i Ungdomsuddannelserne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Bestyrelsens overvejelser om LOS' fremtidige arbejde Bestyrelsesformand Kim Simonsen.
Vejen til uddannelsesvalg – Har vi frihed til at forme os selv?
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Det svære liv i en sportstaske
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Midtvejsseminar Læringsmiljø på hhx
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Evaluerings-, erfa og udviklingsmøde Studiepraktik 2012.
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Evaluering af introkurser Hvilken uddannelse har du besøgt? AntalProcent STX19125,0 HHX8310,9 HF111,4 HTX10113,2 Sundhed, omsorg og pædagogik547,1.
Optagelseskrav på hf Afsluttet 10. klasse og direkte på hf
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Hvor der er fokus på klimaet.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
Dansk 1. klasse.
Virkelighedsnært Undervisning USA USA Bål Undervisning Fed fredag Klatring Aktivtur Dit eget projekt Kreativ Bål Selvtillid Maddag Teambuilding IT-baseret.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Fortællinger fra kanten
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Verdens 7 underværker….
Verdens 7 vidundere.
Hold fast, hold ud eller hold igen
FOKUSOMRÅDEUDFORDRINGBEDRE SERVICE Service på biblioteket Vi vil gerne se om kunderne synes vi giver en god service. Biblioteket får besøg af ca. 20 mennesker.
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Fakta om unge Alle skal have en uddannelse 96% starter
Matematik i 4 klasse.
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Interaktivt event for unge og voksne. Mekanismer i global handel gøres levende.
1 Silkeborg Kommunes møder med borgeren – hvad har vi gang i?
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Spørgeundersøgelse - Besøgsdag 2015
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Stxstudentereksamen.
STX Uddannelse.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Unges uddannelsesvalg
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Mit valg - PowerPoint 1. ”Sofie går i 9. klasse, og hun er meget usikker på, hvad hun skal vælge. Sofie synes, det er svært, og hun tænker meget på,
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Præsentationens transcript:

i Ungdomsuddannelserne Frafaldstruede i Ungdomsuddannelserne

Grønløkkeskolens 10 klasse center: Kirsten M. Pedersen, Bo L. Hansen, Lars Madsen SoSU skolen: Rasmus Kaad-Hansen HTX-Christiansbjerg: Margrethe Kofoed, Alice Jacobsen Aarhus Katedralskole: Peter Thyssen, Karen Vibe-Pedersen Kochs Skole : Lars Stubkjaer Barslev

Folkeskole Forståelse for den vertikale fødekæde. - Besøge hinandens undervisning og udveksle erfaringer Folkeskole STX XXX HTX 10.klasse SOSO

Faglige besøg: Fortsættelse af arbejdet fra sidste periode nu med nye skoler. Elever og lærer fra Kochs skole lavede forsøg i biologi med elever fra Katedralskolen Maria- 1.n: Tanker om besøget af Kochs skole:

Jeg synes, det var en fin måde at udfordre os på. Jeg oplevede, at jeg lige pludselig blev usikker og manglede ord, og så kræver det lidt ekstra at sætte sig ordentligt ind i tingene, så man kan forklare dem videre. Man lærer rigtig godt af at forklare det videre, specielt når det er til nogen, der ikke er helt på samme niveau fagligt som 1.g’ere.

De fleste af eleverne fra Kochs skole virkede til at nyde chancen for at belære en gymnasieelev, og det var fedt at se, hvordan nogle af dem gik meget op i det og var klar på at lære noget nyt. Som jeg vist fik sagt i timen, synes jeg, eleverne burde være to og to sammen med en eller flere gymnasieelever, så de ikke er bange for at sige noget. Desuden var deres lærers engagement meget opmuntrende.

Jeg tror, der er muligheder i et samarbejde med grundskoleelever, såfremt de er seriøse og klar til at hænge på – eller i hvert fald prøve på det – når de deltager i undervisning på vores niveau. På den anden side kræver det også, at gymnasieeleverne er seriøse, da det er udfordrende at skulle forklare biologi-begreber, man måske har svært ved at formulere, så de bliver letforståelige.

Individuelle praktikforløb: 5 elever fra Grønløkkeskolen Individuel praktik 3 dage i januar i to 1.g klasser på Katedralskolen

Alternativ til normal brobygning. Forslag: Alternativ til normal brobygning. Faglige besøg for hele klasser med deres egen lærer til de forskellige ungdomsuddannelser. - sammenhænge, der er fagligt relevant i klassen. Visiterede individuelle praktikforløb for enkelte elever -meget i tvivl om, hvor de skal fortsætte efter 10. klasse. Tænketank: forsøgsbaseret ordning for Grønløkkeskolens 10. klasser.