Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta og Dorte Fensteen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
Læring og læringsressourcer i en læringscenteroptik
At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Studieteknik i studievejledningen Ved Katrine Berke, decentral studievejleder på Det Samfundsvidenskabelige Basisår.
Hvad kan gøre energiundervisningen engagerende og lærerig?
Miljøråd på Læreruddannelsen Zahle (Kommissorium) Der oprettes et miljøråd på Læreruddannelsen Zahle i forbindelse med deltagelse i projektet Grønt Flag.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Lærerprofessionen.
Det udvidede klasserum
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Nyt ansvar.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Historisk Atlas Lancering af brugstedet.dk 12. april 2012 Introduktion.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Fagdidaktisk kursus i religion
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Vision Danmark aktiverer sin gæstfrihed under klimakonferencen.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Innovation i AT/SO.
Læring og viden Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
Et fagligt løft af folkeskolen.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Innovation, faglighed og motivation Danmarks Læringsfestival 2015 Thomas Schausen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Ved Lauta Innovation i historiefaget Kirsten Oldenburg Lauta og Michael Thing Innovationskonference UVM efterår 2014 ved Lauta.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
1 CSR er mere end virksomhedernes sociale engagement - CSR i Danmark / Steen Vallentin Inst. f. Ledelse, Politik og Filosofi CBS Center for Corporate Social.
Ny regering, nye tider – dag 1
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
BORGERNE SKABER RAMMERNE FOR KRÆFT CAFÉ I VARDE KOMMUNE.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Vision mission værdier handleplaner
Entreprenørskab og innovation. Definition 4 Handling Kreativitet Omverden Personlig.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
”… hvis du kigger på de personer der arbejder i virksomheden, så er der en overrepræsentation af selvgjorde, selvmotiverede, selvdrevne mennesker med et.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs.
Entreprenørskab og innovation. Definition 4 Handling Kreativitet Omverden Personlig.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
To AT-forløb Verdensbilleder En iscenesættelse af atombomben.
Masterplan for Uddannelse og Job
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
hf – med fokus på sundhed, velfærd og innovation (VUF og UCD)
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Hvem er Business Region North Denmark?
Præsentationens transcript:

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta og Dorte Fensteen

Hvordan navigerer vi i det hyperkomplekse samfund? GL/Mandag Morgen Viden skal ikke bare serveres, men skal give genklang i eleven/kursisten Motivation og engagement er centrale drivkræfter for læring Viden og læring skal give mening! Gymnasieskolen skal give de unge værktøjer til at håndtere omskiftelighed. Kompetencebegrebet udvides. Elever tilegner sig kompetencer, der gør dem i stand til at forstå, håndtere og navigere fagligt, socialt og personligt i forhold til det fremtidige samfund. Eleverne skal lære at tage ansvar for og påvirke de sammenhænge, de indgår i. Verdensborgere / demokrati. Det drejer sig ikke mindst om egenskaber som handlekraft, målbevidsthed og kreativitet. Uddannelsessystemer bygger på en snæver definition af akademisk intelligens, som ignorerer deres ansvar for at udvikle menneskets kreative evner.

Hvordan kan viden komme i spil? Vigtigt er, at eleverne lærer at arbejde løsningsorienteret og med reelle problemstillinger. Samarbejde med virksomheder, institutioner, kommuner, andre uddannelsesinstitutioner, mm Arbejder med idégenerernede og kreative processer vigtigt er også, at eleverne lærere at omsætte akademiske viden til et ”produkt”, der er til gavn / skaber værdi for andre end dem selv. Faglige problemstillinger og løsninger hertil skal kunne formidles

En Definition Vigtigt er, at eleverne lærere at arbejde med den virkelige verdens virkelige problemstillinger, ved at samarbejde med virksomheder, institutioner, kommuner, andre uddannelsesinstitutioner, mm og vigtigt er også, at eleverne lærere at omsætte akademiske viden til et ”produkt”, der er til gavn / skaber værdi for andre end dem selv. Innovation er udvikling af nyskabende måder at håndtere og anvende viden på i spændingsfelt mellem skolen, samfundet og offentlige og private organisationer, ved hjælp af kreativitet og ideer skal eleverne omsætte viden til et ”produkt” der er til gavn /skaber værdi for andre end dem selv . Innovation og entreprenørskab handler om:   •Aktivt og konkret at engagere sig i sin omverden gennem det faglige stofindhold •Om at se muligheder •Om at være nyskabende / idéudviklende og kreativ •Om at gøre ideer til virkelighed og dermed skabe nye ideer •Om at formidle ideerne

Eksempler påforløb fra 2009-2012 Arken: Warhol/Basquiat + menneskerettigheder Vidensmesse: NV- forløb 2010/11/ + 11/12 CSR-strategier udarbejdes til F.L. Schmidt / Mærsk Blood in the mobile Kampagne Partivideoer til ungdomspartier Samarbejde med Womex – musikvideoer og produktioner Trafficking kampagne Social Entreprenørskab i samarbejde med Center for Socialøkonomi

Kan historie biddrage til bedre kunstforståelse Kan historie biddrage til bedre kunstforståelse? Kan kunst bidrage til elevernes historiske bevidsthed? Henvender undervisningsmaterialet sig til målgruppen? Et samarbejde mellem Arken og KG/3.B + 2.R Warhol og Basquiat

Ideer udvikles på Arken

NV – 2009 FN-2015 mål Fødevareproblematikken NV fagene skaber den faglige platform Eleverne samarbejder med Biovidenskabelig fakultet og to studerende fra Zimbabwe, som bliver indkaldt som ressource og som repræsentanter fra den ”virkelige verden”, der afholdes workshops. Engelsk bliver støttefag. Eleverne skal idéudvikle på videreformidling af deres viden til folkeskolernes øverste klassetrin. Der afholdes et ”åben hus” arrangement til folkeskolerne, hvor der bl.a. tilberedes afrikansk mad på energisparende måder

Udfordringer i processen Skiftende og uvante lærerrollen med høj styring og kaos – fra fagperson til facilitator Tid og logistik (rammestyring) Kernestoffet – gynger og karruseller Konklusionen – 1. motivation, initiativ og ejerskab. Eleverne arbejder selv! 2. start et overskueligt sted, samarbejde med andre lærere. Accept af uvished og tab af kontrol efterfølgende undervejs I processen. Rammesætning

Oversigt over projekter og eksterne relationer Idegenererende processer. SRP og SSO Samarbejde med FL.Schmidt i Chennai og Mærsk Line i Syd Afrika CSR - Corporate Social Responsibility Samarbejde med Dansk Sprognævn – udvikling af sprog- spil. Fondspenge søges Studieretningsdag På KG Udarbejdelse af partivideoer i samarbejde med forskellige repræsentanter fra alle partier. Da/medie Andre ”Produkter” og samarbejdsmuligheder: Udstillinger : museum / bibliotek Pjecer og oplysning: NGO, kommunen, sundhedsorganisationer Debat: aviser / medier Undervisning / formidling / byvandringer: skoler, borgere, institutioner