bør det give anledning til en række overvejelser om både organisering, metode og ikke mindst faglig prioritering

”Back to basics” Professionalisme er at påtage sig et ansvar, erkende egen begrænsning og opstille klare realistiske mål Undervises der i andet end objektive kompetencer og videnskabelige sammenhænge, bør undervisnings- materialet som minimum være offentligt kendt og tilgængeligt