Skolereformen på Peder Syv Skolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Program: Overblik over fagfordelingen Velkomst Skolereformen generelt
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
Informationsmøde for forældre 12. maj 2014 Folkeskolereformen på Lundebakkeskolen.
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Skolereformen Overordnede mål:
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Et fagligt løft af folkeskolen
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Skolereform - Egholmskolen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
Folkeskolereform Forældremøde nr maj 2014.
Folkeskolereform 1.August Overordnede mål for folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige som de kan. Folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Folkeskolereformen Informationsmøde d. 7. maj 2014 Sorring skole.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Folkeskolereform Politiske mål
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Velkommen til Fyraftensmøde 26.marts 2014 på Rosendalskolen
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Præsentationens transcript:

Skolereformen på Peder Syv Skolen

Introduktion af skolereformen på Peder Syv Skolen Skolereformens mål Den længere og mere varierede skoledag Timetal og skemaer Kommunale tiltag Skolereformen på Peder Syv Skolen - Fagfaglig undervisning - Understøttende undervisning - Forældrene

Mål med skolereformen Overordnede indsatser Overordnede mål Længere og varieret skoledag Kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere Få klare mål og regelforenkling Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som muligt Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes På sigt skal eleverne i 8. klasse kunne det samme, som 9. klasse kan i dag

Centrale ændringer og vilkår Ingen ændringer i placering af konfirmationsundervisning Den afsluttende prøve hedder fremover: 9.klasseprøven Valgfag skal indgå i den afsluttende projektopgave Hjemkundskab hedder fremover: Madkundskab Håndværk og design erstatter sløjd og håndarbejde Klubben åbner 14.30 SFO åbner 14.00 (Har fortsat morgenåbning) En SFO plads i Roskilde Kommune kommer fra 1. august 2014 til at koste 1439 kr. pr. måned Der kommer nye fælles mål for alle fag. De er ikke klar til næste skoleår Vi træder stien mens vi går. Vilkår og rammer for vores arbejde ændres fortsat løbende. Aldrig er en reform sat i værk med så kort en forberedelsesfase. Derfor vil vi løbende næste år vurdere, hvad der skal justeres og eventuelt ændres Konfirmationsforberedelse næste år torsdag 13-14.30 i første semester

Peder Syv Skolen Vi gennemfører alle fag uden overgangsordning undtagen på håndværk og design Vi beholder svømning på 4. årgang Vi indfører en lektiecafemodel, som vi løbende vil tilpasse det faktuelle behov Vi fortsætter udskolingsstrukturen med brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne og samarbejde med Danske Bank Vi udvider samarbejdet med Roskilde Musiske Skole, klub og ungdomsskole Lektionslængden er fortsat 45 minutter Fælles ”ringetider” på skolen frem til klokken 12 Fokus på at alle elever i indskolingen hver dag har mulighed for ”fri leg”

Undervisning Undervisningen kommer til at bestå af fire elementer: Den fagopdelte undervisning (som vi kender det i dag) Den understøttende undervisning, bevægelse Den understøttende undervisning, understøtte fagene Den understøttende undervisning, lektiecafe / fordybelse (uddybes på de næste sider)

Samarbejdet mellem undervisningsdel og SFO på Peder Syv Skolen Samarbejdet fortsætter med at pædagogerne / pædagogmedhjælperne placerer et årligt timetal i den klasse, de er tilknyttet Herudover tilkøber undervisningsdelen timer af pædagogerne svarende til en fuldtidsstilling Disse timer vil fortrinsvis blive placeret i indskolingens USU timer Der vil fortsat være særlige dage / arrangementer, men så er der planlagt tilsyn

Den fagopdelte undervisning på Peder Syv Skolen Øget timetal i den fagopdelte undervisning Engelsk indføres fra 1. klasse. Både 1. og 2. årgang får engelsk næste år Tysk indføres fra 5. klasse. Både 5. og 6. årgang får tysk her næste år Håndværk og design er nyt fag, erstatter håndarbejde og sløjd fra 1/8 2015 Valgfag 7.-9. årgang. Forsøg sammen med Dåstrup Skole og ungdomsskolen Engelsk: Tysk: Håndværk og design:

