HEJ. Den 23. september 2011 bliver Mathilde Schausboe bedt om at indstille amningen af sit barn i Illums nyåbnede restaurant Spisebaren. Mathilde er medlem.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

Den lille Mads.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Danmark 3.0.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Mette og Marias lille quiz om amning
Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
Flickr.com – online billeddeling
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Det svære liv i en sportstaske
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Beskæftigelsesnetværket Årskonference 2011 Onsdag d. 23. marts, kl. 13
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Internet til alvor og sjov
MG Production Den 75-årige Stig besøger sin læge for at få sin sperm undersøgt !
Koncernchef i Tryg Vesta Group
Introduktion til Sprogpakken
Digitale medier og mobning
Børn og sorg - og sprældøde døde
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Interessenter og interessentanalyse
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Psykologi Hvad er psykologi? Hvem bruger psykologi?
Af Pernille Mathiesen og Rikke Wiuff
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Facebook Ung i Grenå.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Vejlederens kommunikation
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Sociale Medier og Jobsøgning - Facebook. Intro  Så blev det Facebooks tur.  Nogen af jer har måske en Facebook profil?  Facebook er endnu et socialt.
Institut for uddannelse og pædagogik (IUP) Aarhus Universitet
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
Børn og unges sociale liv online
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Mennesker Værdier Resultater Sådan ønsker jeg at være i dialog med mine rådgivere Erik Ravn Schmidt.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Niels Pein Regelopdateringsseminar 2008.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
SKABELON.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Informationssystemer IKT Sociale internet – web 2.0 Hvad sker der på området? Eksempler på hvad Vejdirektoratet har gennemført af små forsøg med sociale.
Hvad er eVejledning? Elsebeth Nygaard
Kforum Annoncørinfo 2018.
Præsentationens transcript:

HEJ

Den 23. september 2011 bliver Mathilde Schausboe bedt om at indstille amningen af sit barn i Illums nyåbnede restaurant Spisebaren. Mathilde er medlem af det sociale netværkssite slyngebarn.dk, og senere på aftenen opretter hun et indlæg om episoden i Illum. CASE MATHILDE ER OPRØRT OG VRED! GRUPPE 20

MEN HVORFOR ER HUN SÅ VRED? HUN ER SÅ AT SIGE BLEVET TAGET MED BLUSEN OPPE… Mathilde har brudt Spisebarens normer uden at vide det. Illums café har nemlig skiftet lejer og indført et ammeforbud uden at fortælle sine kunder om det. HVAD BETYDER ET AMMEFORBUD? OG HVAD ER DER PÅ SPIL?

”Illum diskriminerer det mest naturlige i verden - en mor der mader sit barn. Jeg har anbefalet alle mine venner til helt at droppe Illum! Det næste bliver, at I laver en café for hvide mennesker.” Kommentar af Michael Larsen på Illums Facebook væg kl På dende anden side står Spisebarens ejer…

"Det er bare ikke noget alle mennesker gider se på, og det kan vi godt forstå. Der er nogle, der kan finde ud af at gøre det diskret, men der er også andre, der bare hiver brystet frem foran alle andre. Det er ikke lækkert", siger Mikkel Shafi og indrømmer, at det for ham først og fremmest handler om at drive en forretning bedst muligt. MIKKEL SHAFI

AMMEFORBUDDET UDLØSER EN DISKURSIV KAMP …om retten til at definere normerne for, hvordan kvinder ammer deres børn i det offentlige rum.

KAMPPLADS Offentligsfæren

HVAD ER EN OFFENTLIGHED? ”Publics can be reactors, (re)makers and (re)distributors, engaging in shared culture and knowledge through discourse and social exchange as well as through acts of media reception” Ito. 2008

NETWORKE D PUBLICS NETWORKED PUBLICS KAN DEFINERES SOM EN SAMLING MENNESKER, MEN ER SAMTIDIGT ET STED(SPACE) I TID OG RUM. Social Network Sites …fungerer som en medieret udgave af Habermas’ kaffestuer: En vigtig del af nutidens Public Spheres.

KARAKTERISKA Internettet er tilgængeligt for alle Ucensureret og herredømmefrit Uden for statens kontrol Muligt at være anonym, hvilket kan anspore til en frigjort samtale = en massemedieret udgave af Habermas’ kaffestuer – især efter web 2.0

MEN

Op mod 90% af indholdet på internettet er underholdning Når alle har adgang blander de uvidende sig! Anonymiteten gør, at man ikke kan stilles til ansvar for hvad man siger, hvilket gør samtalerne mindre konsensussøgende. OG MEGET VIGTIGT!

Debatter præges af meningsudvekslinger, der ikke er baseret på argumentation. I stedet for dialogorienteret, kritisk refleksion er deres kommunikation overvejende præget af kortfattede udvekslinger af monologiske synspunkter, og deltagerne skænker hovedsagelig deres opmærksomhed til ligesindede.

VI SKAL TILBAGE TIL VORES CASE… MATHILDE HENVENDER SIG SÅLEDES TIL LIGESINDEDE. HUN SKRIVER PÅ SLYNGEBARN.DK HVAD ER SLYNGEBARN.DK

9.100 medlemmer (99 % kvinder) De taler om slynger, børn, opdragelse, familieliv, skilsmisse, mad og amning. På slyngebarn er samtalerne støttende. Der er en rar atmosfære.

BOYKOT ILLUM UNDERSKRIFTSINDSAMLING Kontakte medierne AMME-FLASHMOB TÆPPEBOMBE ILLUMS DIREKTØR MED SPØRGSMÅL PR. MAIL SKRIVE PÅ FACEBOOK

Massemedierne tager sagen op, og de fordrejer budskabet.

Med udgangspunkt i ammeforbuddet vil vi undersøge, i hvilket omfang sociale medier giver gode betingelser for civic Agency.

VI SPØRGER VAR DET HELE SPILDT MÆLK?

SPØRGSMÅL