Fokus på skriveprocessen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Der var engang et ældre ægtepar ....
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Det svære liv i en sportstaske
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Energi- & Vandværkstedet
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Arbejdspladsudvikling
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Identitet – hvem er jeg ?.
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hvordan gjorde vi i it- gruppen? - Præsentation af skema og resultater.
”Kaldet til kærlighed”
Fortællinger fra kanten
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Verden venter - fokus på 7 job Friskolen i Skive klasse Projektuge 2006 Grete Bundgaard og Allan Mikkelsen.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
»En mand havde to sønner
Ordet er dit. Selv om man egentlig ikke er spor blind kan man godt være temmelig ordblind.
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
10 roser til dig.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Børn og unge med handicap siger deres mening
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
OBS – gør som det passer dig!  Denne skabelon er med vilje ikke særlig stramt designet. Det er for at du selv kan lægge det indhold og detaljeniveau i.
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Ansøgning for dummies.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Hvorfor dansk på GF1?.
Ansøgning for dummies.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Ansøgning for dummies.
Præsentationens transcript:

Fokus på skriveprocessen Min baggrund, køkkenleder og folkeskolelærer, er her og nu påbegyndt diplom uddannelsen i erhvervspædagogik Undervisning på grundforløb teori og praksis Målpinde Metodefrihed Fremstilling af undervisningsmaterialer Mange skriftlige opgaver – 3 fordybelses – smørrebrøds og italiensk køkken – miljø rapport – danskfagligt projekt samt grundforløbsprojekt

Fagligt dansk og IT = elevprodukt til dansk eksamen Hvorfor lige pludselig fagligt dansk??? I har lært de fleste elever alt det andet IT fagets målpinde integreret i projektet samt en grundlæggende viden indenfor elevens fagvalg Mål for mig som lærer: eleverne deltager i en aktiv læringssituation, hvor de får en sejr i skriveprocessen samt en bredere viden om deres uddannelsesvalg og de muligheder der er fremadrettet. Ligeledes bliver eleverne styrket i de grundlæggende fælder der kan være som ny på arbejdsmarkedet.

Præsentation af mit faglige dansk forløb Gennemprøvet til eksamen, sommeren 2011

Plejehjemmet Vi er nogle gamle krykhusarer med hjerner som børn. Vi har løse tænder, diabetes, hård mave og manglende smagssans. Vi har ingen glæder tilbage, dog en, vores daglige foder, men hvor er den dog ringe. Så hjælp os med, at vores ringe glæde bliver gourmet.

Efterskolen Vi er de fortabte unge, gemt væk fra alle. Vi er blevet mobbet fordi vores mål er XL. Vores drøm er at blive sylfider, det gælder både drenge og piger. Sund mad er et fyord hjemme hos vores forældre og kommunen har sagt, at det er nu det gælder.

Bowlingcenter Byens bowlingcenter skal genåbnes, centeret gik konkurs for 2 år siden. Folk var trætte af en tør buffet med genbrugs mad. Stedets Take away mad var elendig og flere har været syge af maden. For at starte op igen, skal køkkenet stadig tilbyde både buffet og Take away.

Højskole Vi tager af sted hver sommer, for at male himlen så blå. Men vores kogekone gennem mange år, er gået på pension. Det nye køkken med sushi og andet pjank er ikke os. Vi ønsker mad som passer til vores alder og aktivitet.

Bager, cafe og konditori Du vil starte et trendy bageri med tilhørende cafe. Stedet du har købt har tidligere været en rigtigt snusket bagerforretning, hvor der både har været rotter og kakerlakker. Men du tror på dig selv og du vil lave et spændende udvalg, hvor alt er hjemmelavet.

Restaurant Drømmen brast for de sidste ejere, de glemte at betale deres regninger. Stedet er perfekt og der har tidligere været en velhavende kundekreds. Restauranten er blevet købt og satser på, at få en bred kundekreds, med en kræsen gane.

