Lektor Niels Kryger, Institut for pædagogik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Hvilken forskel gør spørgsmål?
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Inddrag nu Kick-off møde
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Positiv Adfærd i Læring og Samspil
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Musik: Nightengale Serenade
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Baggrunden for indførelsen af PALS
- gennem Marte Meo metoden
Psykoedukation til unge i OPUS
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Lærerprofessionen.
Forældremøde X årgang.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Vold - et fælles anliggende
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Om feedback og tilbagemeldinger
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Den nødvendige opdragelse i en børnefamilie
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Nye mad- og bevægelsesvaner i klassen
Generation Y og arbejde, hvad så? Alice – Hypervælgeren Bastian – Lystfiskeren Shamir/Aisha -
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Omgangstone og kollegialitet
»En mand havde to sønner
Børn og unges sociale liv online Og hvilken rolle spiller læreren?
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Børn og unges sociale liv online
Lærerprofessionen.
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Børn og unges sociale liv online
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Fælles viden – Bedre integration Et tilbud om efteruddannelse
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Præsentationens transcript:

Lektor Niels Kryger, Institut for pædagogik Nultolerancens retorik – hvordan fremstilles unge i medierne, baggrund og analyse Lektor Niels Kryger, Institut for pædagogik

Dobbeltheden i synet på ungdom a) Om ungdommen der skaber sig selv og erobrer fremtiden - og verden (håbet om fremtiden) b) Om ungdommen der har behov for retledning og voksenautoritet (opdrage og rette op på tidens forfald)

Fortællinger om (en) generation En måde at spørge på: Er det egenskaber ved generationen - Og i givet fald: er det karakteristika der gælder alle/ de fleste i generationen En anden måde at spørge på: Hvilke betingelser og muligheder gives nutidens unge (hvordan positioneres de) – og hvordan reagerer de unge på positioneringerne

Fortællinger om Generation Y Curlingbørnene der er blevet store Generation Y er således dem, der fik fjernsyn på værelset, egen computer og mærketøj. Mange af dem er også projektbørn. Eller såkaldte curlingbørn, om hvem alting drejede sig, og på hvis vej alle forhindringer er blevet fejet bort. (citat erhvervsbladet dec 07)

Generation Y - fortsat Generation Y er opvokset i en verden af muligheder og overfører dette til jobverdenen. Men at komme op klokken syv og møde til tiden og gøre, hvad den nærmeste leder beder dem om, har mange svært ved

Ungdom mellem selvskabelse og kontrol To sider af samme sag: Muligheden for at skabe sig selv Og nul-tolerancen over for dem der skaber sig (selv) på den forkerte måde

Eksempler I – politikeres iscenesættelser Interview: Nul -tolerance mod kriminelle Sat på spidsen og sagt lidt provokerende er problemet, at alt for mange indvandrere eller efterkommere ikke kan eller ikke vil finde deres plads i Danmark (….) politiet skal have mulighed for at indgå kontrakter med forældrene om at sætte børnene i stuearrest, mens visse 10-14-årige skal have forbud mod at vise sig bestemte steder i byen.

Politikeres iscenesættelser (2) »Det chokerer mig, at vi er nået dertil i Danmark, at man kan blive truet på livet for at bruge sin ytringsfrihed. Jeg føler meget med Kurt Westergaard (..). Det beviser, at islamistiske kræfter bor og arbejder i bedste velgående i vores land, og at kampen for vores danske værdier er vigtigere end nogensinde »Vi har ytringsfrihed, og det er en af forudsætningerne for vores demokrati. En grundlæggende forudsætning, som på ingen måde må antastes. Der skal naturligvis være absolut nul -tolerance overfor så alvorlige forhold

Politikeres iscenesættelser (3) Vi skal køre en nul-tolerancekurs over for dem, der træder ved siden af. De skal mærke, at samfundet handler konsekvent over for dem. De skal stilles over for en dommer og gøres ansvarlige for deres handlinger, men samtidig er det også meget vigtigt, at vi som samfund kigger indad og spørger os selv, hvad vi kan gøre bedre for at tage det i opløbet, og hvordan vi får inddraget forældrene, så de også påtager sig hovedansvaret for, at deres børn opfører sig ordentligt

Mediefortællinger om ballade og uro Færdes børn og unge ude om natten i og omkring brændpunkterne, er det for mig et signal om, at man er del af balladen. Min klare melding skal være, at her er nul tolerance: Man skal holde sig væk, fastslår rådmanden (Gert Bjerregaard). (efter uroligheder i Gellerup) .

Eksempler 3: Nul tolerance retorik i officielle pædagogiske tekster (2006)

Fra vejledningen Disciplin og god adfærd og trivsel (uvm’s egen beskrivelse) Udvalget peger blandt andet på, at et klart værdigrundlag og klare og kendte konsekvenser ved uhensigtsmæssig elevadfærd er meget vigtige elementer i forhold til at opnå et trygt og udbytterigt skoleliv.

Fra vejledningen om discplin mv. I skole Nul tolerance over for trusler og groft sprog For et års tid siden indførte Sabro-Korsvejskolen en nul-tolerance-politik. Det betød, at der blev indført klare regler for sprog og adfærd. Det har hjulpet på omgangstonen på skolen, men skolen har fået nye udfordringer med krænkende sprog på internettet.

Jeg smadrer dig, din fucking luderso Skældsord og truende adfærd er den barske del af dagligdagen på skoler... Klare adfærdsregler kan hjælpe både lærere og elever, mener flere skoleledere. »Der er sat fokus på problemet med at få nedbrudt den negative sociale arv, og her spiller regler for omgangstonen ind. Jeg tror, at en form for nul tolerance vil spire frem, fordi det har vist sig at være en succes på Skjoldhøjskolen i Århus,« siger formand for Lederforeningen under Danmarks Lærerforening, Jens Færk. Nul tolerance betyder, at man omgående sætter ind over for elever, der bryder skolens regler, eksempelvis ved at sende eleven hjem. (Inf 2004)

At iscenesætte sig på den rigtige måde At ”hjælpe” unge med den rigtige ”adfærd og iscenesættelse” gennem Sanktioner (nul tolerance, forældrepålæg mv) Sociale teknologier: kontrakter, logbøger mv., (jf Borgerens koktraktliggørelse – Foucault begreb om governmentality)

Den positive og negative fortælling om selvdannelse Den positive fortælling om at skabe sig selv (den nye Generation Y der erobrer verden) Udpegning af dem der skaber sig ”forkert”

Dannelsesrejsen – som eksempel Fokus på dannelse: den rigtige dannelsesrejse (selvdannelsen – skabe sig i mødet med det fremmede) ctr. den forkerte ”dannelsesrejse” (fx genopdragelsesrejserne)

Ministeriel rapport om genopdragelsesrejser Højere prioritering af underretninger til socialforvaltningen, når man er bekymret for et barn, kan styrke den forebyggende indsats mod genopdragelsesrejser og andre længerevarende udlandsophold, fordi fagpersonen på et tidligt tidspunkt i forløbet tager fat i problemet og udtrykker sin bekymring for barnet ved at foretage en underretning til de sociale myndigheder. På den måde kan der gribes tidligt ind i forhold til at forbedre forholdet mellem barnet og barnets forældre, ligesom det sikres, at barnet får den hjælp og støtte, som det har behov for. (2005)