Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Er det ikke noget i klassen?
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Hierarki for styringsredskaber
Skolebestyrelsens opgaver
Den gode klasse Forældrenes rolle
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
God trivsel = God læring
Forældre fremmer fællesskabet
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Forældremøde X årgang.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Det gode klasserådsarbejde
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Forældremøder på Kalbyris
Relationer – børn og voksne
Mobbe- og trivselsundersøgelse
Relationer – børn imellem
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Omgangstone og kollegialitet
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Kontaktforældre Program
Information til nye forældreråd i 0
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Velkommen.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Det Inddragende Netværksmøde
Læsning.
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Skolebestyrelsen Havnbjerg Skole Skolens Værdisæt – i korte træk Mål “Skolen skal være et sted, hvor alle trives til glæde og gavn for et godt læringsmiljø.”
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Følelser… hvad for noget?. Rammen for i aften Følelsernes ABC Hvordan støtter vi en positiv følelsesmæssig udvikling hos børn? Vulkanen Formen Lytte,
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Velkommen til Skolen ved Sundet
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Trivselsmålingens resultater på vores skole
Åbent hus Skolens navn Dato.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke. Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde, der sikrer et læringsmiljø, der understøtter elevernes og de ansattes trivsel

Program på Bolderslev skole den 17. september 2009 Hvad er trivsel? Hvorfor erstatte forældreråd med trivselsråd? Hvad kan man tale om - og ikke tale om i et trivselsråd? Erfaringer fra trivselsrådsmøder på Fladhøjskolen, herunder et eksempel på en dagsorden.

Program fortsat Gode råd og tips. Spørgsmål tages gerne undervejs 

Hvad er trivsel? Et gammelt oldnordisk ord: (treven, trivelig) som betyder velfærd; at føle sig veltilpas eller blomsterne trives.  Hvornår trives vi voksne og hvornår trives børnene?

Hvorfor erstatte forældreråd med trivselsråd? Medansvar Fælles holdninger Fælles løsninger Fælles værdier Øget samarbejde mellem skole og hjem Mere ro i undervisningen og bedre legesituationer i pauserne

Hvad kan man tale om i et trivselsråd? Man bør tale om: Fysiske forhold, sociale spilleregler, børn og voksnes sprog, uro i klassen, mobning, mistrivsel, værdier og sociale arrangementer.

Hvad kan man ikke tale om i et trivselsråd? Man bør ikke tale om: Problemer med et enkelt barn drøftes med de pågældende forældre, og lærerens undervisning drøftes heller ikke på møderne. Hvorfor?............... Eleverne skal ikke være med i alle drøftelser. Man taler heller ikke med sine børn om alting ved aftensmaden.

Erfaringer fra Fladhøjskolen Eksempel fra 4. klasse: Eleverne snakker for meget i timerne. Løsningsforslag: Eleverne må ikke sætte ”lyd” på håndsoprækninger. Læreren skal give tid til dem der først skal tænke sig om og ikke tage den første hånd. Opfølgning og tilbagemeldinger til øvrige forældre og elever.

Flere eksempler Eksempel fra 2. klasse: Sprog. Hvordan taler børnene til hinanden i 2.a? Bordet rundt med eksempler på ord der anvendes i 2.a. (skrives på tavlen). Eleverne forlader mødet

og lige et sidste eksempel. 5. klasse drøfter kammeratskaber. Hvad er en god kammerat? (Eleverne laver plancher i klassen og disse drøftes på de ugentlige klassemøder) Hvad er en god forældre og en god lærer?

Eksempel på dagsorden Gennemgang af principperne for trivselsrådene uden børnene. Bordet rundt. Hvad er godt ved at gå i 4. klasse og hvad kan blive bedre? Valg af indsatsområde. Socialt arrangement, hvor vi sætte samarbejde på dagsorden. (naturskolen). Hvordan og hvad orienterer vi de øvrige forældre og klassen om? (referat eller ringe rundt)

Gode råd og tips I de mindre klasser: Lav evt. legeaftaler til pauserne og derhjemme. Mobning begynder derhjemme. Børn kopierer de voksne. Venskabsklasser og legepatruljer er en god ide. Brug trivselsundersøgelser – med omtanke. Tal med dit barn om skolen og med skolen om dit barn.

og så lige de sidste bemærkninger Gør det hyggeligt at være i trivselsrådene. Hvad med en friskbagt bolle og lidt at drikke? Tal anerkendende og lyt til børnene. Lær børnene at lytte til Jer. Engager Jer i Jeres børns skolegang – det kan ikke gøres om.

Om lidt er kaffen klar….Uhm