Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?. AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?. AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver."— Præsentationens transcript:

1 FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?

2 AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver det af foreningerne at få alle med?

3 Kort om Ungdommens Røde Kors Aktiviteter for og med udsatte børn og unge 20 forskellige koncepter inden for netværk, læring og mentoring 5000 frivillige, 19.000 medlemmer, 50 ansatte Professionel frivillighed, frivillig ledelsesstreng og strategiske fondssamarbejder (Og cirka 100 deltagere årligt til vores landsmøde af traditionel karakter)

4 HVAD ER PROBLEMET MED FORENINGER? Fællesskaber for fællesskabet selv vs. Fællesskaber, der rækker ud over sig selv Homogenitet – samme andel af frivillige de sidste ti år Ungdomsgenerationernes logikker stemmer ikke (entydigt) overens med den traditionelle foreningslogik: - Effekt logik - Identitetsgivende logik - Dynamisk logik

5 HVORDAN SKABER VI DELTAGELSESMULIGHEDER? Nuancering af frivilligopfattelse: ”Der vil altid være nogen, som ikke vil have t-shirts med logo på” Omstilling af aktivitetsforståelse; Findes der en modstilling mellem Den Gode Aktivitet og deltagelse for alle? Mulighed for at favne ad hoc frivillighed

6 HVAD KRÆVER DET AF FORENINGERNE? Logoet i baggrunden Bedre ledere Professionel understøttelse af frivilligheden Gentænkning af de demokratiske strukturer i organisationen Nye udviklingsarenaer

7 Opsummering Foreningerne skal udvikle sig anerledes for at udvikle sig yderligere Frivillighedsbegrebet er under forandring – og de traditionelle foreninger er ikke de bedste til at engagere dem Foreningerne skal i fremtiden balancere mellem at have en professionel kerne og en åben aktivitetsforståelse. Det kræver dygtige, entreprænante ledere Foreningslivet danner til demokratisk deltagelse gennem handling – ikke (alene) til stemmedeltagelse.

8


Download ppt "FINDES FREMTIDENS FRIVILLIGE I FORENINGER?. AGENDA Hvad er problemet med foreningerne i dag? Hvordan skaber vi deltagelsesmuligheder for alle? Hvad kræver."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google