Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Har VIP’ere en formidlingsforpligtelse – og hvor langt rækker den i givet fald? Praksisudvalgets konference 23/ om forskningsformidling Oplæg ved.
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Erfaringer og resultater fra rengøring – I hospitalsmiljøer
Psykisk arbejdsmiljø.
Rengøring på arbejdspladsen – trivsel og sikkerhed Problemer – Udfordringer - Løsninger Rådet for Bedre Hygiejne: Seminar 4. april 2013 Rengøringsproblemer.
Egenkontrol.
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Gå-hjem-møde om hygiejnestandarder
Introduktion til kriterium 4 Partnerskab og ressourcer Excellence netværk 2004 Jørgen Kjærgaard.
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøcertificering
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Svømmebadsregler og undersøgelser for at forbedre regelgrundlaget Linda Bagge By- og Landskabsstyrelsen.
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
Hygiejne som strategisk indsats
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Region MidtjyllandKoncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø. www
Viima – intelligent rengøring
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Måling og vurdering af rengøringskvalitet
Arbejdet med åbne standarder – fokus på implementeringen af B 103 Oplæg ved 3. workshop for it-governance 21. februar 2007.
CE-mærkning CE-mærket er ikke et kvalitetsmærke og har aldrig været tænkt som sådan. CE-mærket er et mærke, der giver tilladelse til at markedsføre et.
Den Danske Kvalitetsmodel og relationen til øvrigt kvalitetsarbejde Præsentation ved cheflæge Hans Peder Graversen, afdelingschef.
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Dansk Landbrugsrådgivning Mærkevarer – eller bare sikre produkter? Aftagerne forlanger sikre fødevarer – hvordan honorerer vi kravene? v/ Klaus Bergulf.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Hygiejne og politik politik for hygiejne Rådet for Bedre Hygiejnes konference d. 6. februar 2014 Dennis Andersen
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Hvad er mål/resultat (output)?
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
Fronthouse workshop 8: Derfor skaber forsøgsprojekter fremtidssikrede renoveringer NCC. 16. Juni 2011 Søren Terkildsen, Ph.d-studerende, BYG:DTU.
MRSA uden grænser - Behov for helhedssyn i sundhedsindsatsen
Documentation methods
Et OPI samarbejde YOKE interaction design / Århus Kommune, MSO.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt
©SCKK - KVIK læringsmiljø om arbejdsgange Hvorfor måle? Tilfredsstille eksterne interessenters behov Få fokus på fakta Få overblik over hvad tid og ressourcer.
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
Kortlægning af maskinpark Identifikation af reservedele
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Akkreditering: en ny strategi og proces på hospitalerne i Region Midtjylland Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen, Kvalitet.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Google Glasses på hospitals- skadestuer i Region A.
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
IT & Økonomiafdelingen Bemanding og primære funktioner Reception: Tina og Marianne Økonomifunktionen: Lis, Tenna, og Maria (elev) IT-funktionen: Erik,
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Overflader, Hygiejne, Miljø og Innovation Udvikling af bedst praksis rengørings-procedurer Torsten Slotsbjerg.
Velkommen til Intern Surveyor Uddannelse Indledning Indhold: Hvorfor intern survey? Kursets formål & indhold Kursets form og materiale Lektion.
Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”
Procesorientering Indhold: Hvad er en proces? Procesorientering og effektiviteter Systemorientering Lektion 3.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Rengøring på skoler Gør du rent på en skole,
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Viden indbygget i hverdagen - arbejdet med standarder og kvalitet
Rengøring på kontor Gør du rent på kontor,
dag- og døgninstitutioner
Model for scoring og prioritering af digitaliseringsprojekter
Indkøbsmuligheder på SKI’s aftaler
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Hvem ved hvad? Rådet for bedre hygiejne
Hospitalsinfektioner – det fagprofessionelle perspektiv
Ernæringsassistent, 1. skoleperiode elevudgave
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Flergangsklude – bomuld eller mikrofiber fordele og ulemper
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services Fremtidens Service Udviklingschef Anne-Lise Schjønning ISS Facility Services

Services med daglig indflydelse på hygiejne Rengøring Manglende lovgivning på området ! INSTA 800 (System til fastlæggelse og bedømmelse af rengøringskvalitet) og f.eks. DS 2451-10 (Krav til rengøring) Hospitaler Kræver uddannede medarbejdere i INSTA 800 og DS 2451-10 Skoler INSTA 800 og DS 2451-10 (uddannede medarbejdere) Fødevareindustrien Myndighedskrav, Kontrol og egenkontrol Kontorer Bedre hygiejne og indeklimavurdering

