Projekt: <indsæt projektnavn>

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: <indsæt projektnavn>
Advertisements

Porteføljestyring
CSR-Review ®. CSR-Review® er et computer- program, som gør det nemt for alle virksomheder at skabe overblik, vurdere og evaluere alle deres aktiviteter.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.2.
Modul 1 - Processer.
Formål Definere og fastlægge projektets ansvarsmæssige struktur (HVEM?) Roller og ansvar Inddragelse af Interessenter Business Case Fremdrift Organisation.
Teststrategi Engrosmodellen
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
TAG EJERSKAB  FJERN BARRIERER  BESLUT PÅ STEDET
Kommunikation i projekter
Målsætning S.M.A.R.T Målsætningen: Ingen detaljeret målsætning
It-ledelse for ikke-it-chefer
Projekt: <indsæt projektnavn>
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Forandringsprocessens risici og den indre sammenhæng i processen
Den Regionale LEAN Enhed
Vores projektorganisering
Projekt: Styregruppens afslutningsmøde Version 1.0.
Den Regionale LEAN Enhed
Den regionale LEAN enhed, version 4 - juni 2012
Kompetent til at støtte livet med kræft
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Styring af styregrupper
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
IBC Kurser Ole Høyer 1 VVU Akademiuddannelse i Ledelse Lederskab Dag 3.
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.1.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Den Regionale LEAN Enhed
Den gode projektansøgning
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
Søren Kofoed Weeke Rambøll Management A A R H U S U N I V E R S I T E T Den administrative forandringsproces Justering af programmet På styregruppemøde.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
At deltage i projektarbejde
September 20031KUP - Projektstyring Formålet med projektstyring Formålet med projektstyring er at planlægge og styre et udviklingsprojekt, således at projektet.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Projekter Fredag den 2. november 2007 Maria Baun Lauridsen.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Ny styringsmodel og ny model for porteføljestyring i DR PMI netværksmøde Flemming Højskov Andersen, Porteføljechef,
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Copyright © Projektmodel for Beredskabsplan.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
AU IT projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Version 3.2 opdateret 13/ Formål:
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 2. JUNI 2016 AARHUS UNIVERSITET AU FÆLLES BESLUTNINGSMODEL - FOR PROJEKTER DER KAN INVOLVERE AU IT VEDTAGET.
Engrosmodellen - Kort status
Aftale format – Use cases
SUF - gevinstrealisering
Præ-projekt Planlægning Afslutning
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Statusrapport: [Projektnummer og navn]
[PROJEKTNAVN] 1. FORMÅL 3. ØKONOMI 4. PLAN 2. MÅL
[Indsæt projektnavn her]
Drejebog for kick-off workshop for styregruppen
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Systemejer organisation
Uffe Kjærulff STYREgruppemøde 25. maj 2018
Kvalitetssikring >Indtast projektnavn her<
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
Kravredaktion Arbejdsgrundlag for Kravredaktion OS2kravmotor
Adresseprogrammet - styregruppemøde
Adresseprogrammet Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative enheder og stednavne Møde i projektforum den 7. maj 2013.
Værktøj: Projektets organisation
Præsentationens transcript:

Projekt: <indsæt projektnavn> Opstartsmøde for styregruppen <indsæt dato for mødet> Anbefalinger Styregruppeformanden indkalder til styregruppemødet Der bør være tid til socialt samvær. F.eks. kunne mødet holdes eksternt og henover en aften med middag, og så der også er tid til socialt samvær Projektlederen bør deltage i mødet for at sikre ens opfattelse af projektet og sikre et godt samarbejde Version 1.0

Formålet med denne præsentation Denne præsentation kan anvendes som inspiration og vejledning til styregruppemødet, hvor projektet initieres og sættes igang Mødet er det første styregruppemøde, hvor styregruppeformand og seniorbruger(e) mødes. Projektlederen er identificeret på nuværende tidspunkt På nuværende tidspunkt, bør der være et projektoplæg og en foreløbig estimering af business casen for projektet Denne præsentation er en del af en guiden ”God praksis for effektivt styregruppearbejde” udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen, www.digst.dk . Version 1.0

Dagsorden Præsentation af styregruppemedlemmerne Projektets formål og projektgrundlag Krav til projekter over 10 mio. Den fællesstatslige it-projektmodel Styregruppens ansvar Projektets organisering og governance Projekttolerancer og styregruppens leveregler Projektets interessenter Projektets risici De løbende styregruppemøder De kommende ugers aktiviteter Andet Version 1.0

Præsentation af styregruppemedlemmerne Hvad er min baggrund? Hvad er rationalet bag min deltagelse i denne styregruppe? (Hvilke(n) organisation(er)/afdeling(er) repræsenterer jeg? Hvordan skal jeg bidrage til, at projektet bliver en succes og hvilke interessenter kommunikerer jeg med i den forbindelse? Hvilken erfaring har jeg med styregruppearbejde? Hvilke erfaringer har jeg med projektarbejde? Version 1.0

Projektets formål og grundlag Gennemgang af Projektoplæg Hvad er projektets formål og mål? Hvad er projektets omfang og forventede leverancer? Hvilke succeskriterier har projektet for dets gennemførelse? Gennemgang af foreløbig Business Case Hvad er de budgetterede projektudgifter? Hvilke gevinster forventes opnået, og hvem er ansvarlig(e)? Version 1.0

