1 Claus Larsen August 2013 Godt miljø i Norge – på dansk Dansk Miljørådgivning A/S - DMR.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

PR KAMPAGNE.
Miniprojekter, efterår 2013 Strategisk ledelse. 1. Fra agil entreprenør til trusted stabil samarbejdspartner Lille Dansk virksomhed som vokser meget.
Anskaffelse af ny teknologi
Velkommen til Støtteforeningen Kragelunds venner Kragelund forsamlingshus.
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Det svære liv i en sportstaske
Erfaringer fra netværkssamarbejde
QUIZ FOR KVIKKE HOVEDER
Dansk Skovforenings foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 25. november 2009.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Usability og interaktionsdesign i en mindre IT virksomhed Infinit 13
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Velkommen hos Juvel A/S
Formandskonferencen 31. august 2006 Aktuelle emner.
Velkommen. Agenda •Hvorfor informationsmøde nu? •Hvad er der sket de sidste 3 måneder? •Hvor vil vi gerne hen? •Aktiviteter frem til 31. december •Hvordan.
Udvikling Fyn A/S – en ny vej til vækst på Fyn.
2 Eksterne forhold Oversigt
Vækstfondens medfinansiering af virksomheder
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Ambassaden Madrid Jakob Hanghøj –
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
Coop Bank.
Status på danske patientforeninger
Irak.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Fremtidens ledelse af en kulturvirksomhed
Implementering af brandingstrategi på nettet
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Miljøs prioritering og rangering JordErfamøde den 23. oktober 2013.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Obligatorisk Ungdomsuddannelse SFU 5/3-11 Vejle Lars Andersen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Pumper i cirkulær økonomi -Samsø Som testsite Vi har i projektet forpligtet os til at udarbejde En kommunal politik der indbefatter CØ Og udvikle en CØ-model.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Arbejdsløsheden - der er brug for politiske løsninger Oplæg til konferencen den 28. august 2004.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.

Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.
Logo Overordnede betragtninger om OPP -Og konkrete projekter i København v/Karen Mosbech ”OPP i virkeligheden” DFM Konference KØBENHAVNS KOMMUNE.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
”Vigtigheden af bæredygtig HR på tværs af landegrænser” Set og oplevet udfra skandinaviske virksomheders synspunkt.
 Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab  Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Infomøde Kolding d. 26. april Én indgang… Lokal erhvervsservice Væksthus Syddanmark (specialiseret erhvervsservice) Virksomheder og iværksættere.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Der startes mange nye danske virksomheder hvert år
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Arbejdsforhold Ansat hos Sanistål 2 Karrieremuligheder 3
Historie og organisation
En fælles platform til integreret styring af ressourcer, projekter og budgetter hos DIN Forsyning Projektchef Henrik Blicher fortæller om hvordan en uigennemsigtig.
Præsentationens transcript:

1 Claus Larsen August 2013 Godt miljø i Norge – på dansk Dansk Miljørådgivning A/S - DMR

2 Kort om DMR DMR •DMR er et ingeniørfirma med speciale indenfor •jordforurening, •geoteknik, •forurenede bygningsdele (asbest, PCB, bly mv), •skimmelsvamp. •Etableret i 1994 i et børneværelse – idag godt 50 medarbejdere fordelt på 7 lokalkontorer i Danmark. Egen forsknings/udviklingsafdeling med 4 tilknyttede medarbejdere. •ISO 9001:2008 certificeret.

3 DMRs kontorer DMR  7 kontorer i Danmark: –Ry –Jerslev –Kolding –Karup –Nyborg –Slagelse –Hvidovre  1 kontor i Norge: –Oslo

4 Hvorfor synes vi udlandet var interessant? •DMR har stadig vækstambitioner og mener vi har opbygget en organisation, der kan håndtere en årlig vækst på 10-20% om året. •Vækstambitionerne er pt. vanskelige at opnå i DK, da byggeriet har været kriseramt i en længere periode og mange af vores opgaver er tilknyttet byggeriet (vi vokser derfor pt. kun 5-10% om året). •Priserne i Danmark på mange af vores rådgivningsydelser har desuden været pressede pga. krisen. •Danmark er på mange måder foran vores nabolande på miljøområdet => konkurrencefordel. •Derfor tog vi et strategisk valg om at ville etablere os i udlandet for at få mest muligt ud af den organisation vi har opbygget for at forøge omsætning og overskud. DMR