Bevægelse / motion på Peder Syv Skolen Bevægelse og motion i gennemsnit 45 minutter om dagen – både i fagopdelt og i USU timerne – i såvel undervisningstid som i SFO Hos os vil der være særlige dage med motion, fx. motionsdagen og idrætsdage samt idræt og svømning. Herudover: - Børnehaveklassen – 3. årgang får et bevægelsesbånd fra 12-12.30 - Mellemtrinnet får bevægelse tillagt fagene - Udskolingen får tillagt bevægelse i basistimerne samt i udvalgte fag De udlagte bevægelsestimer vil I blive nærmere orienteret om at klassens lærere på de enkelte klassetrin i forbindelse med 1. forældremøde og årsplanen

Understøttende undervisning Formål: Skal understøtte den fag-faglige undervisning på varierede, praktiske og gerne udendørs aktiviteter Kan varetages af andre end lærere. På Peder Syv Skolen bliver det næste år personale fra klubben, ungdomsskolen, den musiske skole samt selvfølgelig fra SFO´en Der vil dels være fokus på den fagfaglige undervisning og dels på at støtte fællesskabets og den enkelte elevs trivsel Skolens tre værdier vil være i spil i disse timer: nysgerrighed, fællesskab og selvværd Der er læring i mange forskellige aktiviteter. Konkrete eksempler kunne være: Sneboldkast, boldlege, sløjdaktiviteter, håndarbejde, hulebygning, bage og handle Læring leges ind. Derfor skal SFO personalet kende de fælles mål og så kan der i såvel USU timer som i fritiden arbejdes med at støtte den aktuelle læring i klassen Løbende pædagogisk debat om hvad er fri leg og hvad er frivillige aktiviteter

Lektiecafe / fordybelse Bemærk, at lektiecafe ikke er obligatorisk før efter næste valg Paradoks: Tilmelding / klub og SFO lukket – hvor skal eleverne være? Vi vil udbygge den lektiecafemodel vi allerede har Eleverne vil således i deres skema få tildelt et modul, hvor de må komme i lektiecafeen. Mellemtrinnet skal tilbydes 3 ugl lektioner, alle andre 2 lektioner Der vil være såvel lærere, som pædagoger fra SFO og klub til stede Alt efter behov vil alle voksne så støtte eleverne med lektier eller, hvis eleverne Kan vi hjælpe hinanden efter en eller anden model, så vi ved, hvem der har

Eksempel på mødetid

Eksempel på mødetid

Forældrene Forældremøder / arrangementer kan fortsat placeres efter klokken 17 Skole / hjem samtalen placeres i tidsrummet før klokken 17 Forældreintra er den primære kontakt form mellem skole og hjem. Efter anmodning på intra vil læreren ringe tilbage Hastebeskeder via skolens kontor Der kommer i forbindelse med lærernes nye arbejdstid mere faste arbejdstider for lærerne. Derfor faste arbejdspladser for lærerne og pædagogerne på skolen

Hvad så?? Enkelte elementer kan fortsat ændre sig i forhold til det, vi her har fortalt Frem til sommerferien vil I modtage endnu et nyhedsbrev fra ledelsen Når fag/opgavefordelingen er afsluttet, vil I modtage mere konkrete informationer om jeres barns klasse – før eller efter ferien Det er planen, at I også i år vil modtage et grundskema før sommerferien I løbet af næste år vil vi udbygge samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere, fx Åben Dans, den musiske Skole, Kulturhuset, Danske bank, Ungdomsuddannelserne og eventuelt andre efter behov

Tak for i aften

Læring = fagopdelt undervisning + understøttende undervisning (USU) Timetal – en gennemsnitlig skoleuges længde over et år 30 timer fra 0. – 3. årgang 33 timer fra 4. – 6. årgang 35 timer fra 7. – 9. årgang Bemærk det er timer ikke lektioner. Se timetalsplan på nyhedsbrev II for den fagopdelte undervisning

En længere skoledag – hvad betyder det?