EJERSKIFTE Statistik om ejerskifter i Danmark baseret på resultater fra spørgeskemaundersøgelse Okt./nov. 2009 for Erhvervs- og Byggestyrelsen og INSEAD.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Advertisements

Analyse af rejsekortet for
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Etablering af virksomhed
VMS data Geografisk og tidsmæssig udvikling af indsatsen i tobisfiskeriet v/ dataspecialist Josefine Egekvist Sekretariat for myndighedsbetjening.
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Humanistundersøgelsen 2007 miniSeminar 6. maj 2008 Flemming Meier, CBS Learning Lab
At Dividere.
At Dividere Decimaltal.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
1 Vollsmose - Imageundersøgelse Mediehus Vollsmose November 2009.
Kim Lyng Madsen Lau Kingo Marcussen
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Statistik om serviceerhverv -viden og samarbejde Maja Fromseier Mortensen.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Udlicitering af vejdrift i kommuner Juni Resultater • Status på nuværende udlicitering • Årsager til udlicitering • Udbytte af udlicitering • Generel.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Futures og optioner på Københavns Fondsbørs
Kvantitative metoder
Forøg din værdi som konsulent
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Kundeanalyse 2014.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Vil de ledige gerne have et arbejde? SFI, 11. april 2007 Vil de ledige gerne have et arbejde? Temamøde om motivation.
NUAS okt Hvor i studiet bør karrierevejledning komme? V/ Christian Volmer Nielsen Aalborg Universitet.
Globaliseringsnetværket 13. marts 2008 Eksport Kredit Fonden.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
1 Effektiv forrentning Kjeld Tyllesen PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS.
Statistik.
Arbejdsmarkedsuddannelser – også for personer med læse-, skrive- og regnevanskeligheder Oplæg fra AMU-Fyn Konference d. 22/5 -07.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 4. november 2005.
Lærlingenes psykiske arbejdsmiljø i praktikvirksomhederne Arbejdsmiljøseminar Lærlinge og elevers psykiske arbejdsmiljø i praktikvirksomhederne.
Kvalitetstest af Palles Gavebod Spørgeskemaundersøgelse November 2010 – januar 2011 Center for Playware DPU.
Case.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Spørgeskemaundersøgelse
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Region Midtjyllands tilbud 2013
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Håndklæder. Håndklæder  Der er 19 håndvaske i alt på skolen  En af dem har håndklæder  18 har papir.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
November 2006 – 47 deltagere Erhvervskvinder.dk - København.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter.
ELSE ELLY THØGERSEN UDDANN AARHUS UNIVERSITET UDDANNELSE I DEN NYE ØKONOMISTYRINGSMODEL 1.
Matematik B 1.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Grunde til at jeg elsker dig
1 vare på 2 markeder, samme pris
Matchmaking konference 2010 Egenkapitalinvestering Ja og Nej 4/ Lars Krull.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation, og dataproblemer 9. november 2004.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Energimærkets top-ti – og hvad vi ellers kan lære af 7500 energimærker… Tema-eftermiddage om energimærkning og energibesparelser Energiforum.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Generationsskifte Nordisk skattemøde, Finland 13. – 15. juni 2016
Årsmøde
Finansielle instrumenter
Årsmøde
Præsentationens transcript:

EJERSKIFTE Statistik om ejerskifter i Danmark baseret på resultater fra spørgeskemaundersøgelse Okt./nov for Erhvervs- og Byggestyrelsen og INSEAD med DI og Håndværksrådet

1. Andel af ejerne der har en exit strategi Anm.: Denne figur og figur 2 er hhv. ”Ja”- og ”Nej”-svar” på samme spørgsmål. Svarene er blevet regionalt fordelt. Andre svarmuligheder til spørgsmålet var ”Ja, er ved at lægge en strategi og ”Ved ikke”. Pct.

2. Andel af ejerne der ikke har en exit strategi Anm.: Denne figur og figur 1 er hhv. ”Ja”- og ”Nej”-svar” på samme spørgsmål. Svarene er blevet regionalt fordelt. Andre svarmuligheder til spørgsmålet var ”Ja, er ved at lægge en strategi og ”Ved ikke”. Pct.

