Nationalparkmøde Anne Sophie Gamborg Dansk Skovforening 7. september 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Virksomhedens interessenter
Advertisements

Etablering af virksomhed
At forholde sig professionelt Anne Skov
Hvad gør livet så værdifuldt?
Afkobling af stivelsesstøtte
Dansk Skovforenings foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 25. november 2009.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Alle vores sponsorere skal betragtes som samarbejdspartnere
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
POLITIK LEDELSESSYSTEM
Aktiviteter i naturen Hyttetur
Coop Bank.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Medarbejdermøde 11. september Orientering om ASB’s strategi og udvikling  Hvordan klarer ASB sig lige nu?  Får vi flere penge og mere plads i.
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Alle har ret til en rig natur.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kodeks for offentlig topledelse
Grønt Flag Grøn Skole Undervisning om miljø og bæredygtighed Grønt Flag Grøn Skole handler om virkelige miljøspørgsmål og spørgsmål om bæredygtighed innovation.
set fra ledelsens side ved Områdeleder
Grundlæg din succes med en langsigtet strategi Derfor er en strategi vigtig – også på landbrug. Mikael Vest 10. januar 2007.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Natur og Vildtpleje – ”Så svært kan det være”
DN - Hvem? Hvad? Hvordan? Forstå organisationen Forstå organisationen DN’s ”hovedstol” DN’s ”hovedstol” Afdelingsbestyrelsens rolle Afdelingsbestyrelsens.
Lokale grønne partnerskaber
Skov- og Naturstyrelsen
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Frivillighed på kommando findes ikke
Ledelse i forskellige retninger
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
Kapitel 1 Virksomheder og ejerformer.
Nyt liv i Uldum Kær Miljø milliard projekt Ca. 200 private lodsejere I alt 10 mio. kr. Naturstyrelsen 9 mio. kr. LAG 1 mio. kr. Erstatning.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Konsulentmøde Tilskud til skov juni Dagsorden kl – 9.45 Ankomst – kaffe og brød kl. 9.45Velkomst Kl Tilskud -Grønne driftsplaner -Landdistriktsprogram.
Michael Stoltze biolog, ph.d. og forfatter,
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Nationalparkerne i lyset af den øvrige naturforvaltning Per Christensen Aalborg Universitet.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Skov- og Naturstyrelsen - Thy. Lovgrundlag - uddrag Nationalparker ledes af uafhængige fonde Bestyrelserne består af lokale medlemmer Ejendomsretten.
Nationalparker i Danmark Hvad betyder det for landbruget i Thy? Ved gdr. Niels Jørgen Toft Pedersen Formand for LandboThy.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Skal vi have Nationalparker i Danmark? Jens Haubroe Landmand Indlæg 5.1_3.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Mission HVORFOR er vi her og hvad vil vi opnå ? DVL skaber gode vandreoplevelser for hele livet, hvor vi får mere end vandring Socialt samvær Det er sikkert.
Motivation i MED arbejde Motivation i MED arbejdet trods ugunstige vilkår, Muligt? Ja! Nemt? Både ja og nej, men absolut muligt og spændende. Hvad koster.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/ November 2008 John Ingemann.
Armslængdeprincippet. Hvad er armslængdeprincippet? Armslængdeprincippet består af tre punkter: Politikerne fastlægger de økonomiske og lovmæssige rammer.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Virksomhed: SedumEksperten Præsentation af: Kåre Noer I faget: Speciale LA
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune
Reykjavik den 27. september 2016
Bestyrelse – hvad er det?
Mere MOST - mindre fravær
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentationens transcript:

Nationalparkmøde Anne Sophie Gamborg Dansk Skovforening 7. september 2010

Fakta om Skovforeningen •Formål: At fremme danske skov- og naturejeres erhvervsmæssige og faglige interesser og ejernes mulighed for at bevare og udvikle naturværdier. •Cirka 500 medlemmer ud af Danmarks skovejere. Både private og kommuner er medlemmer. Desuden personlige medlemmer og firmamedlemmer. •Cirka ha totalt medlemsareal ud af ha ikke-statsejet skov.

