Det hele begyndte i de dage, hvor disse rapporter udkom fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
August 2016 “Én er jeres mester, og I er alle brødre” (Mt 23, 8) Livets Ord.
Advertisements

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-,
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Krogerup Højskole, den 19. oktober 2015.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Sammen bliver vi bedre. Ikast-Brande Kommune har Ca indbyggere Ansat: ca. 200 dagplejere 1 leder 1 souschef.
Mintzbergs former og kræfter på Realskolen. Adm. Leder Pæd. Leder FO-leder Bestyrelse Skoleleder -Relation til fagforening -Forskning og udvikling -Lønninger.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Modul 2.
SamfundsCup
Fordybelse i et projekt
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Relationer på arbejdet.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Velkommen.
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Alexander von Oettingen (Red.)
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Velkommen Robusthed basiskursus
Alexander von Oettingen (Red.)
Livets Ord November 2017.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Sund Mund til Byens børn
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Rum for uformel læring, 28. april 2011
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Samtale om folkeskolen i
Er græsset også grønt om natten.
Dagsorden Udviklingspsykologiske vilkår
Danmarks Vejlederforening
Livets tog Forfatter ubekendt.
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Hovedformål: Sammenhæng
På vej mod en national læsestrategi for børn og unge - og en konference om strategien Møde i Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg,
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
Intro til proces Alle børn læser af lyst Alle børn læser mere
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

PARADIMESKIFTE I denne kronik om bibliotekets mange nye aktiviteter nævnes LÆSNING 30 gange.

Det hele begyndte i de dage, hvor disse rapporter udkom fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker

Bidrag til realisering af National Læsestrategi Møde mellem DBs Forretningsudvalg og Lærings- og Digitaliseringsudvalg. Tema: Konference om læsning Bidrag til realisering af National Læsestrategi Fredag den 1. marts 2019

www.nationalstrategi.dk

Hvorfor er læsning vigtig Hvorfor er læsning vigtig? Bud fra Lærings- og Digitaliseringsudvalgets møde 26.11.2028 Læring Fordi læsningen er forudsætningen for at fungere og uddanne sig Fordi vores liv er bundet op på skrift. Derfor er læsning lige så nødvendig som at trække vejret. Fordi læsning, livslang læring og livslang nysgerrighed er nødvendigt Fordi læsning gør os i stand til at forstå det komplekse Fordybelse Fordi læsning styrker evnen til fordybelse Fordi læsning tvinger dig til at lukke alt andet ude Fordi læsningen styrker koncentrationsevnen LÆSNING Dannelse Fordi læsning styrker vores kritiske sans og dermed evne til at deltage i demokratiet Fordi evnen til at forstå skrift giver adgang til den historie, vi står på. Fordi læsning styrker den kollektive bevidsthed Fordi læsning giver kollektiv selvudsigt (Brinkmann) Fordi læsning giver oplyste mennesker Empati og oplevelse Fordi læsning er den korteste vej til at forstå andre mennesker Fordi læsning giver flere dimensioner i livet Fordi læsning får os til at glemme os selv – og det har vi brug for. Fordi læsning giver et rigere sprog Fordi læsningen stimulerer fantasien

Formålet med en konference Hovedformål: Lancering af National Læsestrategi som ideen der kan skabe en ny læsekultur At skabe et vækkelsesmøde for LÆSNING, der kan være katalysator for at skabe handlingsorientering i de forskellige fagligheder, med stor gennemslagskraft i pressen. At skabe politisk ejerskab til LÆSNING Underformål: At binde op på læseaktiviteter i hele landet. At skabe en interessentmobilisering, der fører til at så bred opbakning at læsekulturen udvikler sig. At få interessenterne til at være aktive deltagere i en KÆMPE KÆMPE konference 2020 Hvad skal konferencens eftervirkninger være? At LÆSNING bliver betragtet som et samfundsansvar, hvor alle skal gøre en ekstra indsats for at de kommende generationer også læser.

Konferencens form om målgruppe Temaorientering, med inspirationsoplæg Underbygget af workshops der kan udvikle redskabet til forskellige fagligheder med praktiseksempler At skabe en form, hvor man tænker LÆSNING som bidrag til andre faglige indsatser, så de kan se værdi i at implementering LEX. FN klimamål ala ”LÆSNING – den mest CO2 venlige rejseform” Konferencelaboratorium til næste konference med endnu flere interessenter

Konferencens form om målgruppe Optakt: Små filmklip med kendte og ukendte og unge Optakt ex folkemøde National Læsedag – vi kan alle læse for hinanden Give hver kommune et antal billetter, ex bibliotekscheforeningen Forberedelsesopgaver Man må ikke komme alene Forældre – og hvordan får man dem med? Folkeskolen og institutioner beskæftiger sig med familien.

Bud på key note speakers Noemi Katznelsons, unges præstationskultur At arbejde som rollemodel, moderne forældreskab Alexander von Oettingen Salling, Grundfors, Jysk Hvorfor er det vigtigt Hvordan ved vi hvad børn vil læse Oplæg fra DLF om projekt Lego og spil som historie fortælling Banebrydende læsebibliotekarer litteratur og læsning som tidlig indsats Ungt menneske som fagprofessionel Eksempler på hverdagspartneskeber mellem PLC og folkebibliotek Panel med forskellige synspunkter – af forældre – som også har andre funktioner ex. Politiker, lærer, etc… At starte med fortællingen – eller vælge en fortæller der bygger bro mellem de forskellige

En første programskitse To-trins-raket En præsentationskonference på Christiansborg i uge 36 (start sep) med nogle af de beskrevne elementer. Arbejde med interessentmobilisering frem mod en KÆMPE KÆMPE konference i 2020

Kommentarer og ideer? Er det det rigtige formål? Den rigtige form? Den rigtige målgruppe? Hvad skal der tages højde for i den videre planlægning af konferencen?