3. Exit strategiens stadie Pct. Familie- virksomhed Ikke familievirksomhed Alle Planerne er skrevet ned i en formaliseret strategi 40,6 31,8 34,1 Planerne er ikke skrevet ned, men der er talt om dem i ejerkredsen eller ledelsen 38,4 33,9 35,1 Planerne eksisterer kun på tankeplan 20,3 33,8 30,3 Ved ikke 0,6 0,4 0,5 Total 100,0

 virksomhedsejere har besvaret spørgsmålet om exitstrategiens stadie  Kun lidt mere end en tredjedel – 34 pct. – af de ejere, der har eller er ved at lægge en exit strategi, har skrevet den ned i en formaliseret strategi  En lidt større andel af familievirksomhederne – 41 pct. mod 32 pct. – har en nedskrevet og formaliseret strategi, hvilket givetvis skyldes skriftlig afklaring af fx arveforhold

4. Forventninger blandt ejerne til hvornår skiftet skal ske Anm.: Tallene er ”Alle” – dvs. ikke opdelt mellem familievirksomhed og ikke familievirksomhed. Pct.

 Besvarelserne stammer fra ejere, der ikke har en exit strategi og ejere, der har eller er ved at lægge en exit strategi  I alt 61 pct. af ejerne forventer, at deres virksomhed skal gennem et ejerskifte inden for de næste 10 år  Næsten 35 pct. af dem, der endnu ikke har en exit strategi, forventer at påbegynde et ejerskifte inden for de næste ti år

5. Er virksomheden klargjort til salg? Anm.: Tallene er ”Alle” – dvs. ikke opdelt mellem familievirksomhed og ikke-familievirksomhed.  Besvarelserne stammer fra udsagn fra ejere  Halvdelen af ejerne mener ikke selv, at deres virksomhed er klargjort til et salg, hvis det blev nødvendigt på nuværende tidspunkt

6. Ved ejeren, hvad virksomheden er værd?

7. Udfordringer, som ejerne har oplevet i forbindelse med planlægning af ejerskiftet Anm.:1.904 af dem, der har eller er i gang med at planlægge en exit strategi har besvaret spørgsmålet. Der var mulighed for at afgive mere end et svar. Ovenfor vises udvalgte svarmuligheder. Tallene er ”Alle” – dvs. ikke opdelt mellem familievirksomhed og ikke-familievirksomhed. Pct.

 37 pct. af ejerne, der har eller er ved at lægge en exit strategi, har oplevet det som en udfordring at skabe afklaring omkring virksomhedens værdi  Næsten lige så stor en andel af ejerne – nemlig 33 pct. – oplever deres egen holdning til, at ejerskifte hænger sammen med alderdom, som en barriere  Også den aktuelle samfundsøkonomiske situation spiller ind for 26 pct. af ejernes vedkommende, og 17 pct. mangler en køber  Næsten en femtedel af ejerne i familievirksom- hederne er stødt på, at planlægningen af skiftet har givet konflikter i familien

8. Forventet exitform Pct.

 Generationsskifte i familien er den mest anvendte exit form i danske selskaber  Op mod en femtedel – 19 pct. – af virksomhedsejerne forventer at skulle sælge til en anden virksomhed, fx en konkurrent eller en virksomhed, der skal udvide sin portefølje  Kun en lille andel af ejerne forventer at skulle sælge til en finansiel ejer, fx en kapitalfond  90 pct. af virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen forventer at skulle sælge virksomheden, og der er altså tilsvarende mange købere, der skal skaffe finansiering til overtagelsen

9. Hvad overvejer ejerne at lave efter ejerskiftet? Pct.

 Lidt over en femtedel af ejerne – 22 pct. – overvejer at engagere sig i bestyrelsesarbejde, og der er omtrent lige så stor en andel, som overvejer at trække sig helt væk fra erhvervslivet.  11 pct. af ejerne overvejer at starte en ny virksomhed op, og 2 pct. overvejer at købe en ny virksomhed – disse ejere er altså potentielle serieiværksættere  Den største andel af ejerne – 33 pct. – overvejer at fortsætte på deltid i virksomheden, som skal ejerskiftes

10. Størrelsen på virksomhederne i undersøgelsen Anm.: Baseret på virksomhedsejere der har eller er ved at lægge en exit strategi og virksomhedsejere, der ikke har en exit strategi. Aktiver, mio. kr.

Fakta om undersøgelsen  I alt virksomheder A/S og ApS har modtaget et spørgeskema pr.  Noterede selskaber er fjernet fra populationen  Resultaterne bygger på besvarelser fra virksomhedsejere – heraf fra en web-spørgeskemaundersøgelse og fra telefoninterview  I databehandlingen skelnes der mellem familievirksomheder og ikke-familievirksomheder. Denne skelnen er baseret på ejerens eget svar på spørgsmål 3 i undersøgelsen, om vedkommende opfatter sin virksomhed som en familievirksomhed.  I publikationen ”Ejerskifte – din virksomheds fremtid” var kriteriet for at være familievirksomhed, at familien ejer minimum halvdelen af virksomheden, og at direktøren samtidig er et familiemedlem