Fremtidens byggeleder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Måske er I gode venner i et år,
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
Rundt om modstand mod læring – hvordan motiverer man?
Music: Nightengale Serenade
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Hvornår bider medierne på? Få dine budskaber igennem.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Musik: Nightengale Serenade
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Vi gennemførte en række interview ifm
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Måske er I bedste venner i et år,
AT-1 - efterspil 2013.
Interaktive test - Karakteristika & Nyskabelser
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Teambuilding - selvevaluering
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
IS-Strategi.
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Forening af krop og sind
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Hvad virker motiverende på dig når du arbejder med projektet ?
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Introduktion til Access (Access, del 1)
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Omgangstone og kollegialitet
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Styr på begreberne EUX - REBSLAGERVEJ.
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
 Er der modsætninger mellem dem?  Ytringfrihed er at man må sige sin mening og frihed under ansvar er at man skal stå til ansvar for sit udsagn  Hvad.
De formår at integrere julemarkedet godt med omgivelserne, fordi de har valgt at ligge den på broen hvor mennesker bliver nød til at passere hvis det.
Humor er en KOMPETENCE. Humor er en KOMPETENCE.
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
Afdelingen for Økologi Landbrugets Rådgivningscenter Rådgivning om samarbejde Vores udgangspunkt var Gode varige samarbejder bygger på tillid Det fik vi.
Handlingsalternativer
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
Eksamensangst. Fredensborg den 9 maj..
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
DIDAKTIKLABORATORIE Et laboratorium der arbejder med at udvikle et planlægningsværktøj. ”Et værktøj”, der kan hjælpe os til at se, hvordan Ord som ”Leg-
Dagens temaer –Baggrunden for personalepolitikken og servicetjekket –Regler og rammer i personalepolitikken –Den lokale proces: præsentation, forberedelse.
Introduktion + Filosofi, etik og etiske problemstillinger
BYGNINGSKONTRUKTØR THE MAN ON THE MOON
Sådan udvikler du din tro til modenhed
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Slagterbutikken - teori
Fortæl din makker hvad dine vigtigste arbejdsopgaver er.
Præsentationens transcript:

Fremtidens byggeleder …med afsæt i nutiden

Antal respondenter i Danmark: 7 Metode Så vidt muligt samme metode som anvendt af Chalmers Kvalitativt: Åbne spørgsmål Kvantitativt: Multiple choice/response Antal respondenter i Danmark: 7 ”Anbefalede, dygtige byggeledere”

Informanter Nr. Projektets størrelse Type af projekt Geografisk placering Type byggeleder (alder, køn, baggrund) 1 Meget stort Energirenovering af boligkomplekser Storkøbenhavn Midaldrende mand, ingeniør 2 Stort Ny sportshal Midaldrende kvinde, ingeniør 3 Gennemrenovering af eksisterende byggeri 4 Middelstort Ny tilbygning (undervisning og kontor) Yngre mand, bygningskonstruktør 5 Erhvervsbyggeri Ældre mand, ingeniør 6 Logistik/lager + kontorbygning Skåne 7 Ny tilbygning (laboratorier)

Modsætning

Byggelederens kendetegn Glæden og friheden ved arbejdet ”…Det sjoveste er at se noget, der bliver skabt, og den frihed man har…”

Byggelederens kendetegn Planlægning ”…Jeg bruger utrolig meget tid på at være på forkant og planlægge…” Mål Internt Overskud Arbejdsulykker

Byggelederens kendetegn Kundens betydning ”…Det værste er at have en bygherre, der ikke ved, hvad de vil…” Mål Eksternt Deadline Kvalitet/pris

Arbejdsopgaver og ansvar Adm. Team Proces At have overblik over processerne At have papirerne i orden At få gruppen til at samarbejde

Team Management ”…Man leder et projekt – men man leder også et team…”

Ledelse i praksis Ledelse i en presset situation   Skære igennem på byggemøder Skabe fornuft Fortælle folk konsekvenserne af deres handlinger Fortælle folk at de ikke performer Agere politisk Bevare overblikket i forhold til målet Uddelegere opgaver under konflikter Undlade at blive personlig

Metoder til at motivere ”…Vi gør det, at vi forsøger at være meget synlige, så folk kan se at vi er på pladsen, og får svar på deres spørgsmål […] hvis der er et eller andet, der skal gøres – så gør vi det. Vi render ikke rundt med skjorte og slips derude. Det gør vi bevidst…” ”…Det er i princippet frihed under ansvar. […] Jeg har rimelige vide rammer mht. hvad folk egentlig må, bare de gør hvad de skal…” ”…Det er vigtigt en gang imellem at stoppe op ved nogle milepæle og sige, ”Hør her venner. Det her arbejde var pisse godt.” Og så får de en pølse…”

Styring og værktøjer ”…Det vigtigste værktøj er vores byggemøder, hvor vi får kommunikeret ud…” ”…Et af de vigtigste værktøjer, der findes inden for byggeri er tidsplanlægning…” ”…BIM er meget oppe i tiden, men det er også bare et værktøj. Man skal fokusere på processerne...”

Byggebranchens fremtid Strukturfornyelse Procesfornyelse Værktøjsfornyelse Færre regler Mindre splid BIM   Mere bæredygtighed Præfabrikation Digitale værktøjer Flere kvinder Holistisk syn (eks. FM) ”…Byggebranchen er frygtelig gammeldags – og man kan sige, jeg er ikke rødstrømpe, og jeg synes jeg har et fantastisk job – men jeg har også kunne mærke, hvordan holdningen til piger har forandret sig…”

De fem byggesten

Viden ”…Vi har ofte praktikanter – jeg elsker at have praktikanter – de giver et friskt pust – og de siger alle sammen at dét og dét fag kan vi ikke bruge til en skid. Men jeg siger altid til dem, at det er forkert! Fordi når du har været ude i nogle år og kigger tilbage på din studietid, så bruger du stort set alt, hvad du har lært på én eller anden måde…” (Informant 1)

De fem byggesten

Fremtidens byggeleder ”…Vi skal være, bedre, bedre, bedre…”