Slagterforretning med mad ud af huset Du har fået din drøm opfyldt, det er blevet tid til, at du skal overtage familieforretningen. Din bror er sur over han ikke skal være med og har i den sidste tid boykottet forretningen. Givet dårlig omtale. Ligeledes er der åbent en konkurrent, så du har flere problemstillinger mod dig.

Projekt 1 I skal nu lave et ide grundlag for jeres sted I skal finde på et navn og et logo til jeres sted Hvilken målgruppe har i med at gøre Hvad ønsker kunderne/ brugerne Hvilket sted i landet er i Hvor mange gæster/bespiste har jeres sted

Projekt 2 I skal nu sammensætte jeres personalestab. I ved I skal have en elev ansat. Lav en stillingsannonce for jeres ledige elveplads. Alle laver en seriøs ansøgning og CV og søger den ledige stilling. Der skal udarbejdes en ansættelseskontrakt til jeres nye elev – medtag skoleophold, varighed og løn. Eleven er startet og spørger jer om, hvilken overbyggende uddannelse man kan tage, I har lovet at finde ud af det.

Projekt 3 Det er svært at være ny opstartet, alle opskrifter og menuer er fjernet. I skal lave et menukort/ ugeplan for jeres sted. I ved at der i hver en menu skal være forskellige smage, blinklysfarver og målgruppen skal prioriteres. Lav en kostberegning på en menu/dagskost og en kalkulation.

Projekt 4 Kunden/brugeren spørger til hvordan i har lavet maden. Beskriv 5 tilberedningsmetoder. Redegør for jeres råvarer valg

Projekt 5 Ak, ak og ve. Dyrlægekontrol , jeres køkken er ikke i orden. I mangler egenkontrolskemaer til varemodtagelse, opvarmning ved servering samt nedkølingsskema Ligeledes har I fået en påtale om en medarbejder, der har fedtet hår, beskidt arbejdstøj og i det hele taget virker usoigneret. I skal have begge problemstillinger løst for at opnå en Elite smiley.

Projekt 6 Det går ikke godt i jeres køkken, en utilfreds kunde/ bruger har fået et negativt læserbrev trykt i den lokale avis. Lav et negativt læserbrev, som I vil tro en negativ kunde/bruger vil ytre sig. I er træt af den dårlige kritik og inviterer den lokale avis ud til en artikel om jeres køkken. Lav en artikel som er til gavn for jeres sted.

Projekt 7 I kan slet ikke få hænderne ned, artiklen i den lokale avis har rost jer til skyerne. Men, men, det er ligesom med dårlig film som får 5 stjerner men vi ikke gider at se. I har ladet fotografen tage et billede af mad I slet ikke producere/sælger – det var virkeligt dumt. I har dårlig økonomi og I har et troværdighedsproblem. I skal lave en ret og en reklame for denne, som rammer jeres målgruppe. Det I har at bruge er svinemørbrad, mælkeprodukter, årstidens råvarer og diverse kolonial ( laves i køkkenet og fotograferes)

Projekt 8 I har været meget igennem i jeres køkken. I har faktisk glemt at tage hensyn til jeres elev. Eleven har sygemeldt sig og I er jagtet af elevens fagforeningen. Eleven har fået medhold i mobning og generelt dårligt psykisk arbejdsmiljø. I er kede af det, for nu lysner det for jeres køkken og I vil gerne have eleven med på holdet igen. Lav en handleplan for samarbejdet fremover.

Evaluering Eleverne tager ejerskab over projektet De reflekterer over egne læringsprocesser De har ikke følt det har været svært Det er overskueligt, med kun det ene projekt af gangen Det et spændende, hvad der kommer i næste projekt Fordele for mig, jeg har ikke meget rette arbejde Fælles fodslag med folkeskolen, fokus på skriveprocessen også for de elever som ønsker at blive håndværkere