22-06-20141 Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer

Advertisements

Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Lovlig sagsbehandling
Opsamling af ideer og forslag
Charter for flere kvinder i ledelse
Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
Velkommen til informationsmødet Et par nye adressebegreber
EVejledning Et tilbud til elever i grundskolen – og deres forældre - og for alle andre uddannelsessøgende.
Rådet for Etniske Minoriteter
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Gruppeorganisering og synlighed
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
› Synlighed skal altid baseres på Sct. Georgs Gildernes vedtagne mål: › At arbejde med personlig udvikling, støtte spejderarbejdet og medvirke til løsning.
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
| FOTdanmark og 3D Side 2 FOTdanmark i 3D? Behov og problemer >FOTdanmark udarbejdede i foråret 2009 en Foranalyse af 3D- modeller og FOT for.
15 Promotion Oversigt Promotionformer (herunder reklame)
Red Barnets frivillignet
© Powerpointdesign.dk PR-udvalget © Powerpointdesign.dk •Professionelt netværk på tværs grænser, fag, køn, generationer mm. •Verdensomspændende.
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
Morten Vendelø7/2/20141 [Klubbens Bestyrelse] [4. marts 2010] Medlemsmøde i Sejlklubben Sundet om Klubudvikling.
Tele- og dataudbud 6 kommuner i Midt- og Vestjylland
Mål og vision for projekt ”borgerservice”
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Interesse Vilje Hensigt Mål Kommissorium SOSU Netværket øst for Storebælt.
Ny Årsrapport Temadag Forretning, potentiale og midtvejsevaluering 4. november 2009 Merete Jensen, projektleder Dorte Marcussen, projektleder implementering.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Dødfødte kalve Data fra november |
Digital Post – kommunikationen til borgerne 9. september 2013.
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
IT-Hjørnet på Gellerup og Hasle Bibliotek
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Roskilde Bibliotekerne 7. februar 2013.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
1 Folkebibliotekernes it-læringsaktiviteter set fra staten Internat 29. november 2012 for Digitale kontaktpersoner i Roskildes CB område Jonna Holmgaard.
Bestyrelsesdag Middelfart Generationsskifte i korpsene - fornyende organisation.
Digital Post – kommunikationen til borgerne
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
9. december Optimering af produktionsprocesser Ledelsessystemer som et nyttigt værktøj i optimeringsprocesserne Konsulent Christian.
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
Webmaster Introduktion til arbejdet som webmaster Webmaster1.
Introduktion og behovsafdækning Fokus på problemer med medicin og medicinhåndtering i hverdagen Forslag til løsninger Fastlæggelse af læringsbehov.
Køgebibliotekerne * Kirkestræde 18 * 4600 Køge * Tlf: * Bibliotekerne KØGE KOMMUNE Senior Online Teknologisk Institut.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Landsindsamling Hjerteforeningens Regionskursus 10. april 2015.
Kommunikation Budget 4,5 mill. kr. årligt anvendes til:
Brædstrup 2012 Nye hjemmesider. Status 2 måneder efter lancering Hvad er situationen så nu? Hvordan er det gået?
Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Opfylder vi kursisternes behov?
- Kom tættere på dit barns skolegang
Rekruttering & fastholdelse Distrikt 10 – 19. september 2017
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Arkivet….og Hjemmesiden
Ældrekommissionens rapport 2012
Velkommen Årsmøde 2017 Skive – Spøttrup - Sundsøre
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Introduktion til arbejdet som webmaster
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Inspirationsdag 2018 It-sikkerhed It-afdelingen i Sekretariatet
Lokale regnskaber 2018.
Inspirationsmodellen
Præsentationens transcript:

Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet

Lokalbestyrelsen udpeger en IT kontaktperson, der har til opgave at: Lokalbestyrelsen udpeger en IT kontaktperson, der har til opgave at: IT kontaktperson I samarbejde med lokal- bestyrelsen etablere IT undervisning i lokalområdet efter behov. Evt. i sam- arbejde med andre undervisningsudbydere. Løbende undersøge lokalområ- dets aktuelle IT undervisnings- tilbud for ældre. Støtte distriktets gennemførelse af Informationsmøder for ældre medborgere, der endnu ikke be- nytter IT. Støtte lokalbestyrelsen i benyttelsen af PC og Internet. Være orienteret om lokalbestyrelsens PC udstyr (hardware og software). Holde IT koordinatoren i distriktet orienteret om IT udviklingen i lokalbestyrelsen og IT aktiviteter i lokalområdet. Deltage i distriktets og sekretaria- tets IT kontaktmøder og kurser.

