Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde."— Præsentationens transcript:

1 Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde

2 Årsmøde - dagsorden 1.Valg af dirigent 2.Bestyrelsens årsberetning 3.Valg - bestyrelsesmedlemmer - suppleanter 4.Forslag fra medlemmerne 5.Eventuelt

3 Hvad er DN? - fortalt helt kort DN er en privat forening, der ikke modtager statsstøtte. DN’s midler stammer fra medlemskontingenter og bidrag. DN har 133.000 medlemmer - det er lige så mange som alle de politiske partier til sammen. DN har knap 1600 aktive frivillige, der arbejder for naturens sag lokalt.

4 DN’s rolle i samfundet DN spiller en betydelig rolle i samfundet: Ved politisk lobbyarbejde. Som største grønne organisation med knap 1600 aktive frivillige fordelt ud på hver kommune i landet. Eneste organisation der varetager naturens interesser, når kommuner og myndigheder går for langt i dispensationer. Ved at have høringsret, klageret og ret til at rejse fredninger.

5 DN’s arbejde - nationalt og lokalt Fredninger Den ’store’ og den ’lille’ natur (Natura2000 og §3-områder) Skov Truede dyr og enkelte arter (fx hasselmus og sorte egern) Rent drikkevand Industrien og landbrugets forurening Klima og miljøspørgsmål Grøn livsstil, økologi - og meget mere

6 Naturens lokale advokat Både lokalt og nationalt er DN ”Naturens advokat”. Det betyder, at den lokale DN-afdeling: Deltager i kommunens planlægning med bemærkninger til lokalplaner, kommune- og affaldsplaner. DN har høringsret. Kan klage over en række afgørelser, som kommunen træffer (naturbeskyttelsesloven m.v.). DN har klageret. I mange tilfælde er sparringspartner for kommunen om natur-, miljø- og planlægningssager.


Download ppt "Danmarks Naturfredningsforening Velkommen til årsmøde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google