VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inddrag nu Kick-off møde
Advertisements

Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Præsentation af mig selv
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Kaj Schmidt Nielsen Nørrebro Taekwondo Klub
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Folkeskole-reformen August 2014.
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Administrative pejlemærker i BUF
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Dansk Svømmeunions politiske program
FBUs visionsplan 2015.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
SFO Den enkelte oplever sig som en værdifuld del af en større helhed Firkløverskolen Give.
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Kend din organisation Red Barnet Ungdom Red Barnet Ungdom Rosenørns Allé 12, 5. sal 1634 København V Tlf.:
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?. AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Specialisering: Det civile samfund og sociale bevægelser Ann-Dorte Christensen & Lars Skov Henriksen.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Unge og frivillighed Claes Horne Kjældgaard National Konsulent Ungdommens Røde Kors.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Specialisering: Det civile samfund og sociale bevægelser Lars Skov Henriksen.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Røde kors fællesskaber
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Rådet for Socialt Udsattes konference om bisidderordninger
Præsentationens transcript:

VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE

HISTORIE 1923 1988 2013 Ungdommens Røde Kors bliver grundlagt Ungdommens Røde Kors bliver en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark. 2013 Ungdommens Røde Kors fejrer 25 års jubilæum og 90 års fødselsdag. Vi har nu mere end 18.000 medlemmer og 4.500 frivillige fordelt i hele landet.

SYV RØDE KORS-PRINCIPPER MEDMENNESKELIGHED UPARTISKHED NEUTRALITET UAFHÆNGIGHED FRIVILLIGHED ENHED ALMENGYLDIGHED

VORES FREMTIDSDRØM Vi vil et samfund, hvor ingen børn og unge savner anerkendelse og deltagelse i positive fællesskaber. Derfor gør vi hver dag en forskel gennem konkrete aktiviteter for udsatte børn og unge og arbejder gennem vores fortalerarbejde for at fremme, at endnu flere deler vores drøm og arbejder i samme retning som os.

VORES DNA Vores DNA er det, der kendetegner og forener os i arbejdet mod vores fremtidsdrøm og kan opdeles i: MEDMENNESKELIGHED FRIVILLIGHED KVALITET RØDE KORS

VORES DNA MEDMENNESKELIGHED Vores engagement bunder i et humanitært ønske om en bedre verden. Vores fokus og drivkraft er altid viljen til at gøre en positiv forskel for andre. Vi arbejder ikke abstrakt, men sætter altid det konkrete nærvær og møde mellem mennesker i centrum.

VORES DNA FRIVILLIGHED Vi er en frivilligbaseret organisation, der ved, at det frivillige sociale arbejde kan styrke og udvikle mennesker. Vores arbejde og aktiviteter finder sted i lighed, respekt og øjenhøjde mellem frivillige og brugere. Vi tilbyder sociale og mangfoldige rammer for, at unge mennesker kan indfri det almenmenneskelige behov for mening og for at gøre en forskel for andre uden økonomisk vinding.

VORES DNA KVALITET Vi er en ambitiøs organisation, hvor professionalisme, ansvarlighed og innovation er kerneværdier. Vi arbejder hele tiden for at udvikle vores organisation og aktiviteter – kvantitativt såvel som kvalitativt.

VORES DNA RØDE KORS Vi har en vigtig identitet og rolle i Røde Kors-bevægelsen. Røde Kors' historie og principper er ressourcer og pejlemærker i vores arbejde som en global organisation, der leverer lokale løsninger og lokalt engagement. Vi varetager Røde Kors' børne- og ungdomsarbejde, og vi bidrager aktivt til at inspirere og udvikle Røde Kors-bevægelsen i praksis.

TO ROLLER En igangsætterrolle, hvor organisationens frivillige griber til handling for at hjælpe. En fortalerrolle, hvor organisationens frivillige taler de udsatte børn og unges sag.

STRATEGI 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Strategi 2015 fastlægger seks strategiske fokusområder, som Ungdommens Røde Kors arbejder efter i de kommende år. For hvert strategisk fokusområde er der opstillet en række gensidige forpligtelser. Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

DE FÅR DET TIL AT SKE 4.500 unge frivillige gør hver dag en forskel for udsatte børn og unge 18.000 medlemmer i 2013 50 medarbejdere på sekretariaterne på Frederiksberg, Aarhus og Odense, heriblandt praktikanter og militærnægtere

FRIVILLIGE Cirka 4.500 unge frivillige Typisk mellem 18 og 35 år Mange studerende Fordelt i hele landet, men mange i København og Aarhus Mange bruger 6-8 timer om ugen på det frivillige arbejde Relativ stor gennemstrømning Aktivitetsfrivillige og organisatoriske frivillige

DEN FRIVILLIGE FORANKRING Frivilligt socialt arbejde skaber dialog og udvikling i øjenhøjde Frivillige gør det muligt at skabe store resultater med begrænsede ressourcer

AKTIVITETER FERIELEJR INTERNATIONALE AKTIVITETER Opbygning af ungdomsarbejdet i Afrika, Mellemøsten og Grønland. STØTTE OG MENTORING Samtaletilbud på telefon og chat, netværk til ensomme unge, mentorstøtte til unge i 9. klasse osv. LÆRING Lektiecafeer, lektiehjælp til unge indsatte, studiehjælp på handelsskoler osv. SUNDHED OG IDRÆT Madklubber, idrætsaktiviteter og udflugter, idræt for tidligere misbrugere osv. KLUBBER OG VÆRESTEDER Asylaktiviteter, klubber, aktiviteter på krisecentre osv. FORTALERARBEJDE Rollespil, politiske markeringer osv.

STØTTEMULIGHEDER Medlemskab Virksomhedspartnerskaber Private bidrag www.urkshop.dk

KONTAKT Ungdommens Røde Kors H. C. Ørstedsvej 47, 4. 1879 Frederiksberg C info@urk.dk + 45 35 37 25 55 www.urk.dk www.facebook.com/ungdommensroedekors www.flickr.com/urkfoto