We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Ledelses overvejelser i forbindelse med implementering af forbedringstavler.
Advertisements

Folk der søger inspiration og udvalg til hjemmet, haven og kæledyr tænker først Plantorama – også på nettet. Udpakning af visionen Folk… Plantorama er.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Mål & vej Årskonference 2014 Vi er de bedste Og hvis ikke så bliver vi det.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
Erhvervspanel for Grøn Omstilling Karin Klitgaard 18.apr. 13 Bæredygtig vækst.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Udfordringer i ledelse på tværs Nysgerrig – udfordrende – fræk Tør DU udfordre dig selv?
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
STRATEGI FOR MUDP INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Performance. Feedback Vigtigheden ved at give korrekt feedback Man kan få karten til at køre, ligesom man vil have den. Hurtigere konkurrencedygtig.
Den nye verden Hver dag bringer en ny global nyhed Vores liv påvirkes direkte af globaliseringen Tidligere var nationalstaten rammen om politiske beslutninger,
Viden, der vækster Lars B. Goldschmidt 10.okt. 13 Fra viden til vækst.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Modul 6: Personlig salgscoaching
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Relationer på arbejdet.
THY Business Breakfast.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Børne- og Uddannelsesudvalget Assens kommune
Hvordan kommer vi af med fordomme og stigmatisering? Anne Lindhardt
Fremtidens energiforretning set fra chefstolen
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Musisk ledelse Jens Skou Olsen 2014 p..
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Fabrick Branding strategi med fokus på brand awareness og vejledning i brugen af de sociale medier.
Anerkendende pædagogik
Engelsborgskolens værdigrundlag
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
2 June 2014 Præsentation Resultater fra COWIs analyse af effekter ved Gribskov Kommunes mulige deltagelse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nis Vilhelm.
Velkommen Dagens program.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
En forhandling – to vindere
Walt Disneys kreativitetsmodel
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Formål: Investeringer i Startups og etablerede virksomheder på vej…
SUCCES MED SALG 1.
SUMO - analyse.
Ledelse i synet af de unge
Nysgerrighed og indsats
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Strategieksekvering DON´T STOP THINKING ABOUT TOMORROW
Samtale om folkeskolen i
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Visionære Regionale Udviklings Planer
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Ledelsesevaluering.
Visionære Regionale Udviklings Planer
Det er en politiske bestilling!
Room for people.
Region Midtjyllands opgave
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvad er meningen med dit liv?
Erfaren Projekt- og Software konsulent til Professional Services
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world 5/12/2019 10:00:29 PM We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world Vores strategi Vækst Levere konstant vækst ved at overgå markedets og kundernes behov Udvide på markeder og i regioner, hvor vi er underrepræsenteret Styrke PPG’s brand og opfylde vores formål – PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™ Innovative løsninger Forny, skabe, løse og levere bæredygtige løsninger, der dækker vores kunders behov Udbrede vores international førende teknologier på alle vores markeder Indgå partnerskab med vores kunder for at skabe fremtidig succes Kunder Skabe værdi for vores kunder Kende vores kunder bedre end de kender sig selv Give dem exceptionel opmærksomhed og støtte Medarbejdere Lede, uddanne, udvikle og inspirere vores medarbejdere for at de kan opnå succes Skabe teams der er mangfoldige og inkluderende Skabe en positiv arbejdsplads og en stærk, ansvarlig arbejdskultur Operational Excellence Udvikle og gennemføre sikre arbejdsgange Fokus på effektivitet og resultatfremgang Kontrollere vores værdikæde for at begrænse vores påvirkning af miljøet Vores aktionærer Konstant øge salg og indtjening og levere et godt udbytte til vores aktionærer

We Are #PPGProud The PPG Way Our Strategy 5/12/2019 10:00:29 PM We Are #PPGProud The PPG Way Our Strategy Vi samarbejder med vores kunder om at skabe fælles værdi. Vi er vidende, engagerede og proaktive. Vi har et indgående kendskab til markedet og vores kunder. Vi fokuserer på praktiske løsninger, der virker. Vi er ”One PPG” over for verden. Vi er bedre og stærkere, når vi står sammen. Vi udnytter vores stærke position til at introducere innovative teknologier, som er nyskabende og gør en forskel på markedet. Vi har tillid til vores medarbejdere. Vi udvikler vores medarbejdere og sætter dem i stand til at træffe de rigtige beslutninger. Vi er inkluderende, åbne og viser respekt. Vores feedback er klar og gennemførlig. Vi får tingene til at ske. Vi går efter at vinde. Vi opnår resultater. Vi leverer med disciplin og integritet. Vi udfører vores arbejde med den største energi. Vi træffer kloge beslutninger og handler hurtigt. Vi opfatter virksomheden som vores egen. Vi respekterer hinanden ved at være ansvarsbevidste og ansvarlige. Vi handler altid i virksomhedens, vores kunders, vores aktionærers og vores lokalsamfunds bedste interesse. Vi yder mere i dag end i går – hver dag. Vi lærer hele tiden. Vi udvikler vores medarbejdere til at øge væksten i vores forretninger.