UCC Genvej til Viden 3. Oktober 2012

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Om nærhed og distance mellem uddannelsesinstitution og praksisfelt
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Nonne historie.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Grafisk fortælling 2. Den dag, Mary skulle til visitationssamtale på Projekt VIA, glemmer hun aldrig!
James Bond går tur i en park...
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Det svære liv i en sportstaske
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Oktober 2012 ViTSi Elisabeth Kampmann Vitsi workshop 23. oktober 2012 Elisabeth Kampmann Ergoterapeut, cand.scient.soc.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Gymnasiekultur og elevdeltagelse
Darum skole 4. november 2013.
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
Inklusion, klasserumskultur og fravær
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Dansk 1. klasse.
Evidenskonference 2012 Familier med Posttraumatisk Stress-syndrom
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Kapitel 4 – nogle citater
Fortællinger fra kanten
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Cases for gruppearbejde - om vejledningsværktøjer og apotekspraksis Til vejlederdagen d. 20 januar eftermiddag v Lotte Stig Haugbølle.
Fortæl om din seneste succes i klasseværelset. Hvordan påvirker fraværet de klasser, du underviser?
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Procesværktøjer.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
Konference om fravær og frafald i de gymnasiale uddannelser
Omgangstone og kollegialitet
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
......der møder han en rigtig Bond-pige og stopper op....
Børn og unge med handicap siger deres mening
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Læreren som læringsleder
Præsentationens transcript:

UCC Genvej til Viden 3. Oktober 2012 Tekla Canger, Læreruddannelsen Zahle Sharmila Holmstrøm, Videreuddannelse UCC Lone Brøndsted, Pædagoguddannelsen Frøbel Lisbet Rask, Læreruddannelsen Zahle Lakshmi Sigurdsson, Læreruddannelsen Blaagaard/KDAS

Projektfokus Hvordan kan UCC’s grunduddannelser fremme praksisformer, der inkluderer og fastholder unge med minoritetsidentitet. Fokus: at undersøge institutionelle inklusions- og eksklusionsmekanismer at kortlægge uddannelsesinstitutionernes produktion og reproduktion af kategorier og kategoriseringer at udpege praksisformer, der kan fremme inkluderende praksis.

Metode Observation af undervisning Fokusgruppe-nterview med frafaldne studerende med etnisk minoritetsbaggrund Fokusgruppe-interview med studerende fra læreruddannelserne Zahle og BK og pædagoguddannelsen Frøbel Interview med undervisere fra lærer- og pædagoguddannelser

Teoretisk inspiration Gretty Mirdal: lykkelig selvforglemmelse Jacob Boye: uddannelseskulturer Jan Frederiksen: kulturel selvforståelse Thomas Gitz-Johansen: minorisering Stuart Hall: repræsentationens byrde

Analysekategorier Tålmodighed Strategisk deltagelse Anerkendelse af ressourcer Internalisering af uddannelseskultur

Den tålmodige minoritetsstuderende ”Lærerne, der siger, at det er fordi du er tosproget […] at opgaven ikke er gået særlig godt […]det er noget jeg faktisk har lært at leve med – jeg ved, at det er noget jeg kommer til at opleve igen i fremtiden – det har jeg oplevet før, det oplever jeg nu og det vil jeg også opleve i fremtiden, så det er jeg indstillet på – […] jeg kan godt forestille mig, at når jeg kommer ud på en arbejdsplads så vil jeg sikkert bliver udsat for noget lignende igen – nåja – det er fordi du er tosproget at det ikke er gået så godt. […]” (Zahle p12)

Tålmodighed Tålmodighed som en mere aktiv end passiv strategi. Tålmodigheden optræder som reaktion på omgivelsernes tendens til overkategorisering - etnicitet/ tosprogethed som forklaring på underpræstation (i undervisningen, med andre studerende og i praktikken)

I praktikken ”Jeg stod med hendes barn, og så er det lige uheldigt den dag hun står og råber af mig. Så går jeg selvfølgelig […] hen til lederen, […] hvor jeg sagde at jeg tror at denne her mor havde haft en lang arbejdsdag og jeg kunne se på hende at hun var søvnig, og hun var træt og irriteret, […] så stod jeg og fumlede med det barn, og så kunne hun så ikke forstå hvorfor hendes barn ikke var færdigt til levering. […] Så kom [institutionslederen] ind, og så siger han ”jamen jeg tror at grunden er, at hun ikke kunne lide at du stod med hendes barn mens du havde tørklæde på, så hun har kigget på dig med et helt andet blik end du tror. Så han undskyldte det hele tiden og satte det ind på den der vinkel ”du er muslim, og det er derfor alle de her ting sker for dig” (Frøbel p4)

I samarbejdet mellem studerende ”jeg er i studiegruppe med tre drenge, og den ene han spørger hele tiden ”nå men hvordan er det nu i din kultur? Gør I også sådan – holder I også jul” og ”hvornår er det? Og holder I også nytår og undskyld jeg spørger, det er fordi jeg er uvidende og ved ikke.. ” han spørger tit, og så forklarer jeg ham det så, ik (Zahle p11).

Internalisering af uddannelseskultur I KLM der sagde vi ikke noget - jeg sagde aldrig noget til KLM og da vi så kom ud og fik 10 og 12 til eksamen så var dem fra klassen sådan lidt.. ”nå, fik I det” I sagde aldrig noget i timerne og sådan noget” jamen vores fokus ligger bare og vores strategi er bare.. generelt siger jeg ikke så meget BK

Dialogisk selvfølgelighed Altså, jeg er en type der skal have lidt tid til at åbne mig op, så det tog lige en hel måned tror jeg der gik (ja) som faktisk er for lidt for at åbne mig op, men øh.. så det var jo at jeg var sådan ikke særlig aktiv, altså ikke særlig aktiv – altså inaktiv på den måde at jeg var der, men jeg kunne ikke sige så meget fordi jeg ikke er en type der kan bryde ind i en samtale (Zahle)

Strategisk afslapning ”De gange du for eksempel gerne vil have en afslappet dag, hvor du ikke har så meget lyst til at sige din mening, det er de gange hvor du også skal sige din mening.”

Lykkelig selvforglemmelse Gretty Mirdal: selvforglemmelse er noget, man (som etnisk minoritet) tillader sig. De studerende tillader sig at slappe af – dvs. de slapper af fra noget: hvordan man ideelt ’gør’ den gode studerende uddannelsens/lærernes bedømmelse af dig som studerende. De studerende er bevidste om, at det handler om deltagelse og sprog – det er her, at du skal være vågen og det er dette du kan vælge at slappe af fra.

Perspektiver Skabe mulighed for at minoriteter kan indtage forskellige positioner i og uden for undervisningen Kompleksitet - to yderpoler: Den farveblinde (jeg behandler alle lige uden at tænke på etnicitet, tosprogethed mv.) Den overkategoriserende (her fokuserer vi særligt på etnicitet/ tosprogethed/ mangfoldighed)

Diskussion Brud på etablerede uddannelsesmæssige logikker Opgør med en dialogisk undervisning? Klare grænser mellem profession/ fag/ undervisning og privatliv/ privatperson Retten til at være stille og lytte = forskellige former for deltagelse Klar formidling af faglige pointer – gode oplæg til forberedelse, klare opgaver