5 Hvorfor så Norge? •Enige om i første omgang at vælge et land, hvor sprog, kultur mv. ikke var for fremmedartet – fravalgte derfor fx Østeuropa, selv om der også er gang i mange ting indenfor miljøområdet. •Skulle være et land med bedre markedsmuligheder end Danmark. •Udvalgte derfor Norge, Sverige og Tyskland som mulige opstartslande. •Norge var første prioritet da vi har en række referencer vi kunne bruge i Norge, bl.a. fra Statoil og UnoX og desuden arbejder sammen med flere rådgivere og byggefirmaer, der er etableret i både Danmark og Norge. DMR

6 Byggeaktivitet i Oslo (Barcode) DMR

7 Byggeaktivitet i Oslo (operaen) DMR

8 Byggeaktivitet (kilden Kristianssand) DMR

9 Hvad gjorde reelt udslaget •Der kom stort udbud på 3-4 årig rammeaftale med Oslo Kommune på årlige miljøundersøgelser i forbindelse med renovering af kloaknettet i Oslo. •Ellers havde vi sikkert snakket om det endnu… DMR

10 Helt kort om opgavens indhold DMR

11 Pludselig hurtig opstart •Lang historie kort – vi gav pris på opgaven til Oslo kommune og vandt udbud –Udbudsrunden tog i øvrigt over ½ år mere end kommunen havde forudsat – vores første erfaringer med hvordan tidsplaner kører i Norge… •Kom derfor hurtigere i gang i udlandet end oprindeligt planlagt => behov for hurtigt at få udarbejdet en egentlig strategi- og driftsplan for hvordan vi ville gribe det nye marked i Norge an. –Fået støtte af Væksthuset til at udarbejde den – sammen med Scanvisio. DMR

12 Lidt eksempler på praktiske udfordringer •Intet er let i et nyt land – og heller ikke Norge… –4 måneder at få bankkonto og CVR-nummer… –Elektroniske underskrifter er ikke helt så let som i Danmark… –Løn og bogholderi via Regnskabsfører => et utal af konti… –Rekruttering i et land uden arbejdsløse (og offentligt tilgængelige lønninger) ikke let… •I Norge er der (som I Danmark) mange regler… –Arbejdstilladelser –Sikkerhedsgodkendelser –Miljøgodkendelser –HMS-egenerklæring (arbejdsmiljø) –Krav til lønninger, ansættelseskontrakter mv. (regnskabsfører). •Men kun nordmænd ved nok hvilke der reelt følges... •Miljølovgivning (i praksis) meget anderledes end i DK –Al overskudsjord SKAL undersøges, men.... –Objektivt ansvar for forurening, men… DMR

13 Status for det konkrete udbud •Udbudt sager pr. år – adskillige gange LOVET ikke under 100 om året… –Fået 39 på aftalen det første år… –Formentlig gået måneder inden alle i kommunen (forhåbentlig?) nu kender til vores rammeaftale… –Det lave antal sager en udfordring for økonomien i opgaverne… •Kunden tilfreds med opgaveløsning – og kommet ca. 25 sager de sidste 3 måneder, så vi føler opgaven er på rette spor… DMR

14 Hvor langt er vi så med opstarten i Norge? •Der er gået godt 1 år siden vi vandt udbud –Lokaler lejet og indrettet –Den konkrete opgave er kørt ind – og kunden er tilfreds –Vi er blevet meget klogere •på Norge… •Lokal miljølovgivning, regler, kriterier, stoffer mv. •ved at etablere et netværk vi ¨på sigt kan få udbytte af. DMR

15 Strategiplan DMR

16 Norsk hjemmeside – DMR

17 Salgsmateriale DMR

18 Nuværende status i Norge •Regnskabsmæssigt er første års drift ca. gået i 0 –kontor indrettet og afskrevet –meget rejseaktivitet/møder –=> prisen på opgaven er god nok •De sidste måneder fået opgaver for flere kunder –kommuner, –rådgivere, –entreprenører, –private. •Fået opgaver indenfor 3 af vores 4 kerneområder •jordforurening, •geoteknik, •forurenede bygningsdele (asbest, PCB, bly mv), •skimmelsvamp. => Vi tror stadig på succes i Norge. DMR

19 Spørgsmål? DMR – din rådgiver gør en forskel… DMR - rådgiveren din gjør forskell… DMR