Krav til projekter over 10 mio. kr. It-projekter med budget på 10 mio. kr. eller derover skal indmeldes til Statens IT-projektråd senest ved afslutning af projektets analysefase og inden anskaffelsesfasen. Ved indmeldelsen indsender ministeriet projektets risikoscore, Business Case og PID (herunder kvalitets- og gevinstrealiseringsplan) til sekretariatet. Derefter skal projektet halvårligt indrapportere projektstatus til Statens IT-projektråd Højrisiko projekter og projekter over 60 mio. kr. Hvis et projekt vurderes til at have en højrisikoprofil kan Statens IT-projektråd indstille det til et eksternt review. Alle projekter over 60 mio. kr. kan forvente et eksternt review. Ved reviewet tilknyttes et rådsmedlem og en ekstern reviewer. Reviewet skal give projektejeren konkrete anbefalinger til, hvordan projektets risici kan håndteres og minimeres. Igangværende projekter Igangværende projekter, som har afsluttet analysefase og er i gang med anskaffelse eller projektgennemførelse før den 1. januar 2011, skal ikke risikovurderes af Statens IT-projektråd. De skal blot indgå i IT-projektrådets overblik over igangværende projekter. . Version 1.0

Den fællesstatslige it-projektmodel <indsæt tegning fra de laminerede ark.> Version 1.0

Styregruppens ansvar Roller og ansvar Medlemmernes roller mht. ansvar og kompetencer Få fastlagt evt. andre roller, der skal bemandes De 3 ledelsesprincipper for styregruppen Tag ejerskab Styregruppen påtager sig aktivt sit ansvar og dermed sin ledelsesrolle for projektet. Styregruppemedlemmerne skal erkende et medansvar for at projektet lykkes og arbejder for at mål og evt. gevinster opnås Fjern barrierer Fjernelse af barrierer handler om at sikre at projektet kan gennemføres så gnidningsfrit som muligt og uden forsinkelser. Barrierer kan være alt fra manglende faciliteter til modstand mod projektet. Beslut på stedet For at undgå, at projektet ender i en venteposition, er det vigtigt at styregruppen træffer beslutninger på styregruppemøder og ikke er nødt til at afvente at beslutninger bekræftes andet steds Med hensyn til roller, kan det anbefales at se rollebeskrivelserne i den fællesstatslige it-projektmodel eller i guiden for styregrupper. Version 1.0

Projektets organisering og governance Projektets organisatoriske elementer <indsæt tegning – kan omfatte projektkontor, testenhed, arkitektenhed, ændringsforum, kravstiller-enhed, referencegruppe m.v.> Version 1.0

Projektets organisering og governance Opgavefordeling mellem styregruppemedlemmerne Få fastlagt beslutningskompetencen, rapportering og aktivitetsansvar mellem styregruppen og program og/eller porteføljeledelsen Få fastlagt det rette rapporteringsniveau fra projektet til styregruppen og øvrige interessenter Få fastlagt krav for godkendelse af faseovergangsrapport. Version 1.0

Projektets organisering og governance Særligt om agile projekter Styregruppens roller og ansvar er principielt det samme Der bør eksistere formål, overordnede forretningsmæssige krav samt de normale rammer for et projekt i form af tidshorisont, økonomi, kvalitet, omfang/afgrænsninger, ønskede gevinster og risici. Den konkrete detaljerede udformning af løsningen besluttes i løbet af projektet i et antal iterationer. Der vil i projektet skulle træffes mange forretningsmæssige beslutninger og foretages prioriteringer, hvilket lægger pres på seniorbrugerrollen, som skal være opmærksom på, at få tildelt faglige erfarne og kompetente brugerressourcer til projektet. Der bør samtidig etableres klare regler for, hvornår og hvordan beslutninger skal eskaleres til styregruppen. I forhold til de daglige beslutninger, som træffes i et agilt forløb, bør styregruppen uddelegere beslutningskompetencen til projektlederen inden for en aftalt tolerancegrænse Version 1.0

Projekttolerancer og styregruppens leveregler Få fastlagt faste møder og deres frekvens Få fastlagt agenda og referat (indhold, format og godkendelse) Få sikret beslutningskompetence til stede ved møder (hvordan håndteres afbud, suppleanter, m.v.) Få fastlagt ønskede fora, knyttet til projektorganisationen Hvilke tolerancer kan projektlederen træffe beslutninger indenfor: Antal dage?, økonomi?, risiko type? Hvilke beslutninger kan styregruppen træffe over e-mail, og hvornår kræver det fysiske møder? Hvilke beslutninger har styregruppeformanden bemyndigelse til at træffe alene? Hvilke vidensdelingsmodeller skal hhv. styregruppe og enhederne benytte (projektværktøjer, porteføljeværktøjer mv.) Version 1.0

Projektets interessenter Identifikation og vurdering af de væsentligste interessenter Interessent Område i projektet der har interesse Interessentens holdning til projektet og mulige reaktion Interessentens betydning for projektet (inkl. overvejelser om håndtering/inddragelse i projektet)   Interessentskemaet stammer fra den fællesstatslige it-projektmodel . Version 1.0

Projektets risici Revurdering af de risici, der er beskrevet i den foreløbige business case Id Risikobeskrivelse Konsekvens Handling Pris S K S*K Ejer Det anbefales at projektets risikoanalyse fremsendes til mødedeltagerne, da den er for omfattende til at indarbejde i denne præsentation. Version 1.0

De kommende ugers aktiviteter <Indsæt kommende ugers aktiviteter til gennemgang> Det anbefales at styregruppemedlemmerne modtager regnearket ‘Styregruppens aktiviteter opdelt på faser’, da det indeholder en oversigt over alle de væsentligste aktiviteter der skal gennemføres. Sker det, kan ovenstående tabel udgå og regnearket gennemgås for analysefasen. Version 1.0

Andet Version 1.0