Samle lokalbestyrelsernes IT kontaktpersoner, områderedaktøren, IT Informationsmøde undervisere og PC Support kontakt- personen til erfarings- udvekslings møder. Deltage i distriktets møder og sekretariatets IT kontaktmøder og kurser. Distriktet vælger en IT koordinator efter indstilling fra lokalbestyrelsernes IT kontaktpersoner, der har til opgave at: IT koordinator Støtte og motivere lokalbestyrelsernes IT kontakt- personer i deres opgaver. Samarbejde med lokalbestyrelsernes IT kontakt- personer. Holde sig orienteret om aktuelle undervisningstilbud og andre IT aktiviteter for ældre i distriktets område. Samarbejde med distriktets lokal- bestyrelser, at stå for planlægning og gennemførelse af IT Informa- tionsmøder for ældre medborgere, der endnu ikke benytter IT. Efter behov rekruttere lokale under- visere til IT Informationsmøder. Støtte og motivere distriktet i benyttelsen af PC, Internet og etablere undervisning efter behov.

Vedrørende frivillige it-opgaver lokalt og på distriktsniveau Det er lokalbestyrelsens ansvar at uddelegere de lokale it opgaver til de rette frivillige (it-kontaktperson, sekretær, kassserer, redaktør, webmaster, m.fl.) Der er i det følgende ikke sat ”kasketter” på hvem der skal udføre opgaverne.

IT i lokalbestyrelsen •Motivere frivillige til at bruge it – til kontakt til medlemmer, frivillige, offentligheden, pressen og sekretariatet •Motivere lokalbestyrelserne til at gøre sig synlige via deres lokale hjemmeside •Støtte den lokale webmaster •Opfordre til brug af den landsdækkende hjemmeside •Vejledning af medlemmer ift brug af offentlige hjemmesider •Fremme undervisning af borgere / medlemmer (herunder være orienteret om lokale undervisningstilbud) •Holde sig orienteret om aktuelle undervisningstilbud – ikke mindst set ift. at det offentlige hyppigere og hyppigere henvender sig til den ”digitale” borgere

IT i lokalbestyrelsen •Registrere frivillige og frivilligaktiviteter •Økonomistyring og regnskab •Deltage i it mødeaktiviteter såvel på distriktsniveau som i sekretariatet •Kursusadminstration/projektledelse (til- og afmeldinger til udflugter, ture, motion osv.) •Deltageroversigt •Online betaling til aktiviteter •Sikre brug af LÆS’ officielle layoutdesign/Brand •Layout af lokalblad/bladfremstilling •”Det sker” input (i det omfang det handler om it) •PC-hjemmebesøg (med leder og fastsatte retningsliner som SH-besøgstjeneste)

IT i lokalbestyrelsen •Anskaffelse, registrering og bortskaffelse af it udstyr i lokalbestyrelsen •Sikkerhedsmæssig vedligeholdelse af udstyr (virusbeskyttelse osv.) •Oprette adresse til lokalbestyrelsen •Anskaffelse af hardware og software •Behovsanalyse ift. hvilke it kurser, frivillige har brug for •Arrangere it kurser for LB frivillige •Lokal it support til LB frivillige •Beskrive hvem der gør hvad og hvordan (grønspættebog/opgavebeskrivelser for LK frivillige)

IT i distriktet •Sikre vidensdeling og erfaringsudveksling mellem it kontaktpersoner, herunder arrangere møder •Undersøge frivilliges it kursus behov •Arrangere it kurser på distriktsniveau, herunder webmasterkurser •Sikre at lokalbestyrelserne bruger it – gennem it kontaktpersonerne m.v. •Understøtte it-anvendelse ved temadage •Fremme udviklingen af lokale hjemmesider •Ansvarlig for distriktshjemmeside •Holde sig orienteret om andre distriktshjemmesider •Fremme brugen af Ældre Sagens landsdækkende side •Støtte it koordinatoren i sine opgaver

IT i koordinationsudvalget •Kontakt til det offentlige •Kontakt til medierne •Kontakt til sekretariatet •It kontaktpersoner bliver udpeget i lokalbestyrelsen – alle lokalbestyrelser har deres egne kontaktpersoner •Der hvor der er mere end en lokalbestyrelse i en kommune foreslås, at der udpeges en koordinator/talsmand for itkp i denne kommune •Koordinationsudvalget er ”ejer” af den nye lokale hjemmeside (på kommuneniveau) – lokalbestyrelserne står fortsat for deres egen lokale hjemmeside