Skovforeningens værdigrundlag Danmarks skove og natur rummer uerstattelige og meget forskellige værdier, både for ejerne og for samfundet. Denne mangfoldighed af værdier bør udvikles og sikres for fremtidige generationer af ejere og borgere. De vigtigste midler er: •Ejerskab der sikrer kontinuitet og langsigtet ansvarlighed i udviklingen af skovenes og naturens værdier. •Økonomi der sikrer bæredygtighed og mangfoldighed i udviklingen af skovenes og naturens værdier. •Faglig viden og åbenhed der sikrer kvalitet i udviklingen af skovenes og naturens værdier. •Handlefrihed der sikrer motivation og kreativitet for skovenes og naturens ejere og ansatte. •Et omdømme for skovenes og naturens ejere og ansatte der sikrer omverdenens tillid, lydhørhed, samarbejde og betaling for skovenes produkter.

Vision At skov- og naturejerne belønnes for at skabe værdier - og derved motiveres til at skabe yderligere værdier i skovene og naturen. Mission At fremme skov- og naturejernes viden, handlefrihed, omdømme og muligheder for at skabe værdier i skovene og naturen.

Dette er ikke bare en tosidet konflikt …. Benyttelse Beskyttelse

… men et trekantdrama Benyttelse Beskyttelse Skovejeren

Hvorfor er det så nemt at glemme skovejeren? •Mere end 99 % af befolkningen er ikke skovejere. • skovejere er ikke nogen betydelig vælgergruppe. •Skovejere anses ofte for rige og priviligerede – så hensynet til deres interesser kan synes mindre vigtigt

Men skovejeren ER afgørende for friluftslivet i skovene •Skovejerens handlinger påvirker både friluftsliv og naturbeskyttelse. •Skovejeren er den eneste der har overblik over aktiviteter og særlige hensyn i skovene. •Skovejeren kan sikre de bedste rammer for særlige aktiviteter - fx når det gælder tid og sted.

Hovedsynspunkter om friluftsliv •Danskerne skal have gode muligheder for gode naturoplevelser. •Lodsejerne har en nøglerolle. Samarbejde er i alles interesse. •Adgangsreglerne fra 2004 er en glimrende platform. •Intet behov for nye regler •Negative konsekvenser af at udvide adgangsretten

Hvad bør gøres lige nu? •Skatteyderne kunne få bedre oplevelsesmuligheder hvis pengene også blev brugt på de 79 % af skovarealet der IKKE ejes af staten. SNS får 200 mio til friluftsliv og natur. Alle ordninger til private er suspenderet i øjeblikket. •Lav en licitationsordning der sender skovejerne i konkurrence imod hinanden om at skabe natur og oplevelsesmuligheder: Tilbyd et fast beløb og skriv en ønskeliste, gerne med geografiske prioriteringer. •Vælg så de tilbud fra skovejerne, der giver mest for pengene.

Formål •I områderne bør NATUREN, kulturhistorien, friluftslivet, lokalområderne og erhvervsudviklingen styrkes. •Skovforeningen arbejder for at udvikle skovejernes muligheder i naturområderne – og for at sikre FRIVILLIGHED og BETALING til ejerne.

Psykologiske problemer •Dårlige erfaringer fra fortiden: ”SYSTEMET TRYNER LODSEJERNE OG BETALER MINDST MULIGT”. •Dårlig start på nationalparksagen: Friluftsrådet, med ret til at uddele Miljøministeriets tipsmidler, kom med 20 millioner og tilsidesatte enigheden i Wilhjelmudvalget - både om navn og pilotområder. •Frygt for fremtiden: At myndighederne, presset af grønne organisationer og populistiske politikere, majoriserer lodsejerne, som altid vil være et mindretal. Mistillid får lodsejerne til at vælge det sikre: Den vetoret de (måske) har fået.

Tillidsskabende foranstaltninger Politikere og myndigheder bør MELDE KLART UD: •at de har PENGENE •at de erkender at PSYKOLOGIEN er afgørende, og at de vil genvinde lodsejernes tillid. Lad tiden arbejde. •at lodsejerne bliver INFORMERET tidligt og fyldestgørende om de planer der kan påvirke dem. •at FRIVILLIGHED er forudsætningen – men hvor langt rækker lodsejernes vetoret? •Hvad er LOKAL OPBAKNING og hvordan måles den? •Det skal være en GOD FORRETNING for lodsejerne at blive pålagt begrænsninger og at levere særlige ydelser.