Hospitaler - rengøring Licitationskrav Myndighedskrav Ved udbud på hospitaler forlanges kravene i DS 2451-10: Krav til rengøring. Stiller krav til udbyder om, at tage stilling til hvilke hygiejneniveauer lokalerne på et hospital skal inddeles i DS INSTA 800: System til fastlæggelse og bedømmelse af kvalitet DS 2451- 8 : Krav til vask og håndtering af tekstiler til flergangsbrug og DS 2451-2 : Krav til håndhygiejne Tid contra systemer Hygiejnestandarden fokuserer på de patientnære områder. (10 kritiske styringspunkter) Hygiejnestandarden stiller nogle specifikke krav. (Arbejdsprocesser, redskaber m.v.)

Hospitaler - rengøring Kontrol og egenkontrol De fleste hospitaler er i dag akkrediteret. På de hospitaler hvor vi har kontrakten i dag, er vi en vigtig del af akkrediteringen. Vores systemer skal beskrives og godkendes, og vi skal bestå akkrediteringen lige såvel som hospitalet og hospitalets eget personale Statistisk kontrol i.f.t. INSTA 800 Kontrol af hygiejne i.h.t. 2451-10. (Hygiejne, beklædning, arbejdsprocesser) Effektivitet gennem rengøring/hygiejne Vores dilemma er, at hygiejnestandarderne og INSTA 800 ikke er et lovkrav. Hospitalerne kan frit vælge hvilke dele af standarden de ønsker / vil betale for. Rengøringen bliver ofte nedprioriteret

Hospitaler – Fremtidens muligheder / services Desinfiktionssystemer til bekæmpelse af f.eks. MRSA. (Sterinis-robot) Udvikling og dokumentation udført af mikrobiologer omhandlende éngangsklude – viser bedre hygiejne end flergangs-kluden. Betyder samtidig højere omkostning til materialer, men giver mulighed for en optimal arbejdstilrettelæggelse

Skoler – Fremtidens muligheder / services Vejledning omkring hygiejne på fx. skoler, børneinstitutioner – er at foreslå institutionerne at anvende hygiejnestandarden, der også kan dækker disse områder. (Afdække kritiske områder) Nulstilling af skimmelsvampe ved fugtskader. (Sterinis)

Fødevareindustrien – rengøring Myndighedskrav Microbiologisk bedømmelse Visuel vurdering Hygiejnisk Design. (Lovkrav til design af maskiner og udstyr) Kontrol og egenkontrol Entydighed i bedømmelse. (Samarbejde med Slagteriernes Forskningsinstitut, Swedish Meat m.fl.) Effektivitet gennem rengøring/hygiejne Helhedssyn på rengøring. (Totalomkostninger bedømmes ved udvikling af maskinel og design)

Fødevareindustrien – Fremtidens muligheder / services Vurdering af kontamineringsrisiko. (Bygninger og maskiner) Systematisering af vedligeholdelsesopgaver. (Fokusering på totaløkonomi) Alternativ desinfektion. (UVC lys eller Ozon)

Kontorer - rengøring Afdækning af risici – inden for specifikke områder i kontormiljøet Sanitære områder Støvdepoter – generelt Kantineområder IT- og telefonudstyr (Risici-områder) Indsats mod risici for overførsel af smitte via fællesbrugerudstyr: telefoner, fax, kopi, IT-tastaturer, medikoteknisk udstyr o.l. Regelmæssig rensning

Kontor – Fremtidens muligheder / services Effektivitet og indeklima (Vurdering ud fra totaløkonomi) Menneskers produktivitet i forhold til indeklima – DTU undersøgelse (op til 10% forringelse af arbejdsevnen) om varme ctr. produktivitet – herunder støj, støv og smuds Fastlæggelse af kvalitetsniveauer til imødegåelse af indeklimaproblemer Optimering af metoder og systemer

Gode eksempler på forbedrende projekter INSTA 800 Hygiejnestandarderne 2451-10 2451-2 2451-8 Kræver uddannelse af medarbejderne Giver optimal mulighed for god hygiejne Udvikling af nye værktøjer Sterinis Cleaning Excellence Éngangsklude

Gode eksempler på forbedrende projekter ISS er ét led i en lang række af aktører på samfundets arbejdspladser / institutioner der bidrager til, at grundlaget for Fremtidens Service skabes i dag og implementeres i morgen I den sammenhæng er det vigtigt, at alle aktører